Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Герої не вмирають, поки живуть у наших серцях!

Опубліковано 20 листопада 2019 року о 17:35
фото

 

У закладах освіти Деснянського району відповідально ставляться до національно-патріотичного виховання молоді.

Відтак, в навчально-виховному комплексі «Спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням української мови – гімназія № 39 імені гетьмана України Богдана Хмельницького Деснянського району міста Києва» було проведено засідання круглого стіл «Революція Гідності – Майдан».

Мета – вшанування подвигу, мужності, стійкості, відданості, патріотизму громадян, які в листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору; прищеплення любові до Батьківщини, донесення до учнів об’єктивної інформації про доленосні події в Україні.

У засіданні круглого столу взяли участь учні 9-х класів (класний керівник, вчитель історії Елла Ковтун), учасник подій на Майдані, журналіст Володимир Зінченко.

Під час заходу учні більш детально дізналися про події Революції 2013-2014 року, переглянули відеоматеріали про героїзм українського народу, відданість волонтерів та підтримку усього населення, поспілкувалися з безпосереднім учасником подій на Майдані Володимиром Зінченком.

Також у школі № 321 відбулася зустріч учнів з воїнами-членами ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО Деснянського району» Віталієм Новосадом та Леонтієм Капацином. Учні мали можливість поспілкуватися з воїнами, а гості – відвідати урочисту концертну програму.

Школярі разом з воїнами вшанували пам’ять захисників, що зі зброєю в руках боронять Україну, демократичні цінності та європейській вибір нашого народу та поклали квіти до меморіальної дошки Юрію Січкарю, яка встановлена на фасаді закладу освіти.

Ще старшокласниками школи № 306 було проведено церемонію покладання квітів до меморіального знаку «Воїнам-добровольцям» у сквері «Доброволець» (вул. Лісківська, 18).

Під час церемонії відбулася зустріч з з воїнами-членами ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО Деснянського району» Віталієм Новосадом та Леонтієм Капацином, які поділилися спогадами про буремні дні листопаду 2013 року.

Присутні хвилиною мовчання та запалюванням лампадок вшанували героїв Небесної Сотні та учасників АТО, які віддали свої життя за те, щоб змінити хід історії нашої держави й дати українській нації шанс на гідне майбутнє.

Окрім цього, в гімназії «Троєщина» відбувся відкритий виховний захід для учнів 10-х класів.

Учні переглянули матеріали мультимедійного проекту «Майдан. Хроніка подій» та поспілкувалися з воїнами-членами ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО Деснянського району» Віталієм Новосадом та Леонтієм Капацином.

Відзначаючи День Гідності та Свободи, учні та педагоги гімназії сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують Свободу і Гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.

Теж, сьогодні, напередодні відзначення Дня Гідності та Свободи у школі І-ІІІ ступенів № 238 Деснянського району відбувся урок-мужності «Країна Нескорених».

Захід підготували учні 7-8 класів під керівництвом педагога-організатора Король Ольги Володимирівни та вчителя історії Ворони Світлани Андріївни.

На заході були присутні гості - учасники російсько-української війни, члени Київської міської Спілки ветеранів АТО Деснянського району Ободзинський Максим Володимирович та Козіянчук Олег Григорович.

Учасники заходу переглянули презентацію «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила», згадали хронологію подій народного руху за незалежність та свободу, прослухати розповіді учасників бойових дій.

Учні, педагоги та гості заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників України.

Герої не вмирають, поки живуть у наших серцях!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux