Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Більше 220 тисяч мешканців Деснянського району вже підписали декларації з лікарем

Опубліковано 14 січня 2019 року о 16:27

 

Наразі 222536 деснянців або 60% населення району підписали декларації з лікарем. Найбільше декларацій підписано по КНП «ЦПМСД № 1» – 66048, найменше по КНП «ЦПМСД № 3» – 48357. Про це сьогодні під час апаратної наради, яку провів голова Деснянської райдержадміністрації Геннадій Заболотний, доповіла начальник відділу охорони здоров’я Лариса Коцан.

За інформацією начальника відділу, усі заклади охорони здоров’я первинної ланки надання медичної допомоги, 192 лікарі зареєстровані в системі «e-Health». Усі центри первинної медико-санітарної допомоги підписали 5 червня 2018 року договори з Національною службою здоров’я України.

Також Лариса Стефанівна надала інформацію, що центрами первинної медико-санітарної допомоги у 2018 році отримано 75753,4 тис грн, які в першу чергу спрямовувалися на виплату заробітної плати медичному персоналу, а також на придбання обладнання та проведення поточних косметичних ремонтів в закладах охорони здоров’я.

Більш детальна інформація про підписання декларації з лікарем за посиланням: http://moz.gov.ua/jak-uklasti-dogovir-z-likarem.

Довідково.

Третій  етап, який розпочався з 01.07.2018 року – зміна фінансування закладів надання первинної медичної допомоги. Відповідно до постанови КМУ від 25.04.2018 року № 407 «Про затвердження Порядку реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій для первинної медичної допомоги» комунальні і приватні медзаклади, які підписали договори з Національною службою здоров’я, почнуть отримувати фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом».

З 1 липня 2019 року реформа розпочнеться у вторинній ланці надання медичної допомоги. Запрацює програма «Безкоштовна діагностика», яка запустить новий принцип фінансування на рівні спеціалізованої амбулаторної допомоги.

За направленням сімейного лікаря, терапевта та педіатра пацієнт зможете отримати пакет діагностичних та лікувальних послуг, які оплатить Національна служба здоров’я за принципом «гроші йдуть за пацієнтом».

У програму увійде понад 50 послуг: аналізи, 4 види біопсії, 5 видів рентгенів, 6 видів УЗД, мамографія, ехо серця, дослідження новоутворень, 6 ендоскопічних операцій одного дня та інше. До списку послуг увійшли не лише діагностичні процедури, а й лікування – нескладні та неінвазивні операції.

У 2019 році в електронний формат почнуть переходити медичні картки, рецепти, направлення та лікарняні. Цей процес має розпочатися вже з січня 2019 року з запровадження електронних карток на первинній ланці. Сімейні лікарі, терапевти і педіатри, які працюють у закладах первинної медичної допомоги та підключені до електронної системи охорони здоров’я, почнуть вносити інформацію про візити пацієнтів в електронній системі.

Впродовж року будуть впроваджені електронні направлення до спеціалістів, рецепти на «Доступні ліки», лікарняні листи.

З середини року електронні інструменти мають з’єднати первинну та вторинну спеціалізовану ланку в межах програми «Безкоштовна діагностика».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux