Головна  →  Новини  →  24 січня 2023

ВАЖЛИВО! Поради батькам!

ВАЖЛИВО! Поради батькам!

Разом з Центр здоров'я та розвитку "Коло сім'ї" Міністерство охорони здоров'я України підготувало поради для батьків, як надати підтримку дитині, щоб вона почувалася нормально у складних обставинах воєнного часу.

 

Перша порада – бути поруч, адже ми є головним джерелом підтримки для наших дітей. Дотик, обійми, спільна діяльність – це прояв любові і присутності.

Намагайтеся бути прикладом, адже діти дивляться на нас і наслідують нашу поведінку. Можна розповісти дитині про те, що вам допомагає у складних ситуаціях.

Спілкуйтеся. Це важливо – допомогти дитині зрозуміти, що відбувається і як нам вистояти. Слухайте дитину і відповідайте на питання, якщо знаєте відповідь, будьте чесними.

Залучайте дитину до чогось корисного. Це допоможе скинути нервове напруження. Вдома чи в бомбосховищі – знайдіть можливість вчитися, малювати, гратися.

У цей складний час психоемоційних навантажень ми і наші діти потребуємо більше «підзарядки». Важливо займатися активностями, які поповнюють внутрішній «павербанк» дитини. Організуйте день, щоб у дитини був сон, смачна їжа, гра з улюбленцями, фізична активність, читання книжок, теплі розмови тощо.

У межах ініціативи щодо створення Національної програми психічного здоров'я та психосоціальної підтримки.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]