Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Деснянському районі відзначили День Соборності України та проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР

Опубліковано 21 січня 2022 року о 16:08
фото

 

В єдності сила!

Напередодні Дня Соборності України, пройшла урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку «На честь борців за свободу та незалежність» у Деснянському районі за участю керівництва Деснянської райдержадміністрації, депутатів Київської міської ради та громадськості району.

Голова Деснянської райдержадміністрації Дмитро Ратніков привітав деснянців зі Днем Соборності України та проголошенням Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Учасники заходу розгорнули великий прапор з нагоди святкування історичної події.

Національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян країни, а й обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії. Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Цілісна Україна – це основне завдання для усіх нас.

День Соборності України – свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.

Свято встановлено в Україні «…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…» згідно з Указом Президента України «Про День Соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.

Цього дня прийнято також згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. — прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР.

У заході взяли участь голова Деснянської райдержадміністрації Дмитро Ратніков, перший заступник голови Ірина Алєксєєнко, заступники голови Микола Загуменний та Олександр Плясецький, керівник апарату Ольга Машківська, депутати КМР Ганна Старостенко та Юрій Зубко, помічник народного депутата Артема Дубнова, радники голови, представники ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО Деснянського району» та Громадської ради, керівники структурних підрозділів Деснянської РДА.

Також у релігійних організаціях Деснянського району проведено молитви за Україну з нагоди Дня Соборності України та вшанування пам’яті героїв Революції Гідності та загиблих на Сході України.

 

У загальноосвітніх навчальних закладах Деснянського району організовано  заходи інформаційного, просвітницького та виховного характеру: відеочелендж «Соборна. Вільна. Самостійна»; патріотичні флешмоби «Живий ланцюг єднання», «Україна – суверенна , незалежна держава»; «Україна від краю до краю»; «Одна єдина соборна Україна» – складання карти України, відеоекскурс про здобутки вихованців гуртка «Джура» «Соборна мати Україна одна для всіх, як оберіг», пластичний національно-патріотичний флеш-моб «Краса та пісня солов’їна завжди об’єднують країну!».

В закладах культури та у публічних бібліотеках Централізованої бібліотечної системи району організують виставку-хроніку, патріотичну годину «Соборна мати Україна одна для всіх, як оберіг»; урок історії «В єдності наша сила!»; тематичний перегляд «Соборна і навіки єдина»; історико-патріотичний альманах «Хай буде вільна Україна на всі віки, на всі часи»; інформаційну годину «Моя Україна – соборна і вільна…»; патріотичну хвилину «Україна – велика сім’я і ми всі її діти»;  веб-експедицію «Разом – сильніші!».

 

 ФОТОЗВІТ

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux