Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

На фасаді школи № 270 Деснянського району відкрито меморіальні дошки захисникам України Антону Мишку та Івану Петренку

Опубліковано 12 жовтня 2018 року о 17:07
фото

 

Сьогодні очільник району Геннадій Заболотний на фасаді школи № 270 по просп. Маяковського, 21-В спільно з сім’ями Героїв відкрив меморіальні дошки захисникам України, випускникам школи, Антону Мишку та Івану Петренку.

«Жахлива трагедія забрала життя двох кращих синів України. Висловлюю вдячність матерям Героїв за те, що виховали справжніх патріотів нашої Батьківщини, гідний приклад для наслідування. Учні! Віднині, завжди перед вашими очима будуть випускники школи, які поклали своє життя, щоб кожен з вас міг зростати та жити під мирним небом. А ваша найбільша вдячність їм за це – пам’ять про їх подвиг», – зазначив Геннадій Вадимович.

Присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя, захищаючи незалежність нашої держави, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє нашої країни.

Капелан Національної Гвардії України отець Іван провів церемонію освячення меморіальної дошки.

Захід завершився покладанням квітів до меморіальної дошки.

Пам’яті героїв присвячується:

Антон Васильович Мишко

Народився 31 березня 1985-го року. З 1992-го року до 2000-й рік навчався в школі № 270. Після школи навчався в Київському вищому професійному училищі № 25, яке закінчив у 2003-му році. Там він опанував будівельні спеціальності муляра, штукатура. Працював машиністом баштового крана.

На схід пішов ще у 2014-му році. У званні старшого сержанта пройшов весь бойовий шлях 58-ї бригади. 7 листопада біля села Кримське на Луганському напрямку, 15-ий окремий мотопіхотний батальйон «Суми» 58-ї бригади отримав бойове завдання зупинити прохід ворожих диверсантів біля сумнозвісної трійці луганських селищ – Сокольники, Пришиб, Жолобок. Унаслідок бойового зіткнення Антон отримав важке поранення в голову й помер під час транспортування до шпиталю.

Указом Президента України № 42/2018 від 26 лютого 2018-го року «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкового виконання військового обов`язку» нагороджений орденом «За мужність» III-го ступеня (посмертно).

Іван Васильович Петренко

Народився 21 лютого 1985-го року в с. Велика Бугаївка, Васильківського району, Київської області, потім родина переїхала у місто Прип’ять. Після трагедії на Чорнобильській атомній станції, разом з родиною був переселений в місто Київ. З 1992-го року по 2000-й  рік навчався в школі № 270, після закінчення якої вступив до Київського енергетичного технікуму.

З 2004-го року перебував на строковій службі в Збройних Силах України. У званні молодшого сержанта був мобілізований захищати Україну 11 лютого 2015-го року. На базі 59-ої окремої мотопіхотної бригади Іван брав участь в антитерористичній операції на сході країни. Виконуючи свій військовий обов’язок в місті Золоте, Попаснянського району Луганської області, загинув 12 квітня 2016 -го року. Був одружений, має сина.

Довідково.

У церемонії увічнення пам’яті Героя також взяли участь батьки та родичі загиблого воїна, депутати Київради Вадим Онуфрійчук та Юрій Зубко, начальник Управління освіти Тамара Постолюк, голова ГО «Спілка воїнів АТО Деснянського району міста Києва» Олег Нишпор, капелан Національної Гвардії України отець Іван, бойові побратими загиблих, педагогічний та учнівський колективи закладу освіти, небайдужі деснянці.

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux