Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Деснянці долучилися до святкування Всесвітнього Дня вишиванки

Опубліковано 17 травня 2018 року о 15:46

 

Вже з самого ранку на вулицях Деснянського району можна було побачити мешканців у вишиванках. Деснянці залюбки долучилися до Всесвітнього Дня вишиванки.

Так, мешканка району Галина Лазаренко вдягає вишиванки часто. Та і у гардеробі жінки їх декілька.

«Як на мене це дуже красивий і зручний одяг. Він дає можливість висловити індивідуальність, адже вишивки різноманітні – від кольорової гамми до техніки виконання», – говорить жінка.

А от мама двох діточок Анастасія Усмединська вишиває сама. На Анастасії – вишиванка оздоблена бісером, а на трирічній Катеринці – вишита червоними нитками.

«Це прекрасне свято, яке відтворює українські традиції. Щойно були учасниками свята вишиванки у дитячому садочку, до якого ходить донечка. Дуже люблю вишивати»,  – говорить молода жінка.

Із задоволенням одягнув сьогодні вишиванку і мешканець району, працівник метрополітену  Володимир Сорока.

«Сьогодні на декількох станціях метрополітену акція – ті, хто у вишиванках можуть проходити безкоштовно у метро», – говорить чоловік.

Вперше одягла сьогодні вишиванку Олена Артеменко. Дівчина щиро усміхається і ділиться враженнями.

 

«Дивне відчуття причетності до чогось дуже важливого та спільного», – говорить Олена.

 

З гордістю говорить про свою вишиту блакитним бісером вишиванку мешканка району Ірина Полинова. Адже вишивала її мама. Вишиванка – справжній витвір мистецтва.

 

«Мама вишивала цю сорочку півроку, і результат просто вражає», – говорить дівчина.

 

На дитячому майданчику у парку «Деснянський» півторарічний Іванко з мамою Наталією у вишиванках. Жінка вдягла на сина вишиванку в цей святковий день.

 

«Це прекрасне свято, яке дозволяє долучити до традицій українського народу діточок», – говорить мешканка району.

Довідково.

Ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006-му році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. А поштовхом до реалізації ідеї та святкування стала вишиванка Ігоря Житарюка, яку він регулярно одягав на пари, як і чимало інших студентів. Леся запропонувала одногрупникам та студентам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

П’ятирічний ювілей свята ознаменувався встановленням Гіннесівського рекорду за кількістю людей у вишиванках в одному місці. На Центральній площі Чернівців зібралося понад 4000 людей у вишиванках. Цього ж року швейним підприємством була пошита величезна вишиванка (4 на 10 метрів) для центрального корпусу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

На День вишиванки також було започатковано акцію «Подаруй вишиванку захиснику», яка мала на меті підняти бойовий і моральний дух українських воїнів в зоні АТО. Військовим на передову за допомогою волонтерів було передано вишиванки, аби вони служили оберегом. Свято ознаменувалося всесвітнім масштабом, до акції долучилися близько 50-ти країн світу.

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux