Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Деснянському районі працює кабінет діабетичної стопи

Опубліковано 29 березня 2019 року о 15:55

 

Увага, деснянці!

На базі столичних консультативно-діагностичних центрів Києва створено 11 кабінетів діабетичної стопи.

У Деснянському районі кабінет діабетичної стопи працює у Консультативно-діагностичному центрі по вулиці Закревського, 87/1.

«Діабетична стопа – небезпечне ускладнення цукрового діабету, що вимагає серйозного лікування та регулярного спостереження у лікаря. Вперше для надання кваліфікованої спеціалізованої допомоги хворим на цукровий діабет із ознаками синдрому діабетичної стопи у консультативно-діагностичних центрах столиці створено та розпочато роботу кабінетів діабетичної стопи. Придбано васкулярні доплери, цифрові хроноамперметричні аналізатори та крісла хірургічні, що дозволяє вчасно виявити ознаки ураження нижніх кінцівок, їх лікування попереджає розвиток гангрени, та як наслідок – ампутацію стопи та нижніх кінцівок», – говорить заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Функціонування кабінетів діабетичної стопи наблизить медичну допомогу до хворих на цукровий діабет, значно розширить можливості спостереження, лікування та вчасного виявлення проблеми, що, у свою чергу, знизить ризики інвалідизації.

«Ми наголошуємо на тому, що хворі на цукровий діабет мають ретельно доглядати за ногами і при появі перших ознак патологічних змін (болі в ногах, ороговіння шкіри, тріщини на стопах, оніміння, виразки) звертатися за кваліфікованою медичною допомогою, зокрема, до кабінетів діабетичної стопи», – говорить начальник відділу охорони здоров`я Лариса Коцан.

Довідково.

Протягом 2018-го року хворі на інсулінозалежний діабет кияни на 100% забезпечені препаратами інсуліну завдяки виділенню з міського бюджету 50 млн грн. Крім того, із міського бюджету виділено близько 14,5 млн грн на виконання інших заходів міської цільової програми «Здоров’я киян» та вперше закуплено:

·        для профілактики важких гіпоглікемій у дітей, хворих на цукровий діабет 1 типу, закуплено препарат Глюкагон на суму 464 тис. грн. Завдяки цьому протягом 2018 року у 860 дітей, які отримали зазначений лікарський засіб, не зареєстровано жодного випадку важкої гіпоглікемії, що потребувало би невідкладної допомоги та стаціонарного лікування;

·        для профілактики важких ускладнень цукрового діабету у дітей та покращення рівня компенсації захворювання закуплено 50 приладів для постійної інфузії інсуліну (інсулінових помп) та розхідних матеріалів до них на загальну суму понад 6 млн грн;

·        для визначення рівня компенсації цукрового діабету у хворих, які отримують інсулінотерапію, закуплено тест-системи до експрес-аналізатора типу Clover-Alc на суму понад 6 млн грн для визначення глікованого гемоглобіну.

Також на суму понад 2 млн грн забезпечено дітей та вагітних, хворих на цукровий діабет, глюкометрами та тест-смужками для контролю рівня глюкози.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux