Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Основні напрямки та показники роботи Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації за вересень 2022 року

Опубліковано 14 жовтня 2022 року о 08:29
фото

Основні напрямки та показники роботи
Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації
за вересень 2022 року

 

Інформуємо, що Указом Президента України від 24.02.2022 № 64

«Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами),

 затвердженим Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні»,

в Україні введено воєнний стан
Указ Президента України від 12 серпня 2022 року № 573/2022
«Про продовження строку дії воєнного стану в Україні»

 

 

Управління соціального захисту населення
(надалі - Управління)

Роботу Управління, в умовах правового режиму воєнного стану, організовано належним чином з дотриманням встановлених додаткових правил на час війни, здійснюється щоденно прийом громадян та діяльність гуманітарного штабу, надаються адміністративні, державні та соціальні послуги,  що складають систему публічних послуг, працює «гаряча лінія» фіксованого телефонного зв’язку, надаються консультації в телефонному режимі та безпосередньо громадянам.

В період 01 - 29.09.2022 до Урядового контактного центру Урядова «гаряча лінія» 1545 та КБУ «Контактний центр міста Києва» надійшло 196 звернень від громадян з питань соціального захисту, всього за період з 01.01.2022 по 29.09.2022 в Управлінні опрацьовано 3870  звернень.

Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб

У визначеному періоді в ДП ІОЦ єдиної Web – орієнтованої інформаційної технології формування сегменту «Облік ВПО» в Деснянському районі м. Києва обліковано 31 465 осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території, районів проведення бойових дій/зокрема з 24 лютого 2022 року спеціалістами Управління обліковано 15 166 осіб відповідної категорії/із загальної кількості: 24042 – сімей, працездатних осіб – 16999, пенсіонерів – 5281, 990 –  осіб з інвалідністю, 6169 - діти.

Робота гуманітарного штабу Деснянського району м. Києва

З метою покриття першочергових потреб переміщених осіб, які перебувають на обліку в Деснянському районі міста Києва, в приміщенні Управління організована/здійснюється щоденна робота гуманітарного штабу, забезпечення якого здійснюють працівники Управління в комунікації з фахівцями Територіального центру соціального обслуговування Деснянського району міста Києва та Деснянського районного Центру соціальних служб.

Внутрішньо переміщені особи мають можливість пройти відповідну реєстрацію, отримати продуктовий набір, засоби особистої гігієни/за наявністю, одяг, взуття, інше. Станом на 29.09.2022 гуманітарну допомогу отримали 11 236 осіб визначеної категорії громадян.

Призначення житлових субсидій

Спеціалістами Управління орієнтовно розраховано житлові субсидії для 6450 домогосподарств на загальну суму 3 978 676 грн.

Відшкодування пільг

На обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги за соціальною ознакою, перебувало17899 пільговиків /у звітному періоді здійснено нарахування пільг на загальну суму 11 219 947 грн.

Відшкодування соціальних стипендій

Спеціалістами Управління здійснено нарахування соціальної стипендії студентам вищих навчальних закладів I - IV рівня акредитації, які навчаються на денній формі за державним замовленням на суму 761 036 грн.

Соціально-трудові  відносини

Деснянською районною в місті Києві державною адміністрацією в повному обсязі забезпечено виплату заробітної плати та сплату відповідних платежів (податків та внесків) з фонду заробітної плати працівникам підприємств, організацій та установ, зокрема бюджетної сфери, які засновані на комунальній власності територіальної громади району.

Призначення державної соціальної допомоги сім’ям з дітьми

Призначено різні види державної соціальної допомоги у серпні місяці 2522 сім'ям з дітьми, загальна кількість осіб, які отримали допомогу становила – 14389. В Управлінні обліковано 1075 особових справ  багатодітних сімей, які  мають право на отримання допомоги у розмірі 1700 гривень за рахунок коштів державного бюджету у вигляді субвенції до місцевих бюджетів/надається одному з батьків дитини, що постійно проживають разом з дитиною.

Надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

Спеціалістами Управління у звітному періоді прийнято 153 заяв/всього опрацьовано 938 заяв/на отримання грошової компенсації вартості одноразової  натуральної  допомоги «пакунок малюка».

Комплекс реєстраційних послуг для новонароджених Є-Малятко

Відповідно до заяв, які надійшли через електронні засоби комунікації у звітному періоді опрацьовано 53 звернення (заяви)/всього опрацьовано – 293 звернення стосовно призначення допомоги при народженні дитини. 

Надання матеріальної допомоги малозабезпеченим особам

В розрізі виконання заходів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2022 - 2024 роки» з початку року надано матеріальну допомогу 1868 малозабезпеченим особам на суму 5 086 300,00 грн/середній розмір допомоги складав 2 722,86 грн/особу.

З метою надання матеріальної допомоги на поховання особам, які не досягли пенсійного віку та на момент смерті не працювали, не перебували на службі, не зареєстровані у Центрі зайнятості як безробітні, виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов'язалась поховати померлого у звітному періоді прийнято/опрацьовано 25 заяв /всього з початку року опрацьовано 225 заяв по яких сформовано відповідні справи.

Станом на 29.09.2022 прийнято 7 заяв та сформовані відповідні рішення про призначення одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби.

Соціальний захист осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

На обліку перебувало 17552 особи, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, з них: 2368 - дітей. У звітному періоді призначено первинно 2331 компенсаційну виплату/оздоровлення, відповідно до заяв, які надійшли через скриньку або електронні засоби комунікації. В контексті механізму оплати послуг із санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, станом на 29.09.2022 розроблено та укладено 222 трьохсторонніх договорів з контрагентами стосовно  надання таких послуг.

 

Забезпечення технічними засобами реабілітації, засобами гігієни та реабілітація дітей з інвалідністю

Відповідно до чинних нормативних актів забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації або виплати компенсації їх вартості, прийнято 625 заяв від громадян та відповідні документи до них встановленого зразка, які передані захищеним каналом зв’язку до Фонду соціального захисту інвалідів для подальшого завантаження їх до електронної особової справи.

Станом на 29.09.2022 видано безкоштовно:

-         направлення до транспортної МСЕК Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) - 4;

-         направлено заяв до Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) для влаштування до будинку - інтернату -16;

-         листи - талони для проїзду в соціальному транспорті на 2019-2022 роки особам з інвалідністю внаслідок війни - 28;

-         палиці/милиці – 66.

З метою здійснення реабілітації дітей з інвалідністю Управлінням укладено 65 двосторонніх договорів, відповідно до встановленого Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті.

Забезпечення санаторно - курортного лікування пільгової категорії громадян

Станом на 29.09.2022 видано безкоштовно 91 путівку у санаторно-курортні заклади, з них оздоровлено: ветеранів війни - 20 (осіб); осіб з інвалідністю загального захворювання - 59 (осіб); ветеранів праці - 12 (осіб).

У розрізі виконання міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2022-2024 роки», з метою забезпечення санаторно - курортного лікування визначеної категорії киян видано 9 путівок (3 - дорослі, 6 - дитячі) для оздоровлення дружин та дітей до 14 років учасників антитерористичної операції.

В контексті механізму оплати послуг із санаторно - курортного лікування учасників антитерористичної операції, станом на 29.09.2022 розроблено та укладено 12 трьохсторонніх договорів з контрагентами стосовно надання таких послуг.

Оздоровлення та відпочинок дітей

Відповідно до Порядку направлення дітей на оздоровлення та відпочинок до державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» опрацьовано 45 заяв на скерування дітей для оздоровлення та відпочинку у згаданому дитячому центрі.

Встановлення статусів пільговим категоріям киян

З початку року встановлено статус/видано відповідні посвідчення таким категоріям киян:

-         особи з інвалідністю внаслідок війни - 69 особам;

-         члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни - 87 особам;

-         учасник війни - 26;

-         ветерана праці - 149 особам.

Призначення державної соціальної допомоги громадянам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю

У звітному періоді призначено державну соціальну допомогу 24 особам/всього 160 особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю; здійснено призначення  тимчасової соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату - 13 особам /всього 124 особам.

Здійснення контролю за призначенням (перерахунку) пенсій, органами Пенсійного фонду України, згідно з чинним законодавством

У звітному періоді перевірено 200 пенсійних справ /всього 485, зокрема 138 пенсійних справ призначених вперше.

Обстеження матеріально-побутових умов проживання громадян

З метою визначення факту проживання, складу сім’ї, ступеня нужденності, та можливостей знаходження додаткових джерел для існування осіб, які звертаються за призначенням усіх видів державної соціальної допомоги, проведено обстеження матеріально - побутових умов проживання 94 сімей /всього 428 сімей.

Організація надання соціальних послуг

Відповідно до встановленого Порядку організації надання соціальних послуг, спеціалістами Управління опрацьовано заяви від малозахищених верств населення щодо надання соціальних послуг, прийнято 161 рішення/всього 696 рішень щодо надання соціальних послуг.

Юридичне забезпечення, встановлення опіки (піклування) та захист прав недієздатних (обмежено дієздатних) осіб

Протягом вересня місяця 2022 року спеціалістами сектору опіки та піклування Управління представлено інтереси Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації як органу опіки та піклування у 24 судових засіданнях у справах про визнання фізичних осіб недієздатними або обмежено дієздатними, встановлення опіки або піклування та призначення опікунів або піклувальників.

Надання соціальних послуг населенню Деснянського району міста Києва

В Територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району міста Києва (надалі - Територіальний центр) за вересень 2022 року 1157 осіб, які перебували у складних життєвих обставинах і потребували надання соціальних послуг, отримали 51 843 заходи соціальних послуг.

З метою створення необхідних умов зворотного зв’язку, надання інформаційних послуг, оперативного реагування на гострі проблеми мешканців району, в Територіальному центрі працює «гаряча» телефонна лінія до якої звертаються особи похилого віку та особи з обмеженими можливостями, зокрема 80 осіб отримали послуги інформування.

Впродовж звітного періоду виявлено та взято на обслуговування 21 особу, які опинилися в складних життєвих обставинах та потребували надання соціальних послуг.

Догляд вдома/представництво інтересів

У відділеннях соціальної допомоги вдома:

-                      661 особа отримала 25 929 заходів соціальної послуги догляду вдома;

-                      3 особи отримали 949 заходів соціальної послуги паліативного догляду;

-                      9 осіб отримали 58 заходів соціальної послуги догляду вдома на платній основі на загальну суму 2,6 тис. грн.

Відповідно до укладених договорів та на підставі визначення індивідуальних потреб осіб, які перебувають на обліку, з урахуванням їх фізичного, психічного стану, соціальними робітниками здійснюються такі заходи соціальних послуг: придбання і доставка продовольчих; промислових та господарських товарів; медикаментів; допомога у самообслуговуванні; допомога у приготуванні їжі, прибирання житла, тощо.

Представництво інтересів / Фізичний супровід осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних

У відділеннях соціальної допомоги вдома:

-                     644 особи отримали 4355 заходів соціальної послуги представництва інтересів: забезпечення супроводу у медичні заклади, відвідування у лікарнях, надання допомоги з оплати комунальних послуг, оформлення документів із соціально-правових питань, питань отримання комунальних, медичних, соціальних послуг, сприяння в отриманні адресної натуральної та грошової допомоги;

- 11 осіб отримали 25 заходів соціальної послуги фізичного супроводу, допомогу в переміщенні у громадських місцях і транспорті під час відвідування органів державної  влади та установ.

Соціальна адаптація та консультування людям похилого віку

У відділенні денного перебування:

-                      126 осіб отримали 327 заходів соціальної послуги соціальної адаптації.

-                      22 особи отримали 51 захід соціальної послуги консультування, допомоги в аналізі життєвої ситуації, визначення основних проблем, шляхів їх розв’язання, надання психологічної допомоги.

Натуральна допомога/Інформування

У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги:

-                     780 осіб отримали 3721 захід соціальної послуги натуральної допомоги (зокрема забезпечено продуктовими наборами, гарячими обідами, продуктами харчування, засобами особистої гігієни та миючими засобами).

Впродовж вищезазначеного періоду Територіальний центр в умовах воєнного стану отримував допомогу від міської влади, соціально-відповідального бізнесу, волонтерів, зокрема:

-                     продукти харчування: гуманітарного штабу Деснянського району м.Києва, БФ «Порятунок життя» та волонтерів.

Вищезазначену гуманітарну допомогу отримали 1108 осіб, які перебували у складних життєвих обставинах і потребували надання соціальних послуг, а саме: громадяни похилого віку та особи з інвалідністю, батьки з інвалідністю, які виховують неповнолітніх дітей, дітей з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи, малозабезпечені сім’ї та інші громадяни, які опинилися в складних життєвих обставинах в умовах воєнного стану.

Денний догляд/Реабілітація/Консультування/Соціальна адаптація

дітям з інвалідністю

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю:

-                      20 дітей, які відвідували групи денного перебування повного та неповного дня, отримали 2 619 заходів соціальної послуги денного догляду, а саме: організація харчування та допомога у прийнятті їжі; допомога при пересуванні у приміщенні відділення (за потреби); спостереження за станом здоров'я, формування та підтримка навичок самообслуговування; надання психологічної підтримки; сприяння в організації денної зайнятості, дозвілля.

Відповідно до індивідуальних програм реабілітації 54 дитини отримали 13 513 заходів з соціальної, психологічної, педагогічної, фізичної реабілітації та медичного супроводу.

 

 

Управління освіти

Відповідно до Адресного переліку об’єктів для виконання робіт з капітального ремонту в межах бюджетних призначень на 2022 рік, затвердженого розпорядженням Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 21.02.2022 № 95 (зі змінами) по галузі «Освіта» передбачено видатки в сумі 70 424,4 тис. грн.

У 2022 році першочерговими та невідкладними напрямками видатків в частині капітальних ремонтів визначено:

  1. Проведення аварійних та відновних робіт в 3-х закладах освіти Деснянського району м. Києва (відповідно до розпорядження начальника Київської міської військової адміністрації від 13.04.2022 року № 499 «Про організацію та виконання робіт з технічного обстеження об’єктів у місті Києві, пошкоджених внаслідок військових дій, спричинених збройною агресією російської федерації» (в редакції розпорядження начальника Київської міської військової адміністрації від 06.07.2022 № 571) на загальну суму 5 375,3 тис. грн, а саме:

-                     заміна вікон в 2 закладах дошкільної освіти (ЗДО№№ 111, 125) на загальну суму 1 868,2 тис. грн. Роботи тривають.

-                     капітальний ремонт будівель та прибудинкової території (капітальний ремонт світлоаераційного ліхтаря) в ЗДО № 111 на суму 321,0 тис. грн. Проводяться роботи.

-                     капітальний ремонт приміщень (заміна дверей) в 2 закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 111, 125) на загальну суму 94,1 тис. грн. Роботи тривають.

-                     заміна вікон в ЗЗСО № 321 на суму  2 710,0 тис. грн. Проводяться роботи.

-                     капітальний ремонт приміщень (заміна дверей) в ЗЗСО№ 321 на суму 382,0 тис. грн. Роботи тривають.

  1. Капітальні ремонти найпростіших укриттів та захисних споруд цивільного захисту закладів загальної середньої освіти (відповідно до рішення Київської міської ради від 14.07.2022 № 4876/4917 «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 09 грудня 2021 року № 3704/3745 «Про бюджет міста Києва на 2022 рік» за рахунок залишків коштів субвенції з державного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами) на загальну суму 2 486,6 тис. грн в 5 закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 190, 212, 264, 277, 307). В ЗЗСО № 190 та № 264 роботи завершено. В ЗЗСО № 277 та 307 роботи тривають. Для виконання робіт в ЗЗСО № 212 завершується проходження експертизи проектно-кошторисної документації. Станом на 29.09.2022 освоєно 992,6 тис. грн.

 

 

Управління культури

Відповідно до рішення Київської міської ради від 09.12.2021 № 3704/3745 «Про бюджет міста Києва на 2022 рік» по галузі «Культура» на 2022 рік виділено коштів загального фонду 24 960,2 тис. грн. та 215,0 тис. грн. коштів спеціального фонду (бюджету розвитку).

Протягом вересня поточного року закладами культури, що знаходяться у підпорядкуванні Управління культури Деснянської районної в місті Києві державної  адміністрації було витрачено коштів у сумі загального фонду 7960,69 тис. грн.

Публічними бібліотеками Централізованої бібліотечної системи, позашкільними навчальними та клубними закладами Деснянського району проведено низку заходів, в тому числі з популяризації безкоштовних книжкових сервісів, консультації психологів та тренінги для саморозвитку, підбір інформації та рекомендації пізнавальних онлайн - ресурсів для дітей та їх батьків, відеозаписи читання вголос для дітей, висвітлення інформації щодо пам’ятних дат, майстер-класи; виставки, заходи в онлайн форматі.

1 вересня до Бібліотека ім. Ю. Гагаріна «День знань». На свято до бібліотеки завітали першокласники - усміхнені, щасливі, неймовірно гарні! Дякуємо ЗСУ за таку можливість Все буде Україна.

13 вересня у Галереї мистецтв відкрилась нова експозиція. Сміх під час війни? Серед крові, поту, сліз і руйнування? Невже це можливо? Так! Безсмертне почуття гумору століттями допомогало українцям не лише виживати в гіркі часи, ай перемагати найлютіших ворогів. Галерея мистецтв знайомить поціновувачів карикатури з творчістю українських митців, які плідно працюють в цьому демократичному жанрі мистецтва. За роки незалежності українські карикатуристи вибороли більше 2000 (!) призів на міжнародних конкурсах і фестивалях карикатури. Сьогодні вони надали роботи для виставки «100 поглядів на війну»: Віктор Голуб, Олег Гуцол, Олександр Дубовський, Віктор Кудін, Олексій Кустовський, Олег Локтєв, Ігор Лук’янченко, Валерій Момот, Олег Смаль, Леонід Сторожук, Олег Шупляк. Ці художники представляють міста різних регіонів України: Київ, Дніпро, Харків, Запоріжжя, Ірпінь, Вишневе, Здолбунів, Бережани... Ми сміємося! Це означає, що ми непереможні!

Листівка для тата. До Всенародного Дня батька у бібліотеці 115 для дітей відбувся веселий і творчий майстер-клас. Наші маленькі читачі з радістю зробили для своїх улюблених татусів святкову листівку! «Кожен день з тобою - свято! Ти - найкращий в світі тато!»

Бібліотека №1 у вересні запросила учасників гуртка «REP» на заняття опанувати техніку квіллінгу. Матусі з дітками з задоволенням виготовляли "Осінній букет. Айстри."Саме айстри є фаворитами осінніх квітів. Райдуга барвів заграла в творчій майстерні. Запрошуємо всіх бажаючих оволодіти мистецтвом квіллінгу разом.

21 вересня відзначали Міжнародний день миру та Всесвітній день подяки. В умовах російської агресії патріотичний урок «Дякуємо за життя!», проведений бібліотекою № 119 для учнів ЗЗСО № 213 з цієї нагоди, набув особливого сенсу та значення.

Поговорили з дітьми про героїв-захисників, що звільняють нашу Батьківщину від окупантів, про батьків, які воюють на фронті, які є волонтерами, про найщиріші мрії про мир і щасливе життя в Україні. А голуби миру, які школярі зробили на майстер класі, «полетять» на фронт до наших сміливих воїнів зі словами подяки й підтримки, подарують їм тепло дитячих сердець і, сподіваємось, додадуть сили, мужності, звитяги та ще на крок наблизять до нашої ПЕРЕМОГИ

До Всеукраїнського дня бібліотек на території Даринку працювало 2 простори: простір «ПРОактивна бібліотека» та простір «Жива бібліотека».

Що було активності, присвячені історії, культурі, народним традиціям України: книжкова виставка, патріотичний квіз, інтерактивна гра, патріотичний челендж, аквагрим для дітей і дорослих; Розіграш Apple AirPods 2, а ще: майстер-класи з виготовлення різноманітних оберегів нашим захисникам, пресована флористика для початківців з українською символікою, майстер-клас із Самчиківського розпису, творчі зустрічі з відомими українськими культурними діячами та воїнами ЗСУ.

Кожен бажаючий зміг написати лист-побажання українським воїнам «Донатимо ЗСУ!» - ярмарок дитячих поробок працював протягом усього дня.

 

 

Управління у справах молоді та спорту

Підпорядковані Управлінню установи:

- Деснянський районний у місті Києві Центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» ( далі - ДЦФЗН «Спорт для всіх»).

- Центр навчання плаванню Деснянського району м. Києва.

Проведення спортивно-оздоровчих та молодіжних заходів

Протягом звітного періоду Управлінням та Деснянським районним у Києві Центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»  проведено  та взято участь у спортивно-масових та молодіжних заходів, а саме:

В рамках соціальної програми «Активні парки – локації здорової України» (4 заходи):

  1. Відкрите тренування з йоги ( 2 заходи).
  2. Першість Деснянського району серед команд «Ліга дворового футболу»

(3 заходи).

  1. Відкрита першість Деснянського району серед дитячо-юнацьких клубів м Києва з футболу (3 заходи).
  2. Змагання з футболу серед учнів 9-11 класів закладів загальної середньої освіти Деснянського району міста Києва «Прем’єр-ліга шкільного футболу «ДАРИНОК».
  3. Легкоатлетичний забіг до Дня фізичної культури та спорту України.
  4. Матчі Першості та Кубку міста Києва з футболу за участі ФК «Вигурівщина» (3 заходи).

Управлінням у справах молоді та спорту Деснянської районної в Києві державної адміністрації, згідно розподілу путівок, отриманих від Департаменту молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), у вересні місяці 2022 року направлено на оздоровлення та відпочинок 12 дітей пільгових категорій до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а саме:

-        ДЗСТ ЛОК «Карпатські зорі» (Івано-Франківська область, м. Косів);

-                     ДЗСТ ЛОК «ВЕРХОВИНА» (Івано-Франківська обл., Верховинський р-н., смт. Верховина);

-                     ДЗОВ «Сонячні карпати» (Івано-Франківська обл., Верховинський р-н. с. Красногіря;

-                     ДП-ОК «Лісовий» (Тернопілька обл., Бучацький р-н.,с. Скоморохи).

 

 

Управління (Центр) надання адміністративних послуг

Управлінням (Центром) надання адміністративних послуг (далі – ЦНАП) за вересень надано 7496 адміністративних послуг. Найбільшим попитом серед відвідувачів ЦНАПу  у звітному періоді користувались послуги:

- відділу з питань реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації – прийнято 3670 заяв (49 % від загальної кількості прийнятих заяв);

- Деснянського районного відділу Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у місті Києві та Київській області (оформлення паспортних документів) – 2505 заяв (33 %  від загальної кількості прийнятих заяв);

- відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації – 414 заяв (6 % від загальної кількості прийнятих заяв);

- надання відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку – 147 заяв (2 % від загальної кількості прийнятих заяв);

- Служби у справах дітей та сім’ї Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації – 111 заяв (1 % від загальної кількості прийнятих заяв);

- Управління житлово-комунального господарства Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації (компенсація витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб) – 110 заяв (1 % від загальної кількості прийнятих заяв).

Адміністраторами ЦНАПу через call-центр міста Києва надано 5600 консультацій.

Також адміністратори ЦНАПу залучені до роботи консультативного центру для внутрішньо переміщених осіб у бібліохабі на вул. Оноре де Бальзака, 28 для надання консультацій відвідувачам з питань отримання адміністративних послуг.

Працівники ЦНАПу брали участь у онлайн-курсах та вебінарах, що готуються Міністерством цифрової трансформації України та освітніми платформами, з отриманням 150 електронних сертифікатів, проходили професійне навчання у Департаменті (Центрі) надання адміністративних послуг КМДА за спеціальною короткостроковою програмою «Актуальні питання надання адміністративних послуг».

 

 

Відділ охорони здоров’я

Незважаючи на впровадження в Україні воєнного стану, заклади охорони здоров’я, віднесені до сфери управління Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації працюють у звичному режимі та здійснюють медичне обслуговування мешканців району та внутрішньо переміщених осіб в повному обсязі на амбулаторному етапі.

Продовжується реалізація Урядової програми «Доступні ліки», яка запроваджена у 2017 році.

З 01.04.2019 працює система видачі ліків за електронними рецептами.

НСЗУ забезпечено повернення коштів аптечним закладам, які заключили з нею договір і отримали право працювати в програмі «Доступні ліки».

Нова система фінансування дозволяє пацієнту отримати ліки в любій аптеці, з якою підписаний договір, незалежно від того де він проживає. У вересні поточного року лікарями медичних закладів Деснянського району м. Києва виписано 39583 електронних рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів 17926 хворим, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу, бронхіальну астму.

Продовжується запровадження медичної реформи: кількість підписаних та внесених до електронної медичної системи декларацій станом на 30.09. 2022 – 290825, що становить 79,6 %.

З 01.07.2018 запроваджено новий механізм фінансування закладів охорони здоров’я первинної ланки за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» Національною службою здоров’я України. Тарифи на надання медичних послуг, пов’язаних з первинною медичною допомогою, встановлюються як капітаційна ставка за обслуговування одного пацієнта протягом календарного року.

Забезпечено реалізацію глобальної ініціативи стратегії Fast-Trask Cities у м. Києві (90х90х90) з покращення надання медичних послуг у сфері ВІЛ/СНІДу. Станом на 30.09.2022 протестовано за допомогою швидких тестів 2831 особа, з них виявлено антитіла до ВІЛ у 11 випадках.

Функціонує 4 кабінети надання антиретровірусної допомоги за місцем проживання хворого.

З 01.04.2020 стартував ІІ етап медичної допомоги – надання вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги в закладах охорони здоров’я.

Закладом, фахівці якого надають амбулаторну вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу пацієнтам на території Деснянського району за направленням сімейних лікарів та лікарів-педіатрів, є КНП «Консультативно-діагностичний центр» Деснянського району м. Києва.

Підприємство та його філії  зареєстровані в системі е-Health та на 100 % забезпечені комп’ютерною технікою. Укладено договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій з НСЗУ, відповідно до якого включено 14 пакетів надання медичної допомоги.

Впроваджено електронне направлення на консультацію до спеціалістів Підприємства та лабораторні обстеження за направленням сімейних лікарів та лікарів-педіатрів.

Впроваджено електронну карту пацієнта та електронний листок непрацездатності.

З 11.03.2021 розпочалася  вакцинація проти COVID-19, яка проводиться відповідно до Дорожньої карти з впровадження вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24.12.2020 № 3018.

На сьогодні вакцинація у Деснянському районі міста Києва здійснюється в пунктах щеплення, які розташовані на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги та   КНП «Консультативно-діагностичний центр» Деснянського району м. Києва.

 

 

Управління благоустрою та підприємництва

Спеціалістами Управління благоустрою та підприємництва Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації (далі - Управління) щоденно забезпечується дієвий контроль за належним санітарно-технічним станом території Деснянського району на предмет дотримання Правил благоустрою міста Києва, затверджених рішенням Київської міської ради від 25.12.2008 № 1051/1051.

В разі виявлення порушень, балансоутримувачам вносяться приписи з визначенням терміну усунення недоліків, а в разі невиконання вимог припису складаються протоколи про адміністративні правопорушення згідно ст. 152 КУпАП.

Додатково інформуємо, що 17.09.2022 комунальними службами Деснянського району міста Києва було проведено толоку на 2 основних локаціях, а саме вул. Пожарського, 28 та вул. Меліоративна:

1. Кількість задіяних учасників – 43 осіб.

2. Кількість задіяної техніки - 5 од.

3. КП ШЕУ, КП «Керуюча компанія…», КП УЗН та за участі працівників Управління благоустрою та підприємництва.

4. Об’єм вивезеного сміття - 38 м³.

Також працівниками Управління освіти, КП ШЕУ та КП Керуючою компанією було проведено толоку на балансових територіях. Локацій -139, учасників - 1579, кількість техніки - 7, площа прибраної території - 73 га, висаджено дерев/кущів - 40/170 од., Упорядковано квітників - 45 788 м², вивезено сміття - 176, 158 м³.

Крім того, враховуючи початок сезону продажів плодово-овочевих культур, відповідно до розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 20.05.2016 № 290 «Про утворення робочої групи з питань недопущення здійснення несанкціонованої торгівлі на території Деснянського району міста Києва» активізовано роботу представників робочої групи на предмет обстеження Деснянського району. В ході проведення комісійних обстежень, працівниками Управління благоустрою та підприємництва Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації надаються роз’яснення продавцям-порушникам, стосовно можливості здійснювати торговельну діяльність на пільгових умовах на виділених соціальних місцях на території ринків, складаються адміністративні протоколи за ст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) та вносяться приписи.

 

 

Комунальне підприємство «Керуюча компанія
з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва»

Комунальники продовжують наводити лад на своїх балансових територіях.

Робітники з комплексного прибирання ЖЕД № 301-319 структурних підрозділів КП «Керуюча компанія»щодня забезпечують необхідний рівень прибирання та утримання в належному санітарному стані прибудинкових територій та будинків, фарбують лави, огорожі, дитячі майданчики.

Також спільно з КП «Київкомунсервіс» виконують складання, погрузку та вивезення різноманітного сміття та великогабаритних відходів.

 

Комунальне підприємство по утриманню

зелених насаджень Деснянського району м. Києва

У вересні 2022 року проведено роботи із висаджування квітів 45 тис. шт.

Проведено: видалення сухостійних дерев – 52 шт., аварійних дерев 14 шт., сухостійних кущів – 468 шт., санітарну обрізку дерев – 175 шт., видалення омели на 15 деревах, санітарну та формувальну обрізку кущів – 900 шт.

Відремонтовано лав – 26 шт., елементів: на дитячих майданчиках – 19 шт.; на спортивних майданчиках – 4 шт.

Виконано заходи з підживлення 2100 шт. дерев.

 

 

Комунальне підприємство «Шляхово-експлуатаційне управління
по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району» міста Києва

За вересень місяць 2022 року очищено 238 од. зливоприймачів та 192 од. оглядових колодязів, відремонтовано 14 од. зливоприймачів та 3 од. оглядових колодязів. Розпочаті роботи по поточному ремонту ділянки дощової каналізації по вул. Магнітогорська.

Щоденно проводяться роботи по прибиранню балансової вулично-шляхової мережі КП ШЕУ Деснянського району та нанесенню горизонтальної дорожньої розмітки.

На балансовій вулично-шляховій мережі КП ШЕУ Деснянського району виконано поточним (дрібним) ремонтом асфальтобетонного покриття аварійно-небезпечних ділянок – 2 870 м2.

Додатково виконано заповнення швів асфальтобетонного покриття гумово-бітумною мастикою за допомогою плавильно-заливальної машини CRAFCO SUPER SHOT 125 DCRC у кількості 4 110 п.м.

Розпочато роботи по благоустрою (поточний ремонт, ліквідація аварійної ямковості) по вул. Червоноткацька.

Розпочато роботи по благоустрою (поточний ремонт, ліквідація аварійної ямковості) по вул. Архітектора Ніколаєва від пр. В. Маяковського до вул. Оноре де Бальзака. Влаштовано 890 м2 ФЕМового покриття тротуару.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux