Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Віктор Корж та Станіслав Прокопенко здійснили робочий візит до амбулаторії сімейної медицини по вулиці Милославській, 33-а.

Опубліковано 22 жовтня 2013 року о 15:19
фото

 

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Віктор Корж та голова Деснянської райдержадміністрації Станіслав Прокопенко здійснили робочий візит до амбулаторії сімейної медицини по вулиці Милославській, 33-а. Під час візиту керівники ознайомилися з роботою медичного закладу та поцікавилися ходом практичної реалізації реформування медичної галузі у Деснянському районі.

Серед найбільш актуальних питань: завершення реорганізації медичних закладів району – розмежування медичної допомоги на первинну, вторинну та третинну, створення умов для більш ефективного функціонування лікувальних закладів, освоєння матеріально-технічного забезпечення.

– Ми з вами є свідками того, як медична реформа матеріалізується. Зміни галузі охорони здоров’я, яку ініціював Президент України, стосується не лише законодавчих актів чи загальних засад, вони відчутні у абсолютно конкретних аспектах. Насамперед йдеться про матеріальне забезпечення і про підвищення заробітної плати медичним працівникам. Наразі у столиці відбувається активний процес комплектації центрів первинної медико-санітарної допомоги новим сучасним обладнанням, у тому числі і легковими автомобілями, – зазначив Віктор Корж.

Амбулаторію по вулиці Милославській, 33-а було відкрито у грудні 2011 року. Нова амбулаторія розташувалася на першому поверсі ЖЕКу № 319. Загальна площа приміщень закладу –161 кв. м, а це – 2 кабінети прийому лікаря, реєстратура, процедурний кабінет та оглядовий кабінети, стерилізаційна, кабінет забору крові. Медичну допомогу тут можуть отримати понад 6 тисяч мешканців навколишніх будинків.

Амбулаторію оснащено сучасним лабораторно-діагностичним обладнанням: портативним електрокардіографом, офтальмологічним, гінекологічним та лор-обладнанням, необхідним хірургічним інструментарієм. У разі необхідності пацієнти на вторинну амбулаторно-поліклінічну медичну допомогу та діагностику направляються до Центральної районної поліклініки.

Як показав досвід перших років, надання первинної медичної допомоги у такій формі є набагато зручнішим для мешканців, адже лікарі суттєво наближені до пацієнтів.

– На виконання завдань Президента України щодо реформування медичної галузі у Деснянському районі вже проведено перший етап реформування. Так створено Центри первинної медико-санітарної допомоги на базі поліклінік №№ 1, 2, 3 та Центральної районної дитячої поліклініки, а також одного консультативно-діагностичного центру на базі Центральної районної поліклініки. Сьогодні на території Деснянського району працює 6 амбулаторій сімейної медицини. У грудні 2013-го року заплановано введення в експлуатацію ще однієї амбулаторії по проспекту Лісовому, 23-а, відповідні кошти виділено на одному з останніх засідань Київради. Практика показала, що діяльність амбулаторій є логічною основою ефективної системи охорони здоров’я, оскільки відповідає запитам населення, – зазначив Станіслав Прокопенко під час візиту.

Image00010

Image00012

Image00013

Image00014


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux