Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Сергій Снопков – Сьогодні ми урочисто відкриваємо амбулаторію сімейної медицини, яка побудована завдяки зусиллям багатьох людей

Опубліковано 16 січня 2020 року о 17:32

 

Ще два роки тому мешканці селища Троєщина і уявити не могли, що їх амбулаторія сімейної медицини стане сучасним медичним закладом, який не поступатиметься ні зовнішнім виглядом, ні рівнем медичного обслуговування та обладнанням, лабораторною базою найкращим медичним закладам району та міста.

І незважаючи на те, що самі троєщанці ініціювали перед районною та міською владою проведення капітального ремонту амбулаторії, контролювали процес її будівництва, все ж таки були приємно здивовані.

На урочисте відкриття Амбулаторії сімейної медицини, яке відбулося сьогодні, завітали депутати Київради Ганна Старостенко та Віктор Грушко, в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Сергій Снопков, заступник голови Ірина Алєксєєнко. Вони привітали мешканців з відкриттям амбулаторії та побажали присутнім здоров`я, добра і злагоди у родинах.

«Сьогодні ми урочисто відкриваємо амбулаторію сімейної медицини, яка побудована завдяки зусиллям багатьох людей: небайдужих мешканців села, депутатів Київради Ганни Старостенко та Віктора Грушка, працівників відповідних структурних підрозділів Деснянської райдержадміністрації. Особлива вдячність будівельникам, які зробили все на совість. І хоча сучасна амбулаторія у вас вже є, бажаємо Вам здоров`я та поменше її відвідувати», – сказав Сергій Снопков.

Тепер крім консультації лікарів мешканці села Троєщина зможуть зробити ЕКГ-дослідження, здати аналізи крові на глюкозу та холестерин, вірусні гепатити, ВІЛ-інфекці та інші...

До послуг пацієнтів – кабінети прийому лікарів, маніпуляційна, кабінет щеплень, кімната для розміщення ліжок денного перебування, місця для очікування та особистої гігієни. Найближчим часом планується облаштування кімнати підтримки грудного вигодовування та благоустрій території. Сьогодні в амбулаторії працюють лікарі загальної практики – сімейні лікарі та лікар-терапевт.

Медична сестра Лілія Миколаївна Мироненко не стримує свого захоплення.

«Приміщення було за стільки років просто не придатне для роботи та прийому пацієнтів. Сьогодні в нього приємно зайти, створено всі умови для обстеження, лікування деснянців та нашої роботи. Вдячні міській, районній владі, депутатам Київради за таку прекрасну амбулаторію», – сказала Лілія Миколаївна.

Довідково.

На території селища Троєщина проживає 3 тисячі 406 мешканців, з яких 941 – діти.

До 2017-го року в пристосованому приміщенні 1952-го року забудови, позмінно вели прийом два лікаря амбулаторії загальної практики – сімейної медицини №1 Комунального некомерційного підприємства «ЦПМСД №2» Деснянського району.

З 2017-го року розпочато проведення капітального ремонту амбулаторії. За цей час проведений ремонт фундаменту, стін, даху, огорожі, замінено електричну мережу та мережу водопостачання і водовідведення; встановлені двері та енергозберігаючі вікна, утеплено фасад та проведений ремонт приміщень.

 

На проведення ремонту в Програмі економічного і соціального розвитку м. Києва передбачались кошти загальною сумою 2,4 мільйона гривень: у 2017-му році – 1 244,2 тис. грн., у 2018-му році – 186,4 тис. грн., у 2019-му році – 972,2 тис. грн.

 

За кошти комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» Деснянського району амбулаторію забезпечено меблями, комп’ютерною, побутовою та оргтехнікою, телефонним зв’язком та інтернетом. Придбане медичне обладнання, а саме: електрокардіограф, глюкометри, холестерометри, сечовий аналізатор, ваги, ростомір.

 

З 2 січня 2020-го року амбулаторія почала функціонувати як окремий структурний підрозділ Центру КНП «ЦПМСД №2» Деснянського району. Загальна площа амбулаторії – 183,2 кв. м.

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux