КМДА Київська міська державна адміністрація


8 листопада 2019

Надсучасний культурно-просвітницький простір «BiblioHub» на завершальній стадії реалізації

Надсучасний культурно-просвітницький простір «BiblioHub» на завершальній стадії реалізації

 

Сьогодні в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Сергій Снопков разом із депутатом Київради Ганною Старостенко та профільним заступником Іриною Алєксєєнко проінспектував хід робіт на пілотному проекті з модернізації бібліотек для столиці – «BiblioHub» у приміщенні бібліотеки для дітей № 115 по вул. Бальзака, 28. Ця бібліотека незабаром стане новою окрасою міста, а деснянці отримають надсучасний інклюзивний культурно-просвітницький простір.

Проект «BiblioHub» розроблений за ініціативи мера столиці Віталія Кличка та підтримки Київської міської державної адміністрації.

Сьогодні бібліотека обслуговує 7 тисяч 850 користувачів на рік. Мета – створити нову модель бібліотеки, змінити дизайн, опції та обслуговування читачів. Нині приміщення поділили на зони за сучасними стандартами. Це – відкритість, комфортність, креативність, мобільність, багатофункціональність, чіткість навігації по бібліотеці та безпека.

Приміщення має два поверхи: на 1-му – розмістяться абонементні зали та книгосховища, гардеробна та санітарні приміщення; на 2-му – читальні зали, ігрова кімната, адміністративні приміщення. «BiblioHub» також поділено на: зону сучасних комп’ютерних технологій, літературно-мистецьку зону, зону творчості, виставкову зону, зону вивчення іноземних мов, батьківську зону, розвиваючу зону для дошкільнят.

Тут проводитимуться презентації, кінопокази, вернісажі, фотовиставки, експозиції, створять майстерні «Скарбниця творчих ідей», вивчатимуть іноземні мови, надаватимуть консультації для батьків від психологів, педагогів, медичних працівників, створять релакс-зону для відпочинку від буденних проблем.

ФОТОЗВІТ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.