Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Олександр Попов презентував програму заходів, присвячених 70-річчю визволення Києва від фашистських загарбників.

Опубліковано 01 листопада 2013 року о 14:45

 

День визволення Києва стане святом, що об’єднає всіх мешканців міста навколо світлої пам’яті визволителів, які загинули під час боїв та пішли з життя в повоєнні роки. Про це заявив голова Київської міської державної адміністрації під час прес-конференції, присвяченої презентації програми відзначення 70-річчя визволення Києва від фашистських загарбників.

 

– 70-річний ювілей визволення Києва – це визначна дата. І не тільки для тих, хто пережив жахіття війни. Нові покоління також мають пам’ятати про подвиг своїх дідів та прадідів. І розуміти, яке це щастя – жити в мирній та вільній державі. Ми маємо передати свою вдячність і повагу кожному ветерану, який сьогодні з нами, – зауважив Олександр Попов.

 

Він розповів, аби порадувати ветеранів, їх запросили на святковий концерт у Національний палац мистецтв “Україна”. Для визволителів співатимуть найпопулярніші зірки української естради: Тіна Кароль, Таїсія Повалій, Руслана, Олександр Пономарьов.

 

Крім того, на виконання доручень Президента України щодо посилення соціального захисту ветеранів, кожен столичний ветеран отримає матеріальну допомогу. Також визволителям вручатимуть пам’ятні знаки “70 років звільнення Києва”.

 

Очільник КМДА розповів, що столична влада намагалася розробити якомога різноманітнішу програму заходів, які б дали можливість залучити до урочистостей усі верстви населення. Програма включатиме і військово-історичну ходу, і покладання квітів до могили Невідомого солдата, і концерти як для молоді, так і для ветеранів.

 

– Для того, аби ювілей визволення Києва перетворився на дійсно загальноміське свято, ми підготували насичену програму. Так, вже у неділю, 3 листопада, кияни зможуть на власні очі побачити, як відбувалося форсування Дніпра. Реконструкція тих воєнних подій відбудеться на Троєщині. У День визволення Києва відбудеться багато цікавих заходів як для ветеранів, так і для молоді. Міська влада звернулася до Кабінету Міністрів з пропозицією оголосити 6 листопада вихідним днем. Уряд підтримав нашу ініціативу. Тож, ми сподіваємося, що до заходів долучиться більшість киян, – додав Олександр Попов.

 

Нагадаємо, що урочистості розпочнуться о 08.40 з церемонії запалення Вічного вогню біля Національного музею історії Великої Вітчизняної війни та покладання Гірлянди воїнської слави.

 

О 10.00 Президент України Віктор Янукович разом з головою КМДА Олександром Поповим та ветеранами покладуть квіти до могили Невідомого солдата у парку Слави.

 

О 10.30 відбудеться масштабне покладання квітів до могили Невідомого солдата – вшанувати героїв прийдуть тисячі працівників київських підприємств, кияни, трудові колективи та громадськість. Біля станції метро “Арсенальна” всім охочим видаватимуть кульки та прапорці.

 

Урочистий ритуал підняття Штандарту під постріли гармати розпочнеться об 11.00 на Майдані Незалежності. Після церемонії на вулиці Хрещатик (від Бессарабської до Європейської площі) відбудеться військово-історична хода та марш-парад військових оркестрів за участю почесної варти внутрішніх військ МВС України у супроводженні оркестру ВВ МВС України та парад духових оркестрів.

 

Одним із основних заходів стане “хвилина мовчання”, під час якої все місто зупиниться, аби вшанувати пам’ять тих, кого забрала війна. Так, на честь визволителів, що полягли за нашу свободу, 6 листопада о 12 годині 05 хвилин у Києві буде оголошена загальноміська “хвилина мовчання”. Рух транспорту в цей час буде призупинено, а у храмах Києва озвуться дзвони.

 

Молодіжний флешмоб пам’яті “Дякуємо за Київ” біля Національного музею історії Великої Вітчизняної війни стартує о 16.30. Лампадки всім охочим узяти участь у флешмобі видаватимуть до 22.00.

 

О 18.00 у парку Слави розпочнеться меморіальна акція “Вшануй пам’ять визволителів”. Кияни та гості столиці отримають лампадки зі свічками та встановлять їх біля могили Невідомого солдата.

 

А вже о 19.30 на молодь чекатиме святковий концерт на Майдані Незалежності. У програмі – виступи гурту “Скай”, “Друга ріка”. Також для присутніх співатиме Арсен Мірзоян.

 

Святковий феєрверк пролунає о 21.50.

 

http://kievcity.gov.ua/news/11232.html


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux