Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Незабутні враження від освітньо-історичного табору

Опубліковано 12 червня 2024 року о 12:20
фото

Освітньо-історичний табір у школі – цікава форма роботи під час літніх канікул, презентована в освітньому просторі Деснянського району колективом ЗЗСО №306.

Кожного дня учасники табору відвідували цікаву локацію, отримували нові знання і неймовірні враження. Так, у перший день відбулася екскурсія до Національного музею медицини, діти занурилися в багатовікову історію медичних досягнень, мали змогу побачити еволюцію медичних практик та зрозуміти, як наукові досягнення змінювали життя людей, почути цікаві історії та факти, пов'язані з медициною України та світу. І на завершення – квест «Забута лабораторія № 7»: відшукати органи людини, правильно розташувати їх в організмі та нарешті – запустити серце, щоб оживити свої старання і сподівання. Це було хвилююче!

Далі учасники освітньо-історичного табору здійснили дводенну екскурсію до міста Вінниці: другий день розпочався для учнів з екскурсії до ставки Гітлера, відомої під кодовою назвою "Вервольф", яка є однією з найвідоміших військових локацій Другої світової війни, потім діти відвідали мальовничий куточок Вінниці, справжнє культурне надбання та гордість країни - музей-садибу Миколи Івановича Пирогова, пам’ятку, якою пишаються вінничани та захоплюються гості міста. Наступного дня для учасників освітньо-історичного табору відбулася оглядова екскурсія Вінницею, найбільшим містом Східного Поділля, яке має багату історію і безліч цікавинок.

Четвертий день освітньо-історичного табору був присвячений відвідуванню Національного академічного театру опери та балету України імені Тараса Шевченка. Учні побачили саму підготовку до вистави: все починається (як не дивно на перший погляд!) із підлоги, потім декорації, освітлення та інше технічне обладнання. І найцікавіше – це репетиція, яка дала уявлення школярам про нелегку працю артиста, в якій переплелись дві речі – краса і праця, праця, праця …Це спонукало учнів замислитися над тим, що краса дійсно потребує титанічної праці.

Останній день активностей освітньо-історичного табору був цікавий тим, що учні відвідали музей "Третя після опівночі", єдиний в Україні музей у темряві, де навчають дітей емпатії та толерантності у форматі edutainmment — освіти за допомогою гри.

Музей зовсім не схожий на інші. Тут не лише можна, а й потрібно доторкатися і взаємодіяти з усім, що вас оточує. Для учнів ця екскурсія стала надзвичайним досвідом: на годину відчути себе незрячими і прожити частинку дня в абсолютній темряві. Такий формат є чудовою можливістю до дрібниць зрозуміти, як живуть люди з порушеннями зору. Крім того, учні дізналися, що таке шрифт Брайля і навіть навчилися ним користуватися. Юні екскурсанти розширили свій світогляд, отримали незабутні враження та емоції!

Сподіваємось, що змістовні, насичені і надзвичайно цікаві заходи освітньо-історичного табору, якими розпочалися літні канікули ЗЗСО №306 , змотивували учнів до подальших пошуків і досліджень, подорожей і нових вражень!

Управління освіти Деснянського району м. Києва



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux