Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Станіслав Прокопенко обговорив з лікарями Деснянського району хід проведення медичної реформи.

Опубліковано 23 жовтня 2013 року о 14:53
фото

 

Голова Деснянської райдержадміністрації Станіслав Прокопенко зустрівся з сімейними лікарями Деснянського району. Зустріч пройшла у Центральній поліклініці і торкнулася обговорення питань ходу проведення медичної реформи.

Сьогодні у закладах охорони здоров’я Деснянського району медична реформа пройшла відповідно до плану-графіку. Створено Центри первинної медико-санітарної допомоги на базі поліклінік №№ 1, 2, 3 та Центральної районної дитячої поліклініки, а також одного консультативно-діагностичного центру на базі Центральної районної поліклініки.

Втратили статус юридичних осіб і дитячі поліклініки № 1 та № 2, які увійшли до складу Центру первинної медико-санітарної допомоги № 4, та амбулаторія лікарів загальної практики с. Биківня, яка увійшла до складу Центру первинної медико-санітарної допомоги № 3. Організаційно-правова форма новостворених закладів – комунальні некомерційні підприємства. Амбулаторії загальної практики/сімейної медицини підпорядковуються Центрам первинної медико-санітарної допомоги.

Крім названих лікувальних закладів, сьогодні медичну допомогу мешканці Деснянського району отримують і у амбулаторіях загальної практики/сімейної медицини. У 2013-му році заплановано введення в експлуатацію ще однієї амбулаторії по просп. Лісовому, 23-а.

– Надання первинної медичної допомоги у такій формі є набагато зручнішим для мешканців, адже лікарі суттєво наближені до пацієнтів. Усе це стало можливим завдяки впровадженню ініційованої Президентом України медичної реформи. Подальше налагодження постійного діалогу між владою, лікарями та пацієнтами лише сприятиме розбудові нової, ефективнішої системи взаємодії, що піде на користь реформі та тим результатам, на які чекають деснянці. Наше першочергове завдання – оновлення обладнання та матеріально-технічної бази медичних закладів району, – вважає голова Деснянської райдержадміністрації Станіслав Прокопенко.

І перші кроки в цьому напрямку вже зроблено – в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича та завдань щодо модернізації медичної галузі у травні було встановлено одразу два сучасних рентген-апарати у Центрі первинної медико-санітарної допомоги № 1, проведено капітальний ремонт відділення відновлювального лікування у Дитячій поліклініці № 1, створено відділення соціально-медичної реабілітації дітей з особливими потребами.

Як зазначив Станіслав Прокопенко, районна влада й надалі приділятиме значну увагу підвищенню соціального статусу медичних працівників та створенню належних умов праці, впроваджуватиме заходи, спрямовані на забезпечення здорового повноцінного розвитку мешканців району, адже це є прямою інвестицією в економічний та соціальний добробут країни.

 

Image0000623

Image00002_1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux