Головна  →  Новини  →  4 листопада 2020

CБУ системно протидіє корупції у столичному регіоні

 

Як повідомила начальник прес-сектору Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області Ольга Супрун, у жовтні за напрямком протидії внутрішнім загрозам національній безпеці співробітники Головного управління СБ України у Києві та Київській області задокументували 5 корупційних проявів, хабарникам оголошено 7 підозр. Загальна сума неправомірної вигоди становить 1,2 мільйона гривень.

 

На хабарі у $20 тисяч СБУ викрила посадовця Державної екологічної інспекції столичного регіону, який вимагав гроші за не відображення в актах позапланових перевірок приватних підприємців виявлених порушень екологічних норм.

 

Заступника начальника слідчого відділення Києво-Святошинського райвідділу Національної поліції затримали оперативники спецслужби на хабарі у 500 тисяч гривень. Гроші майор поліції вимагав у місцевого мешканця за не притягнення до кримінальної відповідальності його племінника, пообіцявши залишити фігуранта справи у статусі свідка.

 

На корупції СБУ викрила і слідчого одного з відділень Ірпінського відділу поліції ГУ НП у Київській області. Він разом зі спільником, оперуповноваженим карного розшуку, вимагав хабар у $4 тисячі за «м’якший» обвинувальний акт у справі про крадіжку, який не передбачатиме термін ув’язнення.

 

Землевпорядника однієї з сільських рад Бориспільського району, за сумісництвом кандидата на виборах до місцевих рад, співробітники СБ України задокументували на вимаганні хабаря від місцевого мешканця за видачу рішення про надання дозволу на розміщення продуктового магазину на території села.

 

Відповідатиме перед законом і старший державний виконавець одного з районних відділів Державної виконавчої служби Центрального мiжрегiонального управлiння Мiнiстерства Юстицiï Украïни. Посадовець  вимагав 28 тисяч гривень за підписання документів про передачу рухомого майна боржника на користь стягувача у рахунок погашення боргових зобов'язань.

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2447865092183337&id=1505526149750574

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]