Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

«Пройшли роки, війну ж ту не забути»

Опубліковано 13 лютого 2020 року о 17:29
фото

 

Сьогодні у актовій залі Деснянської райдержадміністрації пройшов урочистий захід з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

 

В урочистостях взяли участь в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Сергій Снопков; голова Української спілки ветеранів Афганістану Герой України, генерал-лейтенант Сергій Червонописький; представник Державної служби України у справах війни та учасників АТО Володимир Примаченко; кавалер трьох орденів «Червоної зірки» та ордена «Червоного прапора» Артур Дерев`янко; голова Спілки ветеранів Афганістану Деснянського району Валерій Передрій; військовий комісар Деснянського району, підполковник Дмитро Клабуков; голова Спілки ветеранів АТО Деснянського району Олег Нишпор; командир 112-ї окремої бригади територіальної оборони Києва Микола Білосвіт; учасники бойових дій в Афганістані та на території інших держав, почесні гості, громадські активісти та мешканці району.

 

Присутні вшанували пам`ять загиблих воїнів хвилиною мовчання, після чого відбулося привітання та вручення Почесних грамот, Подяк та медалей колишнім воїнам-інтернаціоналістам за патріотичне виховання молоді, підтримку афганського руху та з нагоди 31-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

 

«Цими днями ми відзначаємо 31-у річницю виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. Ця важлива подія безпосередньо стосується багатьох присутніх в залі. Ми щиро вдячні вам, дорогі афганці, за мужність і відвагу, завжди пам’ятатимемо імена тих, хто здійснив цей безсмертний подвиг. Дякуємо, що і сьогодні, в непростий для країни час, ви боретеся за мир у нашій державі, показуєте приклади справжньої воїнської честі та солдатського братерства. Бажаю усім вам довгих років життя, міцного здоров’я, щирого родинного щастя та миру», – звернувся до присутніх в. о. голови Деснянської райдержадміністрації Сергій Снопков.

 

Під час урочистого заходу колишні воїни-інтернаціоналісти зі сцени обмінювалися привітаннями та спогадами.

 

Також за традицією у святковій атмосфері Сергій Снопков та Сергій Червонописький вручили приписні свідоцтва до військкомату для майбутнього проходження армійської служби найкращим юнакам-деснянцям, учням-відмінникам шкільної початкової військової підготовки.

 

На закінчення заходу відбувся святковий концерт за участю курсантів ліцею ім. Івана Богуна, вихованців дитячих творчих колективів Деснянського району та гурту «Побратими».

 

Довідково.

 

Сьогодні Спілка ветеранів війни в Афганістані Деснянського району нараховує 1479 чоловік – учасників бойових дій, з яких 172 – інваліди, 14 сімей загиблих та 82 сім`ї померлих учасників бойових дій, 36 учасників АТО.

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux