Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Деснянці долучилися до святкувань Дня Європи в Україні

Опубліковано 21 травня 2019 року о 07:42

 

В України немає іншого шляху, ніж рух до Європи. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час відкриття Дня Європи в Україні, відзначення якого відбувається на Михайлівській площі у столиці. Також Віталій Кличко поспілкувався із послами країн-членів ЄС. Окрім цього, делегація Деснянського району долучилася до святкувань Дня Європи.

«Цього року День Європи присвячений 1000-літтю від початку правління великого Київського князя Ярослава Мудрого. Князя, який зробив великий внесок у консолідацію країн Європи. Насправді, Україна завжди була європейською – географічно, ментально. І українці довели, що готові боротися і покласти життя за своє європейське майбутнє. Довели і під час Революції гідності. І сьогодні – відбиваючи російську агресію, захищаючи незалежність і європейський вибір нашої країни», – зазначив Віталій Кличко.

Мер зауважив, що Київ утверджується як європейська столиця. За останніх два роки місто на високому рівні провело і міжнародний пісенний конкурс «Євробачення», і фінал Ліги чемпіонів УЄФА, і конференцію WBC, і чимало інших великих міжнародних заходів.

«До столиці України приїжджає все більше іноземних гостей, туристів. І всі вони в захваті від Києва та України!» – сказав Віталій Кличко.

Він подякувати європейським партнерам і друзям за підтримку європейських прагнень України, допомогу та віру в Українську державу.

«Нам ще багато чого треба зробити. Багато викликів, які треба подолати. Я як мер столиці роблю все, щоб Київ ставав європейською столицею – комфортнішою і гарнішою, безпечною і привабливою. І дуже вдячний усім, хто нам у цьому допомагає. Будувати школи та садки, ремонтувати дороги, оновлювати інфраструктуру, реконструювати парки і сквери. Київ змінюється і продовжить перетворення», – наголосив мер Києва.

Разом із тим, Віталій Кличко нагадав, що сьогодні – 75-та річниця великої трагедії – депортації кримських татар із Криму. Саме цього дня у 1944 році почалося виселення кримських татар із Криму до Середньої Азії та Уралу. Тоді дорогою заслання і в перший рік після депортації загинуло більше 30 тис людей.

Віталій Кличко зазначив, що в України немає іншого шляху, ніж європейський курс розвитку.

«В України немає іншого шляху, ніж рух до Європи. Немає іншого вибору, ніж демократичні європейські цінності. Бо там, де найвища цінність – людина і її права, не стається таких трагедій. Я переконаний: Україна буде членом європейської спільноти! Україна стане сильною і успішною державою! І зробити її такою повинні ми – всі разом!» – сказав Віталій Кличко.

За інформацією: https://kyivcity.gov.ua/news/vitaliy_klichko_na_vidkritti_dnya_yevropi_v_ukrani_nemaye_inshogo_shlyakhu_nizh_rukh_do_yevropi/


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux