Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Юрій Максимів: “З 18 березня 2014 року військкомат працює за штатом військового часу”.

Опубліковано 08 квітня 2014 року о 17:47

Деснянський районний військкомат, як і сотні інших в Україні, згідно з Указом Президента України “Про часткову мобілізацію”, з 18 березня 2014 року розпочав роботу за штатом військового часу. Майже без вихідних та у посиленому режимі працює значно збільшений штат працівників військового комісаріату. Особисто військовий комісар, полковник Юрій Максимів за цей час навідався додому лише двічі: дні і ночі проводить на роботі. Професію свою любить, адже стати військовим мріяв ще з 6-го класу.

– Сьогодні Деснянський районний військовий комісаріат здійснює оповіщення, збір та постачання людських та транспортних мобілізаційних ресурсів. Формуються команди солдатів, сержантів, офіцерів запасу, які, згідно з частковою мобілізацією, відправляються до військових частин Збройних Сил України та Національної гвардії України для проходження служби. Так, наприклад, минулого тижня відправили команду добровольців, які свого часу проходили службу в десантних військах, зараз формуються команди колишніх прикордонників, для охорони рубежів нашої Батьківщини на сході, – говорить військовий комісар Юрій Максимів.

Одним з тих, хто не чекаючи повідомлення, відгукнувся на часткову мобілізацію, був 22-річний Дмитро Омельченко. Хлопчина, щойно відслуживши в лавах Збройних Сил України, не зміг всидіти вдома і одразу ж прийшов до Деснянського районного військового комісаріату.

– Чесно кажучи, навіть уявити не міг, що знову повернуся сюди. Але всидіти вдома, коли бачиш що відбувається навкруги, просто неможливо, – говорить Дмитро.

За власним бажанням прийшов до Деснянського районного військового комісаріату і Антон Недєльчев. Антону непросто говорити про нинішню ситуацію в Україні, адже в жилах Антона тече і російська кров: мама – росіянка. Але народився та виріс хлопчина у Києві, тут навчався, одружився, організував власний бізнес.

– Моя Батьківщина – Україна. Все, що сьогодні маю, – дала мені вона. Непросто усвідомити, що “у ворот – не враг, а брат”, – говорить юнак.

Змінив мирну професію мистецтвознавця на військову і Ярослав Кашпірко. Отримавши після закінчення аспірантури вчений ступінь, Ярослав викладав улюблений предмет “мистецтвознавство”.

– Про яке мистецтво можна говорити, коли Батьківщина – у небезпеці, – говорить молодий чоловік.

Список тих, хто сьогодні приходить до Деснянського районного військового комісаріату за покликом душі, можна було б продовжувати. Чоловіків та юнаків, які готові взяти до рук зброю, щоб захистити свою Батьківщину, – десятки та сотні. Всі вони – патріоти України.

Прийом громадян з питань мобілізації до Збройних Сил України та Національної гвардії України відбувається цілодобово у Деснянському районному військовому комісаріаті за адресою: вул. Волкова, 2-а, телефон для довідок: 518-41-80.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux