Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Деснянському районі вже зареєстровано двадцять проектів бюджету участі

Опубліковано 23 листопада 2016 року о 17:01
фото

У Деснянському районі вже зареєстровано двадцять проектів бюджету участі

Серед ініціатив міської влади чимало цікавинок для деснянців, але на особливу увагу заслуговує новаторський проект – бюджет участі.

У нашому районі створено та активно функціонує комісія з питань громадського бюджету (бюджету участі). До складу комісії розгляду проектів громадськості входить шість представників Деснянської РДА та п’ять представників інститутів громадянського суспільства. Пункт супроводу громадського бюджету у Деснянському районі знаходиться по просп. Маяковського, 29, 4 поверх, каб. 432. Графік прийому: понеділок-четвер: 9:15-17:45; п’ятниця: 9:15-16:30 (перерва: 13:00-13:45).

22 листопада, під головуванням заступника голови Деснянської райдержадміністрації Ірини Алєксєєнко відбулося чергове засідання комісії з питань громадського бюджету (бюджету участі) столиці. Усі проекти, що надійшли для реалізації у Деснянському районі були  розглянуті на засіданні комісії.

Серед поданих проектів небайдужих деснянців до майбутнього нашого району чимало цікавих та неординарних ідей. Вони охопили всі сфери життєдіяльності, їх замисли еволюційні, а, часом, і революційні. Пропонуємо до вашої уваги проекти, які отримали позитивні звіти про аналіз відповідності законодавству та можливості їх реалізації, одноголосно прийняті до голосування, та чекають, коли ви віддасте за них свій голос.

Коротко про проект «Футбольне поле на Лісовому масиві»: за адресою вул. Шолом-Алейхема, 11-А протягом багатьох років знаходиться необладнаний спортивний майданчик. Громадськість пропонує на місці даного майданчику збудувати міні-футбольне поле з штучним покриттям, освітленням, металевою огорожею та футбольними воротами.

Коротко про проект «Багатофункціональний спортивний майданчик»: за адресою вул. Милославська, 23 вже багато років знаходиться спортивний майданчик, який потребує реконструкції. Громадськість пропонує збудувати на цьому місці багатофункціональний спортивний майданчик зі штучним покриттям та огорожею.

Коротко про проект «Встановлення спортивного майданчику та створення спортивної зони»: наразі на території біля житлових будинків по вул. Закревського, 87-А, 87-Б, 87-В, 89-А існує занедбана ділянка з занехаяним спортивним майданчиком та футбольним полем з асфальтовим покриттям. Через дискомфорт та небезпеку мешканці ним не користуються, але не мають альтернативи.

Коротко про проект «Залізний район»: встановлення спортивних майданчиків для базових вправ з тяжкої атлетики та бодібілдингу по вул. Драйзера та Закревського.

Коротко про проект «Комп’ютерний світ для школярів»: створення оновленого якісного комп’ютерного класу, яким зможуть користуватися діти усієї спеціалізованої школи № 152 (вулиця Курчатова, 18/1), загальноосвітнього навчального закладу № 212 (вулиця Курчатова, 18/2), загальноосвітнього навчального закладу № 190 (вулиця Шолом-Алейхема, 16-А).

Також десять проектів від громадськості ще на розгляді комісії з питань громадського бюджету (бюджету участі).

Ви можете подати заявку on-line,  відслідковувати долю свого проекту прямо на сайті: https://kyiv.pb.org.ua/,  а також підтримати ініціативи своїх друзів та сусідів.

Що таке бюджет участі?

Кожен киянин може запропонувати власний проект з розвитку міста. 50 млн грн із міського бюджету планується виділити наступного року на проекти киян. Це стало можливим завдяки запровадженню механізму Громадського бюджету.

Згідно з розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 15 вересня 2016 року № 865 «Про затвердження Положення про громадський бюджет (бюджет участі) міста Києва на 2016 рік», у Києві затверджено положення про громадський бюджет (бюджет участі) та його параметри. Суть бюджету участі полягає у тому, що громада отримує можливість брати участь у розподілі частини фінансового ресурсу міського бюджету. Кошти бюджету участі розподіляються на реалізацію громадських ініціатив – проектів з поліпшення міського середовища, запропонованих людьми.

Дозволені типи проектів:

- безпека та громадський порядок;

- дорожньо-транспортна інфраструктура;

- енергозбереження;

- комунальне господарство;

- культура та туризм;

- навколишнє середовище;

- освіта;

- охорона здоров’я;

- соціальний захист;

- спорт;

- телекомунікації, зв’язок та інформаційні технології.

Максимальний бюджет проекту – 1 млн грн. Будь-який громадянин, віком від 16 років, може подати свій проект. Подати проект необхідно до 6 грудня 2016 року в електронному (переглянути) або паперовому вигляді – у спеціально створених пунктах супроводу. Для подачі проекту доведеться зібрати 20 підписів на його підтримку.

2

3

5


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux