Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Станіслав Прокопенко відвідав відділення соціально-медичної реабілітації для дітей з особливими потребами.

Опубліковано 16 жовтня 2013 року о 14:12
фото

 

 Сьогодні голова Деснянської райдержадміністрації Станіслав Прокопенко відвідав відділення соціально-медичної реабілітації для дітей з церебральним паралічем, розумово відсталих та з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки. Очільник Деснянського району перевірив матеріальне та кадрове забезпечення закладу, умови надання соціальних послуг.

Роботу відділення розпочало 30 травня нинішнього року. З цього моменту у лікувальному закладі проводиться соціальна, медична, трудова та психологічна реабілітація дітей з  органічним ураженням центральної нервової системи, створюються умови для формування соціально-адаптивної та соціально-продуктивної особистості.

– На виконання доручень Президента України щодо вдосконалення роботи з охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення за підтримки голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова напередодні Міжнародного дня захисту дітей у Деснянському районі було відкрито відділення соціально-медичної реабілітації для дітей з особливими потребами, рівних якому немає у місті. Його відкриття – це дуже важливий крок до належної підтримки, в першу чергу, сімей, у яких є діти з вадами здоров’я, адже саме вони потребують посиленої уваги з боку громадськості та виконавчої влади, – зазначив голова Деснянської райдержадміністрації Станіслав Прокопенко.

Крім медичної реабілітації у відділенні з дітьми-інвалідами також проводяться заняття, орієнтовані на працю, набуття найпростіших трудових навичок,  вироблення стереотипів поведінки працюючої людини. З вересня для дітей, які знаходяться у відділенні на денному перебуванні, організовано триразове харчування та перевезення дітей до  відділення та додому на спеціалізованому автомобілі.

 – Сьогодні у відділенні послуги з соціально-медичної реабілітації отримує 38 дітей-інвалідів, з них: 15 дітей у групі денного перебування та 23 дітей у групі соціально-медичної реабілітації дітей разом з батьками. Спеціалізоване реабілітаційне обладнання було безоплатно отримано від Київського міського відділення Фонду соціального захисту інвалідів, – зазначила начальник управління праці та соціального захисту населення Анастасія Філоненко.  

Нагадаємо, що будівництво відділення було розпочато у 2006 році, але з 2007 роботи були призупинені. І тільки у 2012 році з бюджету міста були виділені необхідні для завершення будівництва та облаштування кошти, в сумі 1 мільйон 374 тисячі гривень, що дало можливість відкрити соціально важливий заклад. Також на придбання сучасного обладнання для реабілітації дітей та спеціалізованого автомобіля суму понад 1 мільйон 920 тисяч гривень було виділено Київським міським відділенням Фонду соціального захисту інвалідів.

Image00001

Image00002

Image00003

Image00004

Image00005

Image00006


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux