КМДА Київська міська державна адміністрація


5 серпня 2020

СБУ затримала службовця Київської ОДА на хабарі у 200 тисяч гривень

СБУ затримала службовця Київської ОДА на хабарі у 200 тисяч гривень

 

Як повідомили у Головному управлінні СБ України у м. Києві та Київській області, співробітники Служби безпеки України викрили на корупції інженера з технічного нагляду Департаменту регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації.

За даними досудового слідства, службовець, відповідальний за технагляд на об’єктах державного будівництва, планував незаконно збагатитися під час зведення школи у місті Вишневому Києво-Святошинського району. За нестворення штучних перешкод під час прийому виконаних робіт та погодження документації в обхід встановленої процедури він вимагав від забудовника понад 220 тисяч гривень.

Затримали інженера відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в автомобілі заявника у ході отримання заключної частини хабара – 200 тисяч гривень.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру.

Викриття корупційного злочину відбувалося співробітниками ГУ СБУ у м. Києві та Київській області спільно зі слідчими ГУ Нацполіції у місті Києві під процесуальним керівництвом Прокуратура міста Києва.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.