Головна  →  Новини  →  20 травня 2020

Оперативна реакція районної влади на випадок підтвердження коронавірусної інфекції у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей № 1

 

Сьогодні о 12:00 про випадок підтвердження коронавірусної інфекції у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей № 1 під час щоденної онлайн прес-конференції повідомив мер столиці Віталій Кличко. Реакція очільника району Давида Шатірішвілі була миттєва і він провів засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Деснянської райдержадміністрації.

«Усі служби та комунальні підприємства району мають акумулюватися та працювати в екстреному режимі до кінця карантину, адже випадок підтвердження коронавірусної інфекції у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей № 1 у Деснянському районі вимагає рішучих дій», – зазначив Давид Шатірішвілі.

Як повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Микола Бойко, КАРС «Київська служба порятунку» завтра буде проводити дезінфекцію у закладі. Також працівники КНП «ЦПМСД № 1» та КНП «ЦПМСД № 2» зранку проведуть забір аналізів.

Окрім цього, завтра відбудуться рейди по закладам торгівлі для перевірки виконання карантинних обмежень, комунальні підприємства Деснянського району мають і надалі проводити щоденну дезінфекцію та санітарну обробку житлових будинків і зупинкових комплексів.

Керівник району надав ряд доручень щодо подальших дій з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, викликаної гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2 на території Деснянського району.

Довідково.

У закладі перебуває 32 дитини та 64 дорослих. Позитивний результат тесту виявлено в медичної сестри закладу. Вона самоізолювалася ще 10 травня, як тільки дізналася, що її донька контактувала з хворим на коронавірус. Процес хвороби в неї проходить безсимптомно, результати тесту отримала вчора, про що одразу повідомила заклад. Вона і надалі продовжує перебувати на самоізоляції.

Наразі заклад повністю закрито на вхід і вихід згідно рекомендацій. Лікарі обстежили заклад, симптомів у вихованців та персоналу немає. Діти кілька разів на день проходять температурний скринінг. Проводити тестування на коронавірусну інфекцію у вихованців, за словами лікарів, необхідності немає.

Ситуація повністю контрольована і жодних причин для хвилювання немає!

ФОТОЗВІТ

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]