Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Запрошуємо деснянців на святкові заходи з нагоди Водохреща

Опубліковано 16 січня 2020 року о 16:46
фото

 

Шановні мешканці Деснянського району!

Запрошуємо вас взяти участь у святкових заходах з нагоди одного з найвеличніших православних свят – Богоявлення Господнього (Свято Водохреща).

19 січня 2020-го року чекаємо на вас у районі оновленого центрального пляжу району на річці Десенка, де відбудеться освячення води о 10.00.

Священослужителі здійснять чин освячення води, після чого бажаючі зможуть зануритися у благодатну купіль. Через таїнство водохрещення людина приймає Бога. Цей день сповнений надії та благодаті.

Запрошуємо усіх охочих долучитися до святкування Водохреща – прийняти благодатну купіль, скуштувати смачних пиріжків, зігрітися гарячим чаєм, кавою та отримати заряд гарного настрою.

Хрещення Господнє – третє і завершальне свято різдвяно-новорічного циклу, яке православні та греко-католики відзначають 19 січня. У народі це свято називають – Йордан, Водохреща. Із Хрещенням Господнім пов’язують хрещення Ісуса Христа у річці Йордан. Вважається, що на Водохреща вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби.

Під час зазначених заходів на території Деснянського району буде забезпечено охорону громадського порядку і чергування медичних працівників на території культових споруд під час Богослужінь.

Аби купання було безпечним і не нашкодило вашому здоров’ю, радимо дотримуватися простих правил, які підготували досвідчені фахівці рятувальної служби.

Підготовка

Поступовість. Перш за все, радимо готуватися до купання заздалегідь.

У жодному разі не йдіть у крижану воду без попереднього виваженого і тривалого процесу загартування організму.

Виключно з дозволу висококваліфікованого лікаря, якому Ви довіряєте, який добре знає Вас як пацієнта і з урахуванням індивідуальних особливостей

Вашого організму вбачає допустимим «екстремальне купання» і переконаний, що, ризик раптового прояву/загострення хвороб відсутній.

Локацію для купання обирайте спеціально облаштовану, де Ви будете під наглядом фахівців рятувальної служби та чергових медиків. Не занурюйтесь там, де Ви перебуватимете не у полі зору інших людей і де в разі чого буде відсутня можливість швидко надати Вам медичну допомогу.

Жодного алкоголю! Ні до, ні після занурення. Алкоголь лише створює оманливий ефект зігрівання. Насправді ж, прискорює охолодження організму і збільшує ризик раптового загострення серцево-судинних захворювань. Чай, кава, гарячий бульйон – будь-ласка, якщо немає індивідуальних протипоказань.

Процес омовіння

Без різких рухів. Заходити у воду слід повільно, поступово, прислухаючись до організму та самопочуття але впевнено і свідомо. Важливу роль відіграє емоційний спокій під час обряду. Стрімголов забігати у воду – заборонено (можна і головою об кригу вдаритися, і небезпечний стрес для організму влаштувати).

Стоячи по пояс у воді необхідно розвернутися обличчям до берега і можна здійснити короткочасні занурення шляхом присідання.

Холодна вода впливає на організм таким чином, що з’являється потужна ейфорія і є ризик вчинення самовпевнених вчинків, приміром, люди починають плавати (категорично не рекомендовано), вихвалятися перед оточуючими тривалим перебуванням у воді, робити різкі рухи. Не втрачайте контроль над своїм емоційним станом.

Під час перебування у воді, уважно слідкуйте за можливими зауваженнями чергових рятувальників та негайно і безумовно виконуйте їх вказівки.

Після омовіння

Виходити на берег радимо без поспіху і обережно. Найпоширенішою причиною травмування є послизання на кризі, що біля урізу води, є вкрай поширеною причиною травматизму під час святкових обрядів 19 січня.

Одягтися у теплий вільний одяг. Одяг, який обтягує, призводить до прискорення охолодження.

Зігрівайтесь теплими безалкогольними напоями і, у разі необхідності, йдіть у тепле приміщення.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux