Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Цікавинки бібліотек Деснянського району

Опубліковано 25 вересня 2018 року о 13:55

 

Насиченим та цікавим був вересень для відвідувачів Центральної районної бібліотеки ім. Павла Загребельного та бібліотеки № 119 Деснянського району. Тут пройшли шаховий турнір «Битва поколінь», патріотична година «Заради миру на Землі», голосні читання «Букварик-казкарик», літературна подорож «Казки Школи під голубим небом» за проектом «Маленькі кроки у світ великої літератури».

Так у Центральній районній бібліотеці ім. Павла Загребельного шістдесят шахістів від 6 до 80 років взяли участь у шаховому турнірі «Битва поколінь». Інтелектуальні змагання пройшли вдумливо, творчо та з азартом! Ще б пак, адже гра в шахи у сучасному динамічному світі, наповненому високими технологіями, розвиває вміння стратегічно мислити на перспективу,  грамотно використовувати власний інтелектуальний ресурс. 

А от напередодні Міжнародного Дня миру з метою виховання почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю у бібліотеці було проведено патріотичну годину для учнів молодшого шкільного віку ЗНЗ № 238. Бібліотекар ознайомила дітей з історією започаткування свят, загальновідомими  символами, значеннями слів «демократія» та «мир». Діти із задоволенням читали вірші про мир та Україну, складали звернення до жителів планети про збереження миру. Читачі бібліотеки також з радістю  взяли участь в  інтерактивній грі «Створи словосполучення!» та майстер-класі «Декоративна корзинка з квітами».

Юні читачі бібліотеки № 119 здійснили літературну подорож «Казки Школи під голубим небом» за проектом «Маленькі кроки у світ великої літератури». А влаштували бібліотекарі цю літературну подорож до 100-річчя від дня народження всесвітньо відомого і шанованого українського педагога та письменника Василя Сухомлинського.

Перед школярами відкрився чудовий світ повчальних, мудрих казок, оповідань, легенд Василя Сухомлинського, яких він написав більш як 1500. З цікавістю читачі дізналися, що видатний педагог часто серед природи, у зеленому класі, який він називав Школою під Голубим Небом або Школою Радості, учив дітей самих складати казки, пробуджував у них думку і поетичне слово. А підтвердженням цього стало оповідання Василя Сухомлинського «Який слід повинна залишити людина на землі?», яке школярі уважно читали за ролями, а потім ділилися враженнями від прочитаного. Бібліографічний огляд книжкової розкладки «Серце віддаю дітям» та пам’ятка «Василь Олександрович Сухомлинський» допомогли відвідувачам обрати для читання інші цікаві твори Великого Вчителя.

А от до вихованців групи із вадами мовлення дитячого навчального закладу № 176 працівники бібліотеки № 119 завітали самі, щоб запросити їх до світу чарівної української абетки. Разом із бібліотекарями дошкільнята залюбки мандрували казковою країною Букварем, де на них чекали незвичайні пригоди. Долаючи перешкоди, дітлахи звільняли маленьку фею Літеру із височезного замку, куди її запроторив чарівник-лиходій, що не вмів читати. Охоче дошкільнята слухали веселі віршики про абетку, зацікавлено розглядали яскраві ілюстрації та намагалися навіть читати по складах. Адже читати – це не тільки знати букви та складати їх в слова. Читати – це мріяти, читати – це грати, читати – це пізнавати все на світі. Із задоволенням дітки обрали такі книжечки як «Чарівна абетка», «Букварик-дошколярик», «Казкова азбука», «Читайлик», «Буквограй». А безпосередньо у бібліотеці на дошкільнят та їх батьків чекає ще більш цікава та пізнавальна добірка літератури, що вчить читати, рахувати, малювати та яка перетворить процес навчання на веселу і захопливу гру.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux