Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Основні напрямки та показники роботи Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації за січень 2020 року

Опубліковано 10 лютого 2020 року о 18:03
фото

 

 

Управління праці та соціального захисту населення

(надалі - Управління)

Соціально-трудові відносини

Згідно з даними Головного управління статистики у м. Києві  середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника в Деснянському районі (за ІІІ квартал 2019 року) складала 11243 грн, та зросла порівняно з відповідним періодом 2018 року на 22%.  За результатами виконання згаданого показника Деснянський район посів ІVмісце серед районів міста Києва за темпом зросту.

Відповідно до рейтингової оцінки діяльності районних в місті Києві державних адміністрацій, рівень виконання показників: «Заборгованість із виплати заробітної плати, зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та платежів до Пенсійного фонду України в бюджетних установах та організаціях, а також на комунальних підприємствах, які передані до сфери управління районних в місті Києві державних адміністрацій» та «Темп зростання (зменшення) обсягу заборгованості із виплати заробітної плати, зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та платежів до Пенсійного фонду України в бюджетних установах та організаціях, а також на комунальних підприємствах, які передані до сфери управління районних в місті Києві державних адміністрацій, у відсотках до початку року» стабільно  утримується. За результатами виконання показників згаданого розділу Деснянський район міста Києва за січень-грудень 2019 посів загальне рейтингове 1-9 місце.

Призначення державної соціальної допомоги сім'ям з дітьми

Протягом січня 2020 року призначено різні види державної соціальної допомоги 1138 сім'ям з дітьми. 

Станом на 29.01.2020 в Управлінні на обліку перебувало 1162 особові справи  багатодітних сімей, які  мають право на отримання допомоги  у  розмірі 1700 гривень за рахунок коштів державного бюджету  у вигляді субвенції до місцевих бюджетів/ надається одному з батьків дитини, що постійно проживають разом з дитиною

 

Соціальний захист осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

 На обліку перебувало 18125 особи, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, з них: 2778 - діти. Протягом січня 2020 року призначено 561 компенсаційну виплату. В контексті запровадженого механізму оплати послуг із санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Призначення житлових субсидій

Станом на 29.01.2020 розраховано житлових субсидій для 14640 домогосподарств. У січні 2020 року відбулось засідання Комісії з розгляду спірних питань щодо призначення пільг та субсидій.

Відшкодування пільг

Станом на 29.01.2020 на обліку в Єдиному державному  автоматизованому реєстрі осіб,  які мають право на пільги за соціальною ознакою, згідно з чинним законодавством України перебувало21989 пільговиків, здійснено  відшкодування  пільг на загальну суму 23 920 639 грн (з урахуванням минулих років).

 

Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб

Відповідно до єдиної Web - орієнтованої інформаційної технології формування сегменту  «Облік ВПО» ДП ІОЦ, станом на 29.01.2020 в ДП ІОЦ єдиної Web - орієнтованої інформаційної технології формування сегменту  «Облік ВПО» в  Деснянському районі м. Києва обліковано 14853 особи,                   які переміщуються з тимчасово окупованої території,  районів проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил,  з них  10535 - сімей,  працездатних осіб - 6705, пенсіонерів - 2886,   484 -  осіб з інвалідністю,   3075 - діти.

Забезпечення  технічними засобами реабілітації

Відповідно до постанови Уряду від 14 березня 2018 року № 238 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших осіб протезами верхніх та нижніх кінцівок, ортезами шарнірними на нижні кінцівки та кріслами колісними здійснюється згідно з договорами, укладеними органом соціального захисту населення з підприємством та особою з інвалідністю, дитиною з інвалідністю, іншою особою або їх законними представниками (тристоронній договір).

Станом на 29.01.2020 в Управлінні здійснюється редакція таких договорів:

- 2 договори на забезпечення протезом верхньої/ нижньої кінцівки/ ортезом шарнірним на нижню кінцівку;

- 10 договорів про забезпечення кріслом колісним.

 

Обстеження матеріально - побутових умов проживання громадян

Здійснено контроль за призначенням та цільовим використанням усіх видів державної допомоги, протягом січня 2020 року проведено:

          /обстеження матеріально-побутових умов сім’ї з метою визначення факту проживання, складу  сім’ї,  ступеня нужденності, та можливостей знаходження додаткових джерел для  існування осіб, які звертаються за призначенням усіх видів державної  соціальної допомоги - 275 сімей;

          /здійснено вибіркові перевірки особових справ доцільності призначення державної соціальної допомоги, своєчасності перерахунку коштів та цільового їх використання - 25 особових справ;

          /здійснено вибіркові перевірки цільового використання соціальної допомоги при народженні дитини - 15 сімей.

 

Надання матеріальної допомоги малозабезпеченим особам

В рамках виконання заходів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки» на 29.01.2020 прийнято 934 заяви для надання матеріальної допомоги  малозабезпеченим особам.

 

Призначення державної соціальної допомоги громадянам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю

У звітному періоді призначено державну соціальну допомогу 94 особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю; здійснено призначення  тимчасової соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату - 17 особам. 

Здійснення контролю за призначенням (перерахунку) пенсій, органами Пенсійного фонду України, згідно з чинним законодавством

У звітному періоді перевірено 695 пенсійних справ,  у тому числі  161 пенсійна справа призначена вперше, 535 пенсійних справ, по яких прийняте рішення про перерахунок пенсій.

 

Надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

З метою захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства, відповідно до Порядку надання при народженні дитини натуральної допомоги  «пакунок малюка» за рахунок субвенції з державного бюджету, станом на 29.01.2020 спеціалістами Управління прийнято 11 заяв/ видано 11 «пакунків малюка».

 

 В розрізі виконання завдань основної діяльності Управління організована робота щодо надання послуги з догляду за дитиною до трьох років«муніципальна няня», призначена компенсація такої послуги/станом на 29.01.2020  оформлено 88 заяв.

Надання соціальних послуг населенню Деснянського району міста Києва

В Територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району міста Києва  за січень 1471 громадян отримали  16203 соціальних послуг/52492 заходи, з них виявлено та взято на обслуговування 22 громадянина, які опинилися в складних життєвих обставинах, що потребують надання соціальних послуг.

Догляд вдома/ представництво інтересів

Протягом січня у відділеннях соціальної допомоги вдома 840 громадянам похилого віку та особам з інвалідністю надано 6844 послуг догляду вдома/32282 заходів, в тому числі 19 громадянам на платній основі надано 81 послугу догляду вдома/91 заходів на загальну суму 4,9 тис. грн, 807 особам надано 1031 послуга представництва інтересів /1967 заходів.

Соціальна адаптація та консультування людям похилого віку

У відділенні денного перебування 326 громадянам надано 1557 послуги соціальної адаптації/1625 заходів, та 22 особам надано 44 послуги консультування/164 заходи. Організовано та проведено 10 екскурсій до музеїв міста Києва.

 

Натуральна допомога

У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги 510 громадянам надано 1 991 соціальну послугу натуральної допомоги, а саме:  продукти харчування, гарячі обіди, засоби особистої гігієни, миючі засоби, постіль, промислові товари, запрошення на вистави на загальну суму 264,0 тис. грн., а також 168 послуг перукаря, 78 послуг швачки та 51 послуга тесляра.

 

За кошти міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019 - 2021 роки» 150 малозабезпеченим громадянам та особам з інвалідністю надано послуги з натуральної допомоги у вигляді засобів особистої гігієни (підгузки, урологічні прокладки) та 51 особі комплекти постільної білизни  на загальну суму 209,2 тис. грн.

Соціальні та реабілітаційні послуги дітям з інвалідністю

Денний догляд

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю 29 дітям надано 405 послуг денного догляду/3240 заходів із забезпеченням харчування (сніданок, обід, підвечірок), 13 дітей отримали 151 послугу із транспортного перевезення/274 заходи на спеціалізованому автомобілі до відділення та в зворотному напрямку.

 

Реабілітація та медичний супровід

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю 62 дітям надано 3306 послуг/9910 заходів соціальної, психологічної, педагогічної, фізичної реабілітації та медичного супроводу.

 

Соціальна адаптація та консультування

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю 25 дітям надано 389 послуг консультування/1833 заходів та  485 послуг соціальної адаптації/1833 заходів.

 

Привітання ювілярів-мешканців Деснянського району

У січні 2020 року відбулося привітання 3 ювілярів: двох з 90-річчям та одного з 95-річчям - мешканців Деснянського району, які отримали вітальні листівки та подяки Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації.

 

Управління освіти

Відповідно до рішення Київської міської ради від 12.12.2019 № 456/8029 «Про бюджет міста Києва на 2020 рік» по галузі «Освіта» заплановано виконання робіт з капітального ремонту в закладах освіти Деснянського району на загальну суму 91 254,4 тис. грн, в тому числі:

-                 капітальний ремонт місць загального користування в 16-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 39, 136, 170, 175, 222, 301, 508, 512, 689, 744, 755, 757, 768, 770, 784, 797), 15-ти закладах загальної середньої освіти (Гімназія «Троєщина», ЗЗСО №№ 23, 39, 119, 189, 192, 213, 218, 238, 249, 276, 293, 301, 307, 312) та 1-ій вечірній школі (ВШ № 18) на загальну суму 13 155 тис. грн;

-                 відновлення груп в 2-х закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 745, 758) на суму 3 350 тис. грн;

-                 відновлення роботи закладу (ДНЗ № 782) на суму 5 000,0 тис. грн;

-                 капітальний ремонт харчоблоків у 6-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 34, 83, 111, 165, 512, 784) та 22-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 119, 190, 207, 218, 247, 250, 251, 259, 264, 275, 276, 277, 282, 292, 293, 294, 300, 301, 311, 312, 313, 320) на загальну суму 30 815,9 тис. грн;

-                 капітальний ремонт покрівель в 9-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 91, 94, 125, 512, 519, 520, 745, 780, 781), 5-ти закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 277, 213, 218, 300, 312) та 1-му закладі позашкільної освіти (ЦДЮТ) на загальну суму 6 709,4 тис. грн;

-                 капітальний ремонт спортивних залів з допоміжними приміщеннями в     2-х закладах загальної середньої освіти (СНВК «Київські Каштани», ЗЗСО № 189) на суму 1 769,8 тис. грн;

-                 капітальний ремонт інженерних мереж в 2-х закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 111, 776)  та 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 147) на загальну суму 1 400 тис. грн;

-                 капітальний ремонт фасадів у 1-му закладі дошкільної освіти (ЗДО № 752) на суму 630  тис. грн;

-                 капітальний ремонт пралень в 5-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 12, 301, 721, 743, 796)  на суму 2 000  тис. грн;

-                 капітальний ремонт будівель та прибудинкових територій в 7-ми закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 165, 170, 491, 742, 753, 771, 796) та 1-му закладі загальної середньої освіти ( ЗЗСО № 282) на загальну суму 17 850  тис. грн.

-                 заміна вікон в 4-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 152, 218, 320, Гімназія «Києво-Могилянський колегіум») на суму 1 150 тис. грн; 

-                 капітальний ремонт вхідної групи в 1-му закладі загальної середньої освіти (СНВК «Київські Каштани») на суму 100,0 тис. грн;

-                 капітальний ремонт їдалень в 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 270, 306) на суму 1 578,7 тис. грн; 

-                 капітальний ремонт стадіонів та спортивних майданчиків (проектні роботи) у 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 293) на суму 500,0 тис. грн; 

-                 безбар’єрне середовище (капітальний ремонт вхідних груп зі встановленням пандусів) у 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 212) та 1-ій вечірній школі (ВШ № 18) на загальну суму 800 тис. грн;

-                 реалізація проектів-переможців громадського бюджету на загальну суму 4 445,6 тис. грн, а саме:

  • проект громадського бюджету № 41 «Ремонт та облаштування футбольного майданчика Київської Гімназії № 283» на суму 2 966,0 тис. грн;

проект громадського бюджету № 658 «Капітальний ремонт харчоблоку в школі № 306» на суму 1 479,6 тис.

 

Управління культури, туризму

та охорони культурної спадщини

Відповідно до рішення Київської міської ради від 13.12.2019 № 416/6467 «Про бюджет міста Києва на 2020 рік» по галузі «Культура» на 2020 рік виділено коштів загального фонду 21820,5 тис. грн. та 2858,4 тис. грн. коштів спеціального фонду (бюджету розвитку)

Централізованою бібліотечною системою проведено низку заходів для мешканців Деснянського району, у тому числі 66 засідань клубів, 34 виставки, 6 творчих зустрічей, інші заходи – 26.

Вихованці шкіл мистецтв району взяли участь у 5 творчих заходах міста, отримали  нагороди всеукраїнського та міжнародного рівнів.

У січні місяці  в тестовому режимі запрацювала оновлена дитяча бібліотека № 115,  (вулиця Бальзака, 28) в форматі  БібліоХаб.

17 січня у Муніципальній галереї мистецтв Центральної районної бібліотеки ім. М. П. Загребельного (вул. Т. Драйзера, 6) відбулось відкриття виставки Всеукраїнського історико-художнього проєкту "Мальована стрічка", створеного  українськими художницями творчого об’єднання «Мисткині». Графічні серії коміксів про три історичні постаті Української історії  в одному просторі «Аскольд», «Св. Ольга», «Іван Мазепа».

 

Відділ охорони здоров’я

Продовжується реалізація Урядової  програми «Доступні ліки».

 

З 01.04.2019 запрацювала нова система видачі ліків за електронними рецептами.

НСЗУ забезпечено повернення коштів аптечним закладам, які заключили з нею договір і отримали право працювати в програмі «Доступні ліки».

 

Нова система фінансування дозволяє пацієнту отримати ліки в любій аптеці, з якою підписаний договір, незалежно від того де він проживає. З початку поточного року лікарями медичних закладів Деснянського району м. Києва виписано 4971 рецепт на відшкодування вартості лікарських засобів 2385 хворим, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу, бронхіальну астму.

 

Продовжується запровадження медичної реформи: кількість підписаних та внесених до електронної медичної системи декларацій станом на 30.01.2020 – 268860, що становить 72,8%.

 

 З 01.07.2018 запроваджено новий механізм фінансування закладів охорони здоров’я первинної ланки за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» Національною службою здоров’я України. Тарифи на надання медичних послуг, пов’язаних з первинною медичною допомогою, встановлюються як капітаційна ставка за обслуговування одного пацієнта протягом календарного року.

 

Забезпечено реалізацію глобальної ініціативи стратегії Fast-Trask Cities у м. Києві (90х90х90) з покращення надання медичних послуг у сфері ВІЛ /СНІДу.  Станом на 30.01.2020 протестовано за допомогою швидких тестів 272 особи, з них виявлено антитіла до ВІЛ одному випадку.

 

Функціонує 4 кабінети надання антиретровірусної допомоги за місцем проживання хворого.

 

Продовжується реалізація проєкту «Лікар у Вашому домі». На території Деснянського району у громадських місцях, а саме - в парках, скверах, біля торгово-розважальних центрів, аптек, ринків розміщено стаціонарні пункти (палатки) прийому медичними працівниками підпорядкованих закладів охорони здоров’я мешканців та гостей Деснянського району. У зручному форматі забезпечено надання населенню консультацій, проведення тестів на визначення індексу здоров’я, експрес – діагностування початкової стадії захворювань серцево-судинної системи, цукрового діабету. З початку року послугами пересувних стаціонарних пунктів скористалося понад 425 мешканців району. Мультидисциплінарними бригадами оглянуто вдома 8 немобільних хворих.

 

Відділ контролю за благоустроєм

та збереженням природного середовища

З метою підтримання належного санітарно-технічного стану території Деснянського району міста Києва керівництвом Деснянської райдержадміністрації спільно з профільними керівниками структурних підрозділів Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації та комунальних підприємств району майже щоденно проводяться обстеження санітарно-технічного стану територій району. За результатами, відповідальним виконавцям надаються доручення щодо проведення відповідної роботи стосовно забезпечення утримання в належному санітарному стані балансових, підвідомчих та прилеглих територій.

 

Також, спеціалістами відділу контролю за благоустроєм та збереженням природного середовища Деснянської РДА (далі – Відділ) щоденно проводиться обстеження території Деснянського району на предмет дотримання Правил благоустрою міста Києва, зокрема належного санітарно-технічного стану, унеможливлення виникнення несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання піскомету та листя. В разі виявлення порушень, порушникам вносяться приписи та/або складаються протоколи про адміністративні правопорушення, відповідно до ст. 152 КУпАП.

 

Відповідно до Рішення Київської міської ради від 08.02.2018 року № 13/4077 «Про деякі питання забезпечення благоустрою в місті Києві» та п. 14.1.7 розділу XIV Правил, з метою забезпечення належного стану благоустрою Деснянського району міста Києва, покращення зовнішнього вигляду міського середовища, а також усунення порушень Правил благоустрою міста Києва, зокрема щодо заборони розміщення оголошень, інформаційно-агітаційних плакатів, рекламних листівок, табличок, наліпок, написів (зображень, розписів, малюнків) тощо на інших об'єктах та елементах благоустрою, в тому числі на засобах та обладнанні зовнішнього освітлення, опорах контактної мережі, покритті площ, вулиць, доріг, проїздів, алей, бульварів, тротуарів, пішохідних зон і доріжок, зелених насадженнях, стовпах, лавах, вказівниках, парканах, опорних стінах тощо,  спеціалістами Відділу, в межах наданих повноважень, за допомогою системи «StopSpam» за період з 02.01.2020 по 27.01.2020 було введено 25 заявок та проведено демонтаж тимчасових мобільних виносних спеціальних рекламних конструкцій, а саме: вул. Мілютенка, 19, вул. Оноре де Бальзака, 57, просп. Маяковського, 6.

 

Комунальне підприємство «Керуюча компанія
з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва»

У січні 2020 року підприємством та підрядними організаціями виконано ремонтні роботи поточного характеру житлового фонду на загальну суму 1 214,68 тис.грн, а саме:

- проведено ремонт покрівлі в 16 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 1 980 кв.м на суму 523,43 тис. грн.;

- проведено ремонт сходових клітин в 10 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 3 975 кв.м, на суму 594,47 тис. грн.;

- проведено ремонт електричних мереж та обладнання в 3 будинках, на загальну суму 96,78 тис.грн..

Також, за рахунок коштів підприємства встановлено 300 енергозберігаючих освітлювальних приладів в 1 житловому будинку.

 

Комунальне підприємство по утриманню

зелених насаджень Деснянського району м. Києва

У січні 2020 року проведено роботи із формувальної і санітарної обрізки дерев – 133 шт., роботи із формувальної і санітарної обрізки кущів – 320 шт., та видалено омели з крон дерев – 48 шт., видалено аварійних дерев - 8 шт.

Відремонтовано існуючих лав 8 шт. та 3 шт. дитячих майданчиків.

 

Проведені наступні роботи: з черенкування сєдума, альтернатери, сеткриазії – 13000шт.; проведено пікіровку бегонії, цинерарії, колеусу, агератуму –52000 шт.; висаджено в горщики сальвію, тагетис – 7000 шт.

 

Підприємство прийняло та перебило на щепу понад 800 шт. новорічних ялинок від населення.

 

Комунальне підприємство «Ватутінськінвестбуд»

По напрямку діяльності «виконання функцій замовника в капітальному будівництві (по об’єктах Програми капітальних вкладень по Деснянському району)» за січень 2020 року  по об’єкту «Реконструкція стадіону зі штучним покриттям на вул. Драйзера, 2-б» завершені роботи по 2-й черзі будівництва, готується оформлення Акту готовності до експлуатації 2-ї черги.

По об’єкту «Реконструкція з добудовою загальноосвітньої школи №23 на вул. Путивльській, 35 (с. Биківня)» виконуються роботи по муруванню цегляних перегородок.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux