Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Станіслав Прокопенко: “За новаторством та ефективністю механізму соціального захисту громадян – “Картці киянина” немає рівних”.

Опубліковано 06 вересня 2013 року о 16:18
фото

Станіслав Прокопенко: “За новаторством та ефективністю механізму соціального захисту громадян – “Картці киянина” немає рівних”.

У Деснянському районі триває впровадження другого етапу проекту “Картка киянина”. Наразі її держателями є окремі категорії киян, які потребують соціального захисту. Зауважимо, що у районі здійснюється цілий комплекс заходів, направлений на широке залучення малозабезпечених верств населення до участі у соціальному проекті “Картка киянина”.

Саме про це йшлося на зустрічі, яка пройшла вчора у Центральній районній поліклініці Деснянського району (вул. Закревського, 81/1) за участю голови Деснянської райдержадміністрації Станіслава Прокопенка, начальника районного управління праці та соціального захисту населення Анастасії Філоненко, начальника районного управління охорони здоров’я Дмитра Вернигора, директора організаційно-фармацевтичного департаменту КП “Фармація” Валерія Веремчука, медичних працівників, представників КП “Фармація”, мешканців району, з обговорення впровадження та ходу реалізації у Деснянському районі соціального проекту “Картка киянина”.

Начальник районного управління праці та соціального захисту населення Анастасія Філоненко відзначила, що в управлінні сьогодні продовжується проведення активної роботи щодо оформлення та видачі багатофункціональної електронної пластикової картки “Картка киянина” пільговим категоріям населення Деснянського району: забезпечено функціонування п’яти робочих станцій, обладнаних для видачі “Картки киянина”; організовано зручний прийом громадян з 08.00 до 20.00, а у суботу – з 09.00 до 16.00; налагоджено систему попереднього запису за телефонами “гарячих ліній”; розміщено та постійно оновлюється 3 тисячі 500 оголошень на під’їздах житлових будинків, зупинках муніципального транспорту, районному управлінні Пенсійного фонду України, відділеннях Ощадбанку, Укрпошти, медичних закладах та аптеках; постійно проводиться роз’яснювальна робота на особистих прийомах в управлінні та у телефонному режимі; 44 тисячі листівок із запрошенням громадян на реєстрацію у системі “Картка киянина” прикріплено до платіжних повідомлень з оплати житлово-комунальних послуг.

Така робота дала можливість Деснянському району за результатами запровадження “Картки киянина” та виданих карток лідирувати, зайнявши перше місце серед районів міста – у системі проекту зареєстровано 22 тисячі 220 чоловік, утримувачами “Картки киянина” стали вже 17 тисяч 574 мешканці району.

В ході зустрічі порушувалися питання залучення більшої кількості аптек та супермаркетів до проекту “Картка киянина”, розширення категорій громадян, які мають право на отримання соціальної картки, та її функціональних можливостей і т. п.

– Завдяки соціальним ініціативам та завданням Президента України Віктора Януковича, ми маємо основу і можливості для підвищення соціальних стандартів та надання конкретної допомоги нашим громадянам. У Деснянському районі створені сприятливі умови для можливості отримання “Картки киянина”. Ведеться постійна роз’яснювальна робота серед мешканців району. Сьогодні понад 17 тисяч деснянців стали утримувачами “Картки киянина” та користуються відповідними пільгами. Якомога швидший процес видачі карток – це одне з пріоритетних завдань районної влади і, зокрема, районного управління праці та соціального захисту населення, адже за новаторством і ефективністю механізму соціального захисту громадян “Картці киянина” немає рівних, – зазначив Станіслав Прокопенко.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux