Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Розробляти концепцію “Київської бізнес-гавані” будуть міжнародні консультанти.

Опубліковано 23 жовтня 2013 року о 12:53

 

Київська міська державна адміністрація та компанія AVEC GROUP приступили до реалізації масштабного проекту “Київська бізнес-гавань”, що передбачає зведення на площі понад 270 га потужного промислового вузла.

Так учора, 22 жовтня, найкращі світові компанії-консультанти представили розробки Концепції містобудівного, організаційно-правового та комерційного забезпечення реалізації проекту “Київська бізнес-гавань” у Деснянському районі. Зокрема, до фінальної презентації були запрошені відомі світові консалтингові компанії Ernst&Young, Jones Lang Lasalle, DTZ та консорціум “Stas Marketing” і “Nomura Research Institute”. Компанії презентували свій міжнародний досвід у створенні аналогічних проектів, а також своє бачення того, як вони можуть співпрацювати з містом у реалізації цього проекту.

Наразі йде оцінка пропозицій, після чого буде обраний генеральний концептолог. Це стане стартом проекту “Київська бізнес-гавань”, а також першим кроком до створення єдиної міжнародної команди з реалізації настільки масштабного проекту.

Заступник голови КМДА Руслан Крамаренко наголосив, що перевага буде надана тій компанії, яка не лише розробить концепцію індустріального парку, а й візьме на себе відповідальність залучити інвесторів та компанії зі світовим ім’ям, що працюватимуть на цій території.

– Центральне завдання проекту “Київська бізнес-гавань” – створення робочих місць на лівому березі в наукоємних галузях із високою доданою вартістю. Ми маємо приклад Калуги, яка за кілька років перетворилась на найпривабливіший для інвестицій регіон саме завдяки розміщенню виробництва провідних світових компаній. Для реалізації подібного проекту в Києві нам потрібен партнер, який погодиться вести перемовини та “заведе” у Київ найвибагливіші компанії зі світовим ім’ям, які стануть якірними у “Київській бізнес-гавані”, – розповів він.

Зі свого боку перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко підкреслив, що консультант має чітко означити, які вимоги має виконати місто для приходу на нашу територію інвесторів.

– Ми неодноразово писали різні концепції щодо розвитку Києва, залучали консультантів, платили їм гроші, проте всі розробки так і залишились у теорії, реально майже нічого не виконано з того, що планували й малювали. Тому нам потрібні не розумні красиві фрази в презентаціях, а дорожня карта, яка вкаже як це реалізувати, – наголосив Анатолій Голубченко.

За словами голови ради директорів AVEC GROUP Олексія Чернишова, сьогодні країни й міста конкурують між собою за залучення інвесторів на глобальному рівні.

– Ми розуміємо нашу відповідальність і всю важливість проекту для Києва. Вибір консультанта – це перший крок у формуванні міжнародного консорціуму з концептологів, архітекторів і професійної керівної компанії. Міжнародний консорціум дозволить зробити проект конкурентоздатним на глобальному рівні й залучити українських і міжнародних виробників та інвесторів у проект, – зазначив він.

http://kievcity.gov.ua/news/11043.html


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux