КМДА Київська міська державна адміністрація


22 січня 2020

Тільки разом ми сильні!

Тільки разом ми сильні!

 

Сьогодні в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Сергій Снопков разом із народним депутатом України Богданом Яременком привітав деснянців із Днем Соборності України та 101-ою річницею проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, поклавши квіти до пам’ятного знаку «Борців за свободу та незалежність України».

Під час привітання Сергій Петрович зазначив, що з того історичного дня і навіки незалежність України означає її самостійність та соборність. Він побажав кожному деснянцю наполегливості та талану на власній життєвій стежці на благо району, міста та країни в цілому. Сильна, соборна, заможна Україна починається з особистих успіхів кожного з нас.

Окрім цього, очільник району спільно з головою ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО Деснянського району м. Києва» Олегом Нишпором вшанував пам’ять полеглих десняців-захисників України біля постійнодіючої фотовиставки «Стіна Пам’яті «Герої не вмирають» та Героїв Небесної Сотні біля одноіменної фотовиставки.

Також сьогодні деснянці взяли участь у загальнодержавних урочистих заходах – церемонії покладання квітів до пам’ятників Тарасові Шевченку і Михайлу Грушевському та у акції «Ланцюг єднання» на мосту Патона.

День Соборності є одним із найвизначніших державних свят, адже саме з Акту Злуки фактично почався шлях до сучасної незалежної України.

Цікаві факти про День Соборності України

Вперше День Соборності на державному офіційно відсвяткували 22 січня 1939 року в столиці Карпатської України м. Хусті. Це була найбільш масова демонстрація українців за 20 років перебування краю у складі Чехословаччини, адже зібралося понад 30 тисяч людей.

Хоч і свято було утвердженим, однак у радянські часи його вважали контрреволюційним, тому повністю ігнорували та намагались стерти з пам'яті та свідомості українців.

В сучасній країні День Соборності вперше провели на державному рівні аж у 1999 році.

Головною традицією та символом Дня Соборності є «живий ланцюг». Вперше такий зʼявився ще у 1990, коли більш як мільйон українців взялись за руки і зʼєднали Київ та Львів.

ФОТОЗВІТ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.