Головна  →  Новини  →  7 лютого 2022

Основні напрямки та показники роботи Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації за січень 2022 року

Основні напрямки та показники роботи Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації за січень 2022 року

Основні напрямки та показники роботи
Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації
за січень 2022 року

 

Управління соціального захисту населення
(надалі - Управління)

У звітному періоді основна діяльність Управління здійснювалась в штатному режимі з дотриманням встановлених карантинних норм в обмеженому доступі громадян при наявності Covid-сертифікату про вакцинацію, застосовані online/ofline форми комунікації з населенням.

В період 01 - 28.01.2022 до Урядового контактного центру Урядова «гаряча лінія» 1545 та КБУ «Контактний центр міста Києва» надійшло 73 звернення від громадян з питань соціального захисту.

Соціально-трудові відносини

Згідно з оперативними даними Головного управління статистики у м. Києві станом на 01.01.2022 в Деснянському районі відсутні підприємства - боржники із виплати заробітної плати.

Деснянською районною в місті Києві державною адміністрацією в повному обсязі забезпечено виплату заробітної плати та сплату відповідних платежів (податків та внесків) з фонду заробітної плати працівникам підприємств, організацій та установ, зокрема бюджетної сфери, які засновані на комунальній власності територіальної громади району.

Призначення державної соціальної допомоги сім'ям з дітьми

Призначено різні види державної соціальної допомоги 870 сім'ям з дітьми /загальна кількість осіб, які отримали допомогу становила - 16413.

В Управлінні обліковано 1197 особових справ багатодітних сімей, які мають право на отримання допомоги у розмірі 1700 гривень за рахунок коштів державного бюджету у вигляді субвенції до місцевих бюджетів/ надається одному з батьків дитини, що постійно проживають разом з дитиною.

Надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

Спеціалістами Управління у звітному періоді прийнято 95 заяв /всього опрацьовано 98 заяв, на отримання грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Комплекс реєстраційних послуг для новонароджених Є-Малятко

Відповідно до заяв, які надійшли через електронні засоби комунікації у звітному періоді опрацьовано 53 звернення (заяви) стосовно призначення допомоги при народженні дитини. 

Оздоровлення та відпочинок дітей

Відповідно до Порядку направлення дітей на оздоровлення та відпочинок до ТОВ «Оздоровчо-профілактичний комплекс «Планета здоров’я» та ТОВ «ЛАЯР СІТІ», у звітному періоді скеровано 19 заяв/осіб для оздоровлення та відпочинку у згаданих дитячих закладах.

Призначення житлових субсидій

У звітному періоді спеціалістами Управління орієнтовно розраховано житлові субсидії для 11389 домогосподарств на загальну суму 16 596 661 грн.

Відшкодування пільг

На обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги за соціальною ознакою, перебувало 17712 пільговиків/у звітному періоді здійснено нарахування пільг на загальну суму 22 744 226 грн.

Відшкодування соціальних стипендій

Спеціалістами Управління здійснено нарахування соціальної стипендії студентам вищих навчальних закладів I - IV рівня акредитації, які навчаються на денній формі за державним замовленням на суму 445 грн.

Надання матеріальної допомоги малозабезпеченим особам

У звітному періоді прийнято/опрацьовано 15 заяв та сформовано відповідні справи, з метою надання матеріальної допомоги на поховання особам, які не досягли пенсійного віку та на момент смерті не працювали, не перебували на службі, не зареєстровані у Центрі зайнятості як безробітні, виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов'язалась поховати померлого.

У визначеному періоді прийнято 6 заяв та сформовані відповідні рішення про призначення одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби.

Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб

Відповідно до єдиної Web - орієнтованої інформаційної технології формування сегменту «Облік ВПО» ДП ІОЦ, у визначеному періоді в ДП ІОЦ єдиної Web - орієнтованої інформаційної технології формування сегменту «Облік ВПО» в Деснянському районі м. Києва обліковано 15953 особи, які переміщуються з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, з них 11438 - сімей, працездатних осіб - 7819, пенсіонерів - 3080, 480 - осіб з інвалідністю, 2939 - діти.

Соціальний захист осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

На обліку перебувало 17997 осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, з них: 2750 - діти. У звітному періоді призначено первинно 146 компенсаційних виплат/оздоровлення, відповідно до заяв, які надійшли через скриньку або електронні засоби комунікації. В контексті механізму оплати послуг із санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, станом на 28.01.2022 прийнято 16 заяв для розроблення трьохсторонніх договорів з контрагентами.

Забезпечення технічними засобами реабілітації, засобами гігієни та реабілітація дітей з інвалідністю

Відповідно до чинних нормативних актів забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації або виплати компенсації їх вартості, у звітному періоді прийнято 69 заяв від громадян та відповідні документи до них встановленого зразка, які передані захищеним каналом зв’язку до Фонду соціального захисту інвалідів для подальшого завантаження їх до електронної особової справи.

За січень 2022 року видано безкоштовно:

- направлень до транспортної МСЕК Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) - 2;

- спеціальні засоби для спілкування та обліку інформації - 3;

- направлено заяв до Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) для влаштування до будинку - інтернату - 1;

- видано листів-талонів для проїзду в соціальному транспорті на
2019-2022 роки інвалідам війни - 6;

видано палиці/милиці – 10.

В розрізі виконання заходів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки» у звітному періоді 14 осіб забезпечені засобами гігієни (пелюшки, прокладки);

З метою здійснення реабілітації дітей з інвалідністю у звітному періоді прийнято 74 заяви щодо укладання двосторонніх договорів, відповідно до встановленого Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті.

З метою надання учасникам антитерористичної операції послуг із психологічної реабілітації за рахунок бюджетних коштів сформовано перелік суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації, прийнято 5 заяв щодо укладання трьохсторонніх договорів для отримання таких послуг.

Забезпечення санаторно-курортного лікування

пільгової категорії громадян:

Станом на 28.01.2022 видано безкоштовно 22 путівки  у  санаторно-курортні заклади, з них оздоровлено: ветеранів війни - 9 (осіб); осіб з інвалідністю загального захворювання - 13 (осіб).

В контексті механізму оплати послуг із санаторно-курортного лікування учасників антитерористичної операції розроблено прийнято 4 заяви для укладання трьохсторонніх договорів з контрагентами стосовно  надання  таких послуг.

У розрізі виконання міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки», з метою забезпечення санаторно-курортного лікування  визначеної категорії киян прийнято 6 заяв для оздоровлення дружин та дітей до 14 років учасників антитерористичної операції.

Встановлення статусів пільговим категоріям киян

У звітному періоді встановлено статус/видано відповідні посвідчення таким категоріям киян:

- особи з інвалідністю внаслідок війни - 5 особам;

- члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни - 1 особі;

ветерана праці - 13 особам.

Призначення державної соціальної допомоги громадянам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю

У звітному періоді призначено державну соціальну допомогу 22 особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю; здійснено призначення тимчасової соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату - 34 особам.

Здійснення контролю за призначенням (перерахунку) пенсій, органами Пенсійного фонду України, згідно з чинним законодавством

У звітному періоді перевірено 52 пенсійні справи, зокрема 30 пенсійних справ призначених вперше та 22 справи, по яких прийняте рішення про перерахунок пенсій.

 

Обстеження матеріально-побутових умов проживання громадян

З метою визначення факту проживання, складу сім’ї, ступеня нужденності, та можливостей знаходження додаткових джерел для існування осіб, які звертаються за призначенням усіх видів державної соціальної допомоги, проведено обстеження матеріально - побутових умов проживання 28 сімей.

Організація надання соціальних послуг

Відповідно до встановленого Порядку організації надання соціальних послуг, спеціалістами Управління опрацьовано заяви від малозахищених верств населення щодо надання соціальних послуг, прийнято 74 рішення щодо надання соціальних послуг.

Юридичне забезпечення, встановлення опіки (піклування) та захист прав недієздатних (обмежено дієздатних) осіб

Протягом січня 2022 року спеціалістами сектору опіки та піклування Управління:

представлено інтереси Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації як органу опіки та піклування у 16 судових засіданнях у справах про визнання фізичних осіб недієздатними або обмежено дієздатними, встановлення опіки або піклування та призначення опікунів або піклувальників.

проведено прийом громадян, на яких 49 особам надано консультації щодо порядку встановлення опіки (піклування) та захисту прав недієздатних (обмежено дієздатних) осіб.

Надання соціальних послуг населенню Деснянського району міста Києва

У Територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району міста Києва (надалі - Територіального центру) за січень 2022 року 1328 осіб, які перебували у складних життєвих обставинах і потребували надання соціальних послуг, отримали 50368 заходів соціальних послуг.

Працівники відділень проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед отримувачів соціальних послуг (осіб похилого віку, осіб з інвалідністю) щодо запобігання захворювання COVID-19, шляхів передачі вірусу SARS-CoV-2О, зокрема наголошують щодо гігієни рук та носінні захисних масок в місцях скупчення людей.

З метою створення необхідних умов зворотного зв’язку, надання інформаційних послуг, оперативного реагування на гострі проблеми мешканців району, в Територіальному центрі запроваджена робота «гарячої» телефонної лінії до якої звертаються особи похилого віку та особи з обмеженими можливостями.

Впродовж звітного періоду виявлено та взято на обслуговування 10 осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах та потребували надання соціальних послуг.

Потенційна чисельність осіб, мешканців Деснянського району, які перебували на обслуговуванні в Територіальному центрі та отримали соціальні послуги станом на 28.01.2022 становить - 1996 осіб.

Догляд вдома/ представництво інтересів

У відділеннях соціальної допомоги вдома:

- 663 особи отримали 24069 заходів соціальної послуги догляду вдома;

- 3 особи отримали 908 заходів соціальної послуги паліативного догляду;

- 8 осіб отримали 20 заходів соціальної послуги догляду вдома на платній основі на суму 2,0 тис. грн.

Відповідно до укладених договорів та на підставі визначення індивідуальних потреб осіб, які перебувають на обліку, з урахуванням їх фізичного, психічного стану, соціальними робітниками здійснюються такі заходи соціальних послуг: придбання і доставка продовольчих; промислових та господарських товарів; медикаментів; допомога у самообслуговуванні; допомога у приготуванні їжі, прибирання житла, тощо.

Представництво інтересів/Фізичний супровід осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних

У відділеннях соціальної допомоги вдома:

641 особа отримала 2567 заходів соціальної послуги представництва інтересів: забезпечення супроводу у медичні заклади, відвідування у лікарнях, надання допомоги з оплати комунальних послуг, оформлення документів із соціально-правових питань, питань отримання комунальних, медичних, соціальних послуг, сприяння в отриманні адресної - 11 осіб отримали 26 заходів соціальної послуги фізичного супроводу. Допомога в переміщенні у громадських місцях і транспорті під час відвідування органів державної влади та установ.

Соціальна адаптація та консультування людям похилого віку

У відділенні денного перебування:

- 223 особи отримали 1027 заходів соціальної послуги соціальної адаптації. В «Університеті третього віку» працівниками на 6 факультетах проведено 68 занять дистанційно online з використанням Інтернет – ресурсів;

- 21 особа отримали 57 заходів соціальної послуги консультування, допомоги в аналізі життєвої ситуації, визначення основних проблем, шляхів їх розв’язання, надання психологічної допомоги.

Натуральна допомога /Інформування

У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги:

- 339 осіб отримали 369 заходів соціальної послуги натуральної допомоги (зокрема з ремонту одягу, послуги перукаря, тесляра, тощо);

- 76 осіб (зокрема малозабезпечені сім'ї та діти з інвалідністю) отримали подарунки та канцелярські набори від благодійників на суму  11,4 тис. грн.

У відділеннях Територіального центру:

14 осіб отримали 14 заходів соціальної послуги інформування з питань соціального захисту населення стосовно отримання соціальних послуг, зокрема натуральної допомоги.

Денний догляд/Реабілітація/ Консультування/Соціальна адаптація

дітям з інвалідністю

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю:

- 33 дитини, які відвідують групи денного перебування повного та неповного дня, отримали 3177 заходів соціальної послуги денного догляду, а саме: організація денного відпочинку (сну); організація харчування та допомога у прийнятті їжі; допомога при пересуванні у приміщенні відділення (за потреби), спостереження за станом здоров'я; формування та підтримка навичок самообслуговування; надання психологічної підтримки; сприяння в організації денної зайнятості, дозвілля;

- 17 дітей отримали 140 заходів соціальної послуги транспортного перевезення на спеціалізованому автомобілі.

Відповідно до індивідуальних програм реабілітації

- 92 дитини отримали 15773 заходи з соціальної, психологічної, педагогічної, фізичної реабілітації та медичного супроводу;

- 27 дітей отримали 2135 заходів соціальної послуги консультування.

Привітання ювілярів-мешканців Деснянського району

У січні місяці 2022 року відбулося привітання двох ювілярів - мешканців Деснянського району з 95-річчям.

 

 

Управління освіти

Відповідно до рішення Київської міської ради від 09 грудня 2021 року
№ 3704/3745 «Про бюджет міста Києва на 2022 рік» по галузі «Освіта» заплановано виконання робіт з капітального ремонту в закладах освіти Деснянського району на загальну суму 67 937,8 тис. грн, в тому числі:

- капітальний ремонт місць загального користування в 7-ми закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 39, 147, 218, 276, 292, 306, 320) на загальну суму 6 225,0 тис. грн;

- капітальний ремонт (відновлення роботи закладу) в 1-му закладі дошкільної освіти (ЗДО № 782) на суму 15 000,0 тис. грн;

- капітальний ремонт харчоблоків у 6-ти закладах дошкільної освіти
(ЗДО №№ 459, 746, 770, 780, 781, 797) та 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 213) на загальну суму 11 737,6 тис. грн;

- капітальний ремонт басейну в 1-му закладі дошкільної освіти
(ЗДО № 333) на суму 470,2 тис. грн;

- капітальний ремонт/облаштування тіньових навісів, ігрових та спортивних майданчиків в 4-х закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 333, 421, 753, 757) та 1-му закладі загальної середньої освіти (початкова школа «Усмішка») на загальну суму 3 176,5 тис. грн;

- капітальний ремонт інженерних мереж в 1-му закладі дошкільної освіти (ЗДО №755) та 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 275) на загальну суму 1 300,0 тис. грн;

- капітальний ремонт (заміна вікон) в 7-ми закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 213, 259, 276, 307, 320, гімназія «Троєщина») на загальну суму
4 125,0 тис. грн;

- капітальний ремонт стадіонів та спортивних майданчиків в 3-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 294 (проектні роботи), 300, 320 (проектні роботи) на загальну суму 3 453,5 тис. грн;

- капітальний ремонт вхідних груп в 5-ти закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 189, 259, 264, 307, 320) на загальну суму 1 775,0 тис. грн;

- безбар’єрне середовище (капітальний ремонт місць загального користування) в 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 152, 275) на загальну суму 9 125,0 тис. грн;

- капітальний ремонт спортивних залів та допоміжних приміщень в 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 275, 301) на загальну суму
3 300,0 тис. грн;

- капітальний ремонт покрівель в 3-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 270, 275, 306) на загальну суму 2 750,0 тис. грн;

- капітальний ремонт приміщень в 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО № 275, Ліцей №18) на загальну суму 3 300,0 тис. грн;

-  капітальний ремонт фасадів в 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 270, 306) на загальну суму 2 200,0 тис. грн;

 

 

Управління культури

Відповідно до рішення Київської міської ради від 09.12.2021 № 3704/3745 «Про бюджет міста Києва на 2022 рік» по галузі «Культура» на 2022 рік виділено коштів загального фонду 101756,3 тис. грн. та 848,3 тис. грн. коштів спеціального фонду (бюджету розвитку).

Протягом грудня поточного року закладами культури, що знаходяться у підпорядкуванні Управління культури Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації було витрачено коштів в сумі загального фонду 6671,3 тис. грн.

Централізованою бібліотечною системою Деснянського району проведено низку  заходів, а саме: 17 майстер-класів, 3 консультації психологів та 4 тренінги, 8 зустрічей з письменниками, 6 відеозаписів читання в голос для дітей, 4 інформації про пам’ятні дати, взято участь у 5 творчих заходах району.

Вихованці шкіл мистецтв та  музичних шкіл району взяли участь у 10 творчих заходах міста, отримали 12 нагород всеукраїнського та міжнародного рівнів.

12 січня 2022 року у Муніципальній Галереї мистецтв відбувсь 2-ий (районний) етап Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої»;

          19 січня 2022 року організовано та проведено загальнорайонний захід з нагоди відзначення Богоявлення Господнього (Свято Водохреща);

          20 січня 2022 року у Муніципальній Галереї мистецтв організовано та проведено нагородження переможців квесту «Новорічні пригоди Деснянки».

 

 

Управління у справах молоді та спорту

Підпорядковані Управлінню установи:

Деснянський районний у місті Києві Центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» ( далі - ДЦФЗН «Спорт для всіх»);

Центр навчання плаванню Деснянського району м. Києва.

Відповідно до Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2022 рік, передбачені бюджетні асигнування по галузі «Фізична культура і спорт» спеціальний фонд (бюджет розвитку):

Фінансування по спеціальному фонду бюджету заплановано з 01.04.2022 р.

-        капітальних ремонтів: заплановано (бюджетний запит) – 23 100,00 тис. грн;

Деснянський районний у місті Києві Центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»:

- капітальний ремонт спортивного майданчику по вул. Бальзака, 54-А: заплановано (спеціальний фонд бюджету) – 15 000,0 тис. грн;

- капітальний ремонт спортивної зали по просп. Маяковського, 63/12: заплановано (спеціальний фонд бюджету) – 2100,0 тис. грн;

- капітальний ремонт майданчику по просп. Маяковського, 72-Б: заплановано (спеціальний фонд бюджету) – 6 000,0 тис. грн;

Проведення спортивно-оздоровчих та молодіжних заходів.

Протягом звітного періоду Управлінням та Деснянським районним у Києві Центром фізичного здоров'я  населення «Спорт для всіх» проведено  та взято учать у спортивно-масових та молодіжних  заходів, а саме:

-          відкрита зимова першість Деснянського району серед дитячо-юнацьких клубів м. Києва з футболу (6 матчів);

-          зимовий Кубок Деснянського району з футболу серед дорослих команд «Ліги дворового футболу» (3 матчи);

-          змагання із зимового запливу на дистанції 20 та 40 м у крижаній воді в рамках фестивалю «МоржиФЕСТ-2022»;

-          участь в акції до Дня Соборності України;

-          турнір з баскетболу серед юнаків;

-          відкритий зимовий Кубок спортивного клубу «Аматор» ДЦФЗН «Спорт для всіх» з ловлі риби на мормишку;

-          підбір кандидатів з молоді Деснянського району м. Києва для подання присудження премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України та на премію Київського міського голови за  особливі досягнення молоді у розбудові столиці України – місто героя Києва.

Додатково повідомляємо, опрацьовано звернення батьків/законних представників щодо оздоровлення/відпочинку 187 дітей Деснянського району, які потребують  соціальної уваги та підтримки.

 

 

Управління (Центр) надання адміністративних послуг

Управлінням (Центром) надання адміністративних послуг (далі – ЦНАП) за період з 01.01.2022 по 31.01.2022 надано 9 439 адміністративних послуг.

Найбільшим попитом серед відвідувачів ЦНАПу у звітному періоді користувались послуги з реєстрації місця проживання/ перебування осіб та видачі довідок про реєстрацію місця проживання – 4 778 послуг, що становить 50,6 %  від загальної кількості прийнятих заяв; з оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон – 1 597 (16,9 %); у сфері державної реєстрації фізичних та юридичних осіб – 730 (7,7 %).

Адміністраторами ЦНАПу Деснянського району через Call-центр ЦНАПу м. Києва за січень надано 4 350 телефонних консультацій.

Прийом громадян на всі види адміністративних послуг у ЦНАПі здійснювався за змішаною формою: особисте відвідування та можливість отримати послугу в «живій черзі» або через попередню реєстрацію.

За звітний період працівники ЦНАПу пройшли навчання на онлайн-платформах «Дія. Цифрова освіта», EdEra, PROMETHEUS, НАДС Українська школа урядування  з цифрової грамотності на теми: «Безбар’єрна грамотність», «Цифрограм для держслужбовців», «Захист персональних даних», «Військовий облік жінок: алгоритм дій відділу кадрів та інструменти, що убезпечать від штрафів» з отриманням 24 сертифікатів.

 

 

Відділ охорони здоров’я

Продовжується реалізація Урядової  програми «Доступні ліки», яка запроваджена у 2017 році.

З 01.04.2019 запрацювала нова система видачі ліків за електронними рецептами.

НСЗУ забезпечено повернення коштів аптечним закладам, які заключили з нею договір і отримали право працювати в програмі «Доступні ліки».

Нова система фінансування дозволяє пацієнту отримати ліки в любій аптеці, з якою підписаний договір, незалежно від того де він проживає. У січні поточного року лікарями медичних закладів Деснянського району
м. Києва виписано 4667 електронних рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів 2804 хворим, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу, бронхіальну астму.

Продовжується запровадження медичної реформи: кількість підписаних та внесених до електронної медичної системи декларацій станом на 31.01.2022 – 287537, що становить 77,8%.

З 01.07.2018 запроваджено новий механізм фінансування закладів охорони здоров’я первинної ланки за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» Національною службою здоров’я України. Тарифи на надання медичних послуг, пов’язаних з первинною медичною допомогою, встановлюються як капітаційна ставка за обслуговування одного пацієнта протягом календарного року.

Забезпечено реалізацію глобальної ініціативи стратегії Fast-Trask Cities у м. Києві (90х90х90) з покращення надання медичних послуг у сфері ВІЛ /СНІДу.  Станом на 31.01.2022 протестовано за допомогою швидких тестів 220 осіб, з них виявлено антитіла до ВІЛ у 1 випадку.

Функціонує 4 кабінети надання антиретровірусної допомоги за місцем проживання хворого.

З 01.04.2020 стартував ІІ етап медичної допомоги – надання вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги в закладах охорони здоров’я.

Закладом, фахівці якого надають амбулаторну вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу пацієнтам на території Деснянського району за направленням сімейних лікарів та лікарів-педіатрів, є КНП «Консультативно-діагностичний центр» Деснянського району м. Києва.

Підприємство та його філії  зареєстровані в системі е-Health та на 100 % забезпечені комп’ютерною технікою. Укладено договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій з НСЗУ, відповідно до якого включено 13 пакетів надання медичної допомоги.

Впроваджено електронне направлення на консультацію до спеціалістів Підприємства та лабораторні обстеження за направленням сімейних лікарів та лікарів-педіатрів.

Впроваджено електронну карту пацієнта та електронний листок непрацездатності.

З 11.03.2021 розпочалася  вакцинація проти COVID-19, яка проводиться відповідно до Дорожньої карти з впровадження вакцинації від гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24.12.2020 № 3018.

На сьогодні вакцинація у Деснянському районі міста Києва здійснюється у 2-х міні-вакцинальних центрах та в 13 пунктах щеплення, які розташовані на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги, а також в ТЦ «Епіцентр», ТРЦ «РайОN» та в Центрі надання адміністративних послуг райдержадміністрації.

Працівникам організованих колективів вакцинацію проводять медичні працівники мобільної бригади КНП «Консультативно-діагностичний центр» Деснянського району м. Києва.

Станом на 01.02.2022 здійснено 300148 щеплень, з них другою дозою – 144655 щеплень.

 

 

Управління благоустрою та підприємництва

На виконання доручення Київського міського голови В. КЛИЧКА від 02.07.2020 № 23733, щодо недопущення несанкціонованої торгівлі та відповідно до розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 20.05.2016 № 290 «Про утворення робочої групи з питань недопущення здійснення несанкціонованої торгівлі на території Деснянського району міста Києва» представниками робочої групи щоденно здійснюються комісійні обстеження району.

З метою запобігання виникненню несанкціонованої торгівлі працівниками Управління благоустрою та підприємництва Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації на порушників складаються протоколи за ст. 152 КУпАП у зв’язку із самовільним зайняттям частини території об’єкту благоустрою та за ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення (торгівля з рук у невстановлених місцях). Окремо проведена роз’яснювальна робота щодо заборони торгівлі у невизначених місцях. Надаються роз’яснення продавцям-порушникам щодо можливості здійснення ними торговельної діяльності на пільгових умовах та на законних підставах на території ринків Деснянського району. Керівництво ринків та торговельних центрів попереджене про персональну відповідальність за недопущення утворення осередків стихійної торгівлі на прилеглих територіях.

Зокрема, щотижнево проводяться рейди спільно з представниками КП «Київблагоустрій» ВО КМР (КМДА) відповідно до графіків наданих Департаментом міського благоустрою ВО КМР (КМДА).

У межах наданих повноважень, фахівцями Управління благоустрою та підприємництва Деснянською районною в місті Києві державною адміністрацією складаються протоколи про адміністративні правопорушення у зв’язку з самовільним зайняттям частини території об’єкту благоустрою на порушників, які здійснювали несанкціоновану торгівлю за наступними  адресами:

1. вул. Бальзака, 85-87;

2. просп. Маяковського, 15-17;

3. просп. Маяковського, 26;

4. просп. Маяковського, 75;

5. просп. Лісовий, 29;

6. вул. Лаврухіна, 4;

7. вул. Попудренка/вул. Мурманська.

8. перетин вул. Радунської /вул. Лісківської;

9. ст. метро «Лісова»;

10. ст. м. «Чернігівська»;

11. вул. Шолом-Алейхема, 17;

12. вул. Мілютенка, 34.

З метою контролю за дотриманням правил карантину людей, санітарно-гігієнічних санітарно-протиепідемічних правил і норм у Деснянському районі створено робочу групу з контролю за дотриманням підприємствами торгівлі, закладами громадського харчування та суб’єктами побутового обслуговування населення вимог розпорядчих документів щодо проведення профілактичних і протиепідемічних заходів на території Деснянського району міста Києва в період карантину. З метою запобігання поширенню на території Деснянського району гострої респіраторної хвороби COVID-19, забезпечено контроль за дотриманням суб’єктами господарювання обмежувальних протиепідемічних заходів. До складу робочої групи долучені представники структурних підрозділів Деснянської райдержадміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві, представники комунального підприємства «Муніципальна охорона» та Деснянського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві на період дії карантину.

Рейди проводяться щоденно.

Під час ускладнення погодних умов спеціалістами Управління благоустрою та підприємництва Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, в установленому порядку, здійснюється моніторинг території району на предмет виявлення неналежного прибирання снігу та ожеледі, проводиться активна робота з представниками комерційного сектору щодо своєчасного прибирання балансових, підвідомчих та прилеглих територій шляхом внесення попереджувальних листів з інформацією щодо механізму реагування та проведення відповідних заходів з прибирання та очищення територій від снігу, відповідно до Правил благоустрою міста Києва. В разі виявлення порушень, балансоутримувачам вносяться приписи з визначенням терміну усунення недоліків та складаються протоколи про адміністративні правопорушення згідно ст. 152 КУпАП.

Також, з метою недопущення випадків травмування громадян при пересуванні на території ТРЦ, ринків та об’єктів торговельного та побутового обслуговування, Деснянською районною в місті Києві державною адміністрацією було надіслано факсограму керівникам торговельно-розважальних центрів, ринків, об’єктів торговельного та побутового обслуговування та ресторанного господарства щодо вжиття необхідних заходів реагування по очищенню балансових, прилеглих та підвідомчих територій від снігу та накрижень, здійснювати посипання піско-соляною сумішшю тротуари під час зимового періоду.

Наявність техніки для ліквідації наслідків негоди під час зимового періоду:

Полюс – 3 од.;

Ремонтник – 2 од.;

Епіцентр – 1 од.;

Базар на Лісовій + Даринок – 3 од.;

Ринок Юність -3 од.

Ринок Троєщина – 1од.;

ТРЦ Район – 2 од.;

Нова лінія – 1 од.

 

 

Комунальне підприємство «Керуюча компанія
з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва»

У січні 2022 року підприємством та підрядними організаціями виконано ремонтні роботи поточного характеру житлового фонду на загальну суму 612,85 тис.грн, а саме:

-                 проведено ремонт покрівлі в 4 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 479 кв.м на суму 145,89 тис. грн;

-                 зроблено герметизацію стиків зовнішніх стінових панелей в 1 будинку, загальний обсяг виконаних робіт 82,5 м.пог. на суму 15,34 тис. грн;

-                 зроблено фасадні роботи в 1 будинку, загальний обсяг виконаних робіт
61,7 кв. м на суму 41,95 тис. грн;

-                 проведено ремонт сходових клітин у 12 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 1 888,25 кв.м, на суму 409,67 тис. грн.

Працівники КП «Керуюча Компанія з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва», робітники з комплексного прибирання ЖЕД № 301-319 постійно забезпечують належний рівень прибирання та утримання в належному санітарному стані прибудинкових територій та житлових будинків.

Так, протягом січня, проводилося очищення від снігу та обробка протиожеледними засобами прибудинкових територій, вологе прибирання сходових клітин в житлових будинках, що обслуговує підприємство, систематично виконувалося складання і навантаження різноманітного сміття та великогабаритних відходів, вивезення яких здійснює КП «Київкомунсервіс» та ін.

 

 

Комунальне підприємство по утриманню

зелених насаджень Деснянського району м. Києва

У січні 2022 року проведено роботи із формувальної і санітарної обрізки дерев – 368 шт., роботи із формувальної і санітарної обрізки кущів – 414 шт.

Відремонтовано існуючих лав 9 шт. та 4 елементи на дитячих майданчиках.

Підприємство прийняло та перебило на щепу понад 210 шт. новорічних ялинок від населення.

Працівники КП УЗН Деснянського району протягом січня наводили лад на балансових територіях підприємства.

Відтак, розчищалися від снігу, посипалися піско-соляною сумішшю доріжки у парках та скверах для безпечного пересування по них мешканців району.

Також проводилися роботи із санітарної обрізки дерев у парках «ДШК», «Деснянський», «Фестивальний», на вулицях Мурманській, Кіото, Червоноткацькій; прибиралося сміття.

 

 

Комунальне підприємство «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району» міста Києва

За січень 2022 На балансовій вулично-шляховій мережі КП ШЕУ Деснянського району виконано:

-                 ямковий ремонт асфальтобетонного покриття аварійно-небезпечних ділянок – 587 м2 (пр. Маяковського, пр. Р.Шухевича, пр. Лісовий,
вул. Магнітогорська, вул. Лісківська, вул. Магнітогорська,
вул. Мурманська, вул. Закревського, вул. Радунська, вул. Лаврухіна,
вул. Г. Хоткевича, вул. Ш.Алейхема, вул. Кіото, вул. С. Лифаря, вул. О. Бальзака, вул. Червоноткацька, вул. Магнітогорська, вул. Попудренка, вул. Братиславська, вул. Магнітогорська, вул. Пухівська).

-                 ліквідовано ямковості литим асфальтобетоном - 136 м2;

-                 ліквідовано ямковості рециклером - 441 м2;

-                 ліквідовано ямковості холодним асфальтобетоном - 10 м2. .

-                 Щоденно проводяться роботи по прибиранню балансової вулично-шляхової мережі КП ШЕУ Деснянського району протяжністю 114,1 км, тротуарів
413,3 тис.м².

Працівники КП ШЕУ Деснянського району продовжують опікуватися станом вулично-дорожньої мережі району, проводити ручне та механізоване прибирання, обробку протиожеледними засобами балансових територій підприємства.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]