Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Феєричний форум «Київ – столиця діалогу» ‒ завершився у Деснянському районі

Опубліковано 17 жовтня 2019 року о 19:31
фото

 

Цього року в усіх десяти районах столиці пройшла серія форумів «Київ – столиця діалогу». Підводили підсумки важливої ініціативи сьогодні у Деснянському районі за участі в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Сергія Снопкова, директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА Романа Лелюка та голови районної громадської ради Артура Аракеляна.

У нашому районі, без перебільшення, найбільш гіперактивні представники інститутів громадянського суспільства серед столичан. Це і представники Громадської ради при Деснянській райдержадміністрації, і органи самоорганізації населення, і просто активні деснянці, які переймаються майбутнім одного з найбільших районів міста.

«Громадянське суспільство «визрівало» в Україні протягом багатьох років. Ми знаходимося на шляху, котрий суспільства Європи проходили не одну сотню років. Наразі ми відходимо від поняття державне управління та переходимо до поняття публічне управління. Це означає, що всі рішення приймаються виконавчою владою лише за згоди громади і виключно на її користь. Я глибоко переконаний та завжди кажу про це колегам, що найбільш успішна формула взаємодії: «Влада + громада = діалог», – зазначив Роман Лелюк.

Про досвід співпраці щодо реалізації спільних проектів та ініціатив розповіли очільник району Сергій Снопков та голова районної громадської ради Артур Аракелян.

«Основне завдання районної влади – раціональне використання бюджетних коштів на благо деснянців. У нашому районі найбільш активні представники інститутів громадянського суспільства в столиці, тому і прикладів успішної взаємодії у нас чимало. Це, насамперед, співпраця з ОСНами та громадськістю з приводу створення переліку першочергових потреб у капітальних ремонтах житлового фонду; реконструкції Центральної спортивної арени Деснянського району; створення та проведення чемпіонату з дворового футболу; першої пішохідної зони на Вигурівському бульварі; припинення діяльності несанкціонованого сміттєзвалища біля недобудованого опікового центу «Діалір» та незаконного видобутку пісну на озері Алмазне; проведення першого вуличного фестивалю «Street Art and Music Festival»; реконструкція пляжу «Троєщина». Адміністрація завжди прислухається до думки громадськості та разом із нею вирішує проблемні питання району», – зауважив Сергій Снопков.

«Деснянський район – найактивніший у столиці. Громадська рада при Деснянській РДА є організм, який складається з 35-ти найактивніших громадських діячів у районі і наше завдання комунікувати між громадою та владою. Усі напрацьовані сьогодні питання будуть виноситися на загальноміський форум, щоб там прийняти рішення та донести інформацію до керівництва міста. І, найважливіше, вирішити нагальні питання шляхом, як це бачить громада. Нехай це буде «тонусом» для влади у гарному сенсі цього слова», – сказав Артур Аракелян.

Спільно з представниками структурних підрозділів Деснянської райдержадміністрації були опрацьовані питання житлово-комунального господарства, благоустрою території, транспортної інфраструктури, соціальної сфери.

Також на Форумі Валентина Романюк презентувала діяльність Деснянської районної організації Товариства Червоного Хреста України в м. Києві, що є активною громадською організацією у районі.

Напрацювання стратегічної секції-практикуму «Розвиток нашого району» внесено до резолюції ІІІ Київського Форуму організацій громадянського суспільства, який планується в листопаді цього року.

Довідково.

Форуми організацій громадянського суспільства у Києві проходять з 2017-го року. Цього року гасло Форумів – «Київ – столиця діалогу».

Мета форуму – активізація і залучення громадськості до спільного обговорення найактуальніших питань життєдіяльності та розвитку свого району, налагодження ефективної комунікації та дієвого зворотного зв’язку між активними організаціями громадянського суспільства та органами міської влади.

Під час Форумів у районах проводяться виставки-ярмарки успішних практик організацій громадянського суспільства, серії тематичних дискусійних клубів та секції-практикуму розвитку району за участю представників організацій громадянського суспільства та органів влади.

Наприкінці року відбудеться загальноміський форум, під час якого напрацьовані розв`язання районних проблем будуть презентовані на розгляд керівництву міста.

Тренінги відбуваються за ініціативи Департаменту суспільних комунікацій КМДА у партнерстві з КП «Центр публічної комунікації та інформації».

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux