Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

«Ордени, як у нас, на базарі – не побачиш, не купиш…»

Опубліковано 24 червня 2019 року о 16:48

 

П’ятеро бійців, повернувшись з передової додому у мирне життя, прийняли рішення створити спілку ветеранів АТО. 23 червня, минуло чотири роки з дня утворення Громадської організації «Київська міська спілка ветеранів АТО Деснянського району».

Цьогоріч свій День народження ветерани АТО відзначили у парку вздовж проспекту Шухевича.

Привітати, подякувати та підтримати захисників України у цей святковий день завітали бойові побратими, батьки, дружини; долучилися до святкування і голова Деснянської райдержадміністрації Геннадій Заболотний, заступник голови ДРДА Сергій Снопков, депутат Київради Юрій Зубко, голова Спілки ветеранів Афганістану Деснянського району Валерій Передерій, голова Ради ветеранів Другої Світової війни Михайло Шаль, голова Громадської ради при ДРДА Артур Аракелян,  активісти громадських організацій, мешканці району.

«Шановні ветерани АТО, дружини загиблих, члени їх родин, діти! Необхідність створення Спілки продиктував час – з АТО поверталися бійці, військовослужбовці-мешканці Деснянського району, яким треба було адаптуватися до мирного життя. За цей час Спілкою ветеранів АТО зроблено чимало у наданні медичної, матеріальної допомоги, організації відпочинку учасників бойових дій на Сході України, членів їх родин, дітей. Та найголовніше ваше надбання – створення єдиної, дружної родини однодумців, якою стала Спілка сьогодні. Бажаю і надалі бути осередком активної громадянської позиції, патріотичного духу та любові до України, прикладом справжнього героїзму», – звернувся до присутніх Геннадій Заболотний.

Сьогодні «Київська міська спілка ветеранів АТО Деснянського району» добре відома не тільки у районі, а й у місті, надає всебічну підтримку ветеранам АТО та їх родинам, співпрацює з багатьма громадськими організаціями.

«Соціальний супровід, працевлаштування, фізична реабілітація, юридична та психологічна підтримка – далеко не повний перелік послуг, які наша Спілка надає деснянцям, що повернулися у мирне життя. Сьогодні у Спілці нараховується 1200 чоловік», – говорить голова Спілки Олег Петрович Нишпор.

«Ордени, як у нас, на базарі – не побачиш, не купиш». Це рядок однієї з авторських пісень гурту «Побратими» Громадської організації «Київська міська спілка ветеранів АТО Деснянського району», пісні у виконанні якого звучали протягом усього святкового заходу.

Нагороди – відзнака мужності та героїзму. Цього дня деснянці за виявлену відвагу були нагороджені медалями «Чорні запорожці» (учасники бойових дій 72-ї бригади), «За бойове поранення» І-го ступеня, «За гідність та патріотизм», почесною відзнакою «Захисник України десантно-штурмової бригади».

Щиро вітаємо ветеранів АТО з четвертою річницею утворення Громадської організації «Київська міська спілка ветеранів АТО Деснянського району».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux