Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Підсумки року

Опубліковано 29 грудня 2018 року о 13:00
фото

 

 

Підсумки року: інтерв’ю з головою Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Геннадієм Заболотним

Геннадію Вадимовичу, за традицією хочеться підвести підсумки року, який минає. Для Вас особисто він був особливим – 17 січня Указом Президента Вас було призначено на посаду голови Деснянської райдержадміністрації. Новий колектив, інший масштаб діяльності. Вам було важко?

– Напевне був би не до кінця відвертим, якби сказав – «Ні». Знайомитися з Деснянським районом, роботою структурних підрозділів Деснянської райдержадміністрації  треба було швидко. На розкачування не було часу, адже треба було приймати відповідальні рішення, працювати з колективом. Робочий день починався о 7-й ранку і закінчувався далеко за вечір. Майже кожного дня відвідував заклади освіти, охорони здоров`я, житлові будинки, зустрічався з мешканцями району.  Складність була ще й в тому, що Деснянський район – один з найбільших не тільки в Києві, а й в Україні, тому і обсяг роботи – значний. 

– На вирішення яких питань у Деснянському районі Ви вплинули як очільник району, що стало Вашими маленькими перемогами?

– Знаковими об`єктами цього року для Деснянського району стали парк «Муромець», колишній парк Дружби народів, парк з водними об`єктами по проспекту Шухевича. Тут закінчено перші черги реконструкції.  Так у парку «Муромець» на центральній частині алеї встановлено скульптуру легендарного богатиря часів Київської Русі Іллі Муромця, прототипом якого став відомий український атлет Василь Вірастюк.

Перлина Деснянського району – парк з водними об`єктами вздовж проспекту Шухевича. Загальна площа новоствореного парку – 2, 3 га. На його місці раніше були хащі, тому перед початком робіт тут розчистили територію, вирівняли ландшафт, пересадили частину дерев,  розчистили озеро та укріпили берег. У парку облаштовано доріжки з ФЕМу, встановлено енергозберігаюче LED-освітлення, навігаційні покажчики, зрошувальну систему, сучасні лави, урни для сміття, місточок для рибалок, альтанку для відпочинку, спортивний та дитячий майданчики. Також у зоні відпочинку облаштували прогулянкові доріжки з фібробетону та велосипедні доріжки. Збудовано  також будиночок садівника із вбиральнею та відремонтовано голуб’ятню поруч із парком.

На замовлення Деснянської райдержадміністрації завершено будівництво-реконструкція стадіону зі штучним покриттям по вул. Драйзера, 2-б (площа – 1,4526 га). На стадіоні проведено заміну існуючого покриття поля та бігових доріжок, спортмайданчиків  з дотриманням вимог Федерацій футболу та легкої атлетики; реконструкцію існуючої адміністративної будівлі; будівництво санітарного блоку; влаштування огорожі території; трибуна для глядачів зі збірно-розбірних елементів під стаціонарним навісом, місця для людей з фізичними  вадами; прожекторне освітлення стадіону, влаштування гостьової автостоянки та в’їздів-виїздів з території.

Також на стадіоні влаштовано футбольне поле розміром 90 х 52 м з трав’яним синтетичним покриттям; сектори для стрибків у висоту та довжину, штовхання ядра, спортмайданчики з тренажерами; майданчики для гри у баскетбол, волейбол, настільний теніс; тренажерний майданчик; кругова бігова доріжка довжиною 360 м та три прямі бігові доріжки довжиною 130 м, шириною 1,25 м.

Введення об’єкту з реконструкції стадіону здійснюється у дві черги. Зараз завершено будівництво І-ї черги: проводяться заходи з підписання акту готовності та отримання сертифікату.

Триває реконструкція з добудовою загальноосвітньої школи №23 на вул. Путивльській, 35 у селищі Биківня. Завершується будівництво ІІ-ї черги реконструкції з добудовою загальноосвітньої школи №23 по вул. Путивльській у селищі Биківня для створення належних умов для навчання та виховання учнів та отримання повноцінної школи на 22 класи на 660 учнів. Реконструкція проводиться у три черги: І черга – будівництво блоку А; ІІ черга – реконструкція блоку Б; ІІІ черга – будівництво блоку В. Вже проведено першу чергу реконструкції, яка дозволила перевести молодші класи зі старої будівлі школи, створити актовий зал на 250 місць, малий спортзал, кабінет фізики та їдальню з кухнею. Зараз завершується реконструкція адміністративного блоку, що дозволить вивільнити приміщення учбових класів, які зараз використовуються під адміністративні кабінети. Це дасть змогу збільшити кількість учнів.

Триває реконструкція будівлі на проспекті Маяковського, 15 для розміщення зали урочистих подій. Новий РАЦС розташується на першому поверсі будівлі. Його загальна площа – 465 м². До кінця цього року планується завершити основну частину фасадних робіт, прокласти внутрішні мережі та комунікації, провести зонування приміщення, залити підлогу. Наразі проведені тендерні закупівлі меблів, створений та затверджений графік виконання робіт на об’єкті. Роботи тривають згідно графіка.

Також КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду» для прибирання прибудинкових територій 536 житлових будинків та 21 будівлі побутового обслуговування було закуплено нову снігоприбиральну техніку – 10 тракторів «КИЙ-14102» та екскаватор «БОРЕКС-2203».

Цей список можна було б продовжувати. Зроблено чимало і для благоустрою Деснянського району, покращення транспортного обслуговування, впровадження Нової Української Школи в закладах освіти для першокласників.

З впевненістю можу сказати – в усьому цьому є і моя частка роботи. За цей час полюбив Деснянський район, вивчив проблеми та потреби наших мешканців. Будь-які негаразди, що зустрічаю під час об`їздів району, які практикую майже щодня, сприймаю боляче. Одразу ж ставлю до відома виконавців, вимагаю виправлення недоліків. Те, що можливо, виправляємо одразу ж.

Загалом навіть виконання тих заходів, які було розпочато в районі до мого головування, доводилося контролювати, добиватися додаткового фінансування, брати безпосередню участь в них. Зокрема, виконання капітальних ремонтів у житловому фонді, закладах освіти, культури, спорту було пов`язано з виділенням додаткових коштів, великим обсягом робіт. Доводилося ретельно стежити за тим, щоб не зривалися графіки робіт та строки виконання.

– Що планується для соціально-культурного розвитку Деснянського району у 2019-му році?

Серед питань, які необхідно вирішувати і надалі – розвиток інженерно-транспортної інфраструктури, будівництво шкіл, дитячих садочків, покращання харчування дітей у закладах освіти, ремонт асфальтового покриття, благоустрій території, утримання міжквартальних проїздів та прибудинкових територій, капітальні ремонти житлових будинків, ремонт ліфтового господарства. Цей перелік можна продовжувати, адже район – спальний і забезпечення комфорту проживання в ньому деснянців передбачає вирішення багатьох питань.

Проектом рішення сесії Київради «Про бюджет міста Києва на 2019 рік» Деснянській райдержадміністрації передбачені бюджетні кошти на суму – 1 мільярд 961 мільйон 301 тисяча гривень. В першу чергу забезпечено видатки на обов`язкові виплати з оплати праці працівникам бюджетних установ, оплату теплоенергоносіїв та водопостачання, харчування, поточне утримання установ.

Зупинюся на знакових об`єктах. У наступному році планується проведення 2-ї черги реконструкції парку по проспекту Шухевича. Цього року закінчено реконструкцію першої черги – 2, 3 га, загальна ж площа нового парку сягатиме 9,5 га. Це – дійсно парк європейського зразка, який дуже швидко полюбився деснянцям. Планується облаштування у парку «Муромець» скверу Іллі Муромця, алеї  Спогадів, площі з Каменем з казки про трьох богатирів, ансамблю Хранителів України-Русі  з  «Казковим болотом»  і  бронзовою картою Києва XI-XIII сторіччя.

Також у 2019-му році планується з міського бюджету виділити  34 мільйони на утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури – комплексний розвиток інженерно-транспортної інфраструктури у селищах Троєщина та Биківня; реконструкцію транспортної розв`язки по просп. Шухевича – вул. Бальзака з організацією додаткових з`їздів на проспекті Шухевича; реконструкції однорівневої транспортної розв`язки по вул. Каштановій – вул. Бальзака з влаштуванням двостороннього дорожнього руху по вул. Бальзака; добудову вулиці Милославської від перетину Милославської-Лісківської – до вул. Леніна у селищі Троєщина; реконструкція вул.Кіото з організацією додаткових в`їздів та виїздів з вул. Братиславської.  

Після проведення конкурсу планується впровадження нового автобусного маршруту № 111  (вул. Милославська – ст. метро «Позняки») та трамвайного маршруту № 28 до перетину вулиць Милославської та Бальзака.

Також згідно Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2019-й рік планується провести капітальний ремонт 105 ліфтів на загальну орієнтовну суму 29,7 млн грн. 

Одна з найболючіших проблем – збільшення випадків розкрадання  ліфтового обладнання. Проводиться роз’яснювальна робота з мешканцями житлових будинків щодо небайдужого ставлення до власного майна. Розроблено та впроваджено комплекс заходів. Для збереження ліфтового обладнання встановлюються охоронні сигналізації в ліфтових приміщеннях житлових будинків комунальної власності, завдяки яким зменшено кількість крадіжок ліфтового обладнання. Також розглядаємо можливість встановлення охоронних систем сигналізації у всіх житлових будинках, за винятком вже встановлених. Вартість такого пілотного проекту – близько 8 млн грн.

Також сьогодні активно обговорюється питання будівництва пожежного депо по вулиці Закревського. Воно зменшить навантаження на існуючі депо, що дасть змогу пожежно-рятувальній службі більш оперативно реагувати на виклики та запобігати пожежам. Деснянською районною в місті Києві державною адміністрацією надавались пропозиції щодо включення даного об’єкту  до проекту програми капітальних вкладень на 2019 - 2021 роки та виділення бюджетних коштів на будівництво. Зараз проведено тендерні торги на будівельні роботи. Укладено угоду в червні 2010 року з АТ ХК «Київміськбуд», виконано роботи з встановлення огорожі та розпочато роботи з влаштування котловану.

Проектом забудови 20-го мікрорайону житлового масиву Вигурівщина-Троєщина передбачено будівництво загальноосвітньої середньої школи на 36 класів (1080 місць). Замовником будівництва визначено Деснянську районну в місті Києві державну адміністрацію. На території 24-го мікрорайону по вулиці Радунській заплановано будівництво дошкільного дитячого закладу та загальноосвітньої школи. 

– З Новим роком кожний з нас пов`язує нові сподівання. Про що мрієте особисто Ви?

Я мрію про вільну незалежну Україну, про те, що наша держава невдовзі посяде провідне місце серед інших держав світу. Мрію, що наші громадяни не будуть змушені шукати кращої долі деінде, а прагнутимуть працювати на благо рідної землі. Мрію про добробут і достаток для кожної української родини.

Я вірю в нашу перемогу, в те, що ми маємо світле і прекрасне майбутнє. Вірю в наших дітей, у нашу молодь, які приймуть від нас естафету розбудови нашої країни, адже майбутнє вже належить їм!

Мріяти треба завжди і вірити в свою мрію, тоді вона неодмінно збудеться!

Деснянцям у новому році хочу побажати добробуту та злагоди, наснаги та невичерпної енергії, любові та віри в себе, в процвітання Деснянського району та всієї України. Переконаний, що спільними зусиллями ми досягнемо успіхів, щоб жити в найкращому районі столиці!

Довідково:

2018-й рік у цифрах і фактах:

Асфальтування

Працівники  КП ШЕУ Деснянського району ліквідували більше 5 тисяч кВ. м аварійно-небезпечної ямковості, виконані роботи з дрібного ремонту 9 тисяч кВ. м асфальтобетонного покриття, завершено  виконання  робіт з капітального ремонту міжквартальних проїздів та прибудинкових територій на 11 вулицях за 21-ю адресою; виконано поточний ремонт асфальтобетонного покриття загальною площею – 8 577 м2 , тріщин і швів асфальтобетонного покриття заливанням мастикою за допомогою  плавильно- заливальної машини Crafko Super Shot 125 DCRC – 29 354 п. м.

Завершено  виконання  робіт з капітального ремонту міжквартальних проїздів та прибудинкових територій по вулицях Беретті, 6А, 6Б, Лаврухіна, Закревського, 31, 31-В Драйзера, 9-В, Мілютенка, 14-16, Бальзака, 84, Радунській, 38, проїзд від будинку №7 по вул. Лаврухіна до буд. №11, заїзд між вул. Шолом-Алейхема, 7/20 та вул. Мілютенка, 22 та вздовж будинків Шолом-Алейхема, 9, 11, 13, заїзд вул. Мілютенка, 28 (включно), Мілютенка, 26 (включно) вул. Мілютенка, 24 (включно).

Транспорт

 

Щомісяця у Деснянському районі перевозиться близько 10 мільйонів пасажирів.Працює 14 автобусних маршрутів у звичному режимі руху, 10 трамвайних, 8 тролейбусних, 30 автобусних маршрутів, які працюють у режимі маршрутного таксі, а також дві станції метрополітену «Лісова» та «Чернігівська» на Святошинсько-Броварській лінії. Одна з двох ліній швидкісного трамваю у столиці збудована саме у Деснянському районі по  вул. Бальзака. Для її безперебійної роботи організовано два трамвайних маршрути №№ 4, 5.

Для підвищення комфорту мешканців у сфері транспортної інфраструктури відновлено та удосконалено рух автобусного маршруту № 6 у селищі Троєщина. 

Відповідно до Меморандуму про співробітництво між виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією) та China Railway International Group та China Pacific Construction Group щодо надання допомоги з реалізації проекту будівництва 4-ї лінії метро в м. Києві, консорціум китайських компаній проводить дослідження, пов’язані з реалізацією проекту та обирає найбільш економічно доцільний варіант з урахуванням містобудівної ситуації. Терміни будівництва цієї лінії будуть визначені після розроблення та затвердження проектної документації.

Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2018-2020 роки замовнику будівництва КП «Київський метрополітен» на об’єкт «Будівництво Подільсько-Вигурівської лінії Київського метрополітену від кільцевої дороги на житловий масив Вигурівщина-Троєщина з основним та другим електродепо (ТЕО)» передбачено фінансування в розмірі 20 млн грн.

 

Парки та сквери, озеленення

 

Завершено першу чергу реконструкції парків «Муромець», парку з водними об`єктами по проспекту Шухевича.  Тривають роботи з облаштування скверів по вулицях Мілютенка, 7,  Жукова, 27-31, проспекту Маяковського, 20-22, буде продовжено роботи з  реконструкції   скверу по вулиці Цвєтаєвої, 16, 16-Б, 16-В. У всіх скверах буде викладено пішохідні доріжки з ФЕМу, відреставровано та створено нові газони, посаджено дерева та кущі, встановлено лави для відпочинку та урни. Загальна площа скверів: по вулиці Цвєтаєвої, 16, 16-Б, 16-В – 3430 м/кВ; по проспекту Маяковського, 20-22 – 300 м/кВ; по вулиці Мілютенка, 7 – 828, 44 м/кВ; по вулиці Жукова, 27/31 – 643,68 м/кВ. 

Всього ж на території району сьогодні знаходиться 12 парків та 25 скверів, 3 бульвари, 11 озеленених територій.

 

Ліфтове господарство

 

Ще у березні в зупинці перебувало 168 ліфтів. Цього року проведено капітальний ремонт 70 ліфтів у житлових будинках.

У господарському віданні КП «Керуюча компанія» знаходиться  2159 ліфтів.  На обслуговуванні ТОВ «Майстерліфт» – 1 616 од., на обслуговуванні ТДВ «Укрліфтсервіс» –  543 од.

Житлове господарство

 

Для проведення капітальних ремонтів у житлових будинках у 2018-му році з бюджету міста було виділено більше 124 мільйонів гривень.

Так, виконано заміну вікон у 86 будинках (4 672 м2); ремонт сходових клітин в 38 будинках (44 883 м2), балконів в 1 будинку (500 м2), електричних щитових в 9 будинках, вхідних груп в 10 будинках (49 од.), покрівель в 29 будинках (24 065 м2), асфальтного покриття прибудинкових територій  60  будинків (47 076 м2), внутрішньобудинкових мереж водопостачання та водовідведення в 24 будинках (5 716 пог.м.); підсилено фундамент в 1 будинку; утеплено фасади 33 будинків  (20 897 м2); встановлено 12 дитячих ігрових та 1 спортивний майданчики. Також реалізовано Громадський проект № 106 з реконструкції спортивного майданчика на бульв. Бикова, 7а та Громадський проект № 218 з облаштування спортивного футбольного майданчика між вул. Градинською, 3 та вул. Градинською, 5.

Проведено енергозберігаючі заходи: встановлено світлодіодні світильники  в місцях загального  користування в 55 житлових будинках, вимикачі або реле часу в 93 житлових будинках,  які не підключені до об’єднаної диспетчерської системи. У житлових будинках проведено капітальний ремонт 70 ліфтів, у наступному році планується провести капітальний ремонт 105 ліфтів.  Одна з проблем – крадіжки ліфтового обладнання.  Для його збереження встановлюються охоронні сигналізації.

Розроблено та введено в дію «Програму енергозбереження по КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва» на 2017-2018 рік. З початку року встановлено 6 633 світлодіодних світильників в місцях загального  користування. Всього за два роки встановлено 11 794 світильників в 126 будинках.

Економія електроенергії для освітлення місць загального користування – 29-34%. В будинках, які не підключені до об’єднаної диспетчерської системи (колишні відомчі будинки, гуртожитки), або в яких система дистанційного керування освітленням тимчасово не працює, для керування освітленням встановлюються вимикачі або реле часу. Встановлено 136 реле часу. Внаслідок вандальних дій значна кількість енергозберігаючих приладів освітлення виходять з ладу.

Освіта

Сьогодні в районі функціонує 66 закладів дошкільної освіти  та 6 навчально-виховних комплексів різного типу, у яких навчаються та виховуються 15 тисяч 272 дитини. Це – спеціалізовані навчально-виховні комплекси, дошкільні дитячі заклади для дітей з особливими освітніми потребами; санаторні  та  заклади комбінованого типу, Центр розвитку дитини «Підростайко».

У 2018-му році у закладах загальної середньої освіти побудовано 13 футбольних майданчиків зі штучним покриттям розміром 22 х 42 метри. За кошти громадського бюджету  побудовано два футбольних поля розміром 40х60 метри в школі І-ІІІ ступенів № 300, школі І-ІІІ ступенів № 259. Виконано ремонт спортивних залів в закладах загальної середньої освіти №№ 190, 306.

Бюджетні асигнування на 2018-й рік для головного розпорядника бюджетних коштів – Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація затверджені в сумі 1 907 113,44 тис. грн. рішенням сесії Київської міської ради «Про бюджет міста Києва на 2018 рік» (зі змінами).

В загальній сумі видатків бюджет розвитку становить:   придбання обладнання (профінансовано  25 990,2 тис. грн.); придбання техніки  (профінансовано 5 229,4 тис. грн.), капітальний ремонт (профінансовано158 301,3 тис. грн.), капітальне будівництво (профінансовано 43 817,2 тис. грн.), субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій  (профінансовано 296 тис. 500 грн.).  

Громадський бюджет 2

У 2018-му році в рамках реалізації «Громадського бюджету – 2» у  Деснянською райдержадміністрацією було реалізовано 9 громадських проектів-переможців, 2 проекти знаходяться на виконанні: «Реконструкція стадіону на території шкіл 300 та 301 Деснянського району» Школа  І-ІІІ ступенів № 300  Деснянського району міста Києва, просп. В.Маяковського, 93-г; «Заміна вікон в школі №321»  Школа  І-ІІІ ступенів №321  Деснянського району міста Києва, вул. Драйзера, 40-Б;«Футбольне поле ‒ Спортивне містечко» Школа І-ІІІ ступенів № 259 Деснянського району міста Києва, просп. Маяковського, 21-г; «Заміна вікон у школі I-III ступенів № 300 Деснянського району міста Києва» - Школа І-ІІІ ступенів № 300 Деснянського району міста Києва, пр.Маяковського, 93-Г; «Капітальний ремонт актової зали в школі №263» ‒ Школа І-ІІІ ступенів №263 імені Євгена Коновальця Деснянського району міста Києва, вул. Олександра Сабурова, 19-Б; «Спортивне містечко» Школа І-ІІІ ступенів № 259 Деснянського району міста Києва, просп. В.Маяковського, 21-г; «Реконструкція спортивного майданчика за адресою бульвар Л. Бикова 7а»; «Спортивний футбольний майданчик, Градинська, 3-5»; «Дитячий (спортивний) комплекс по вулиці Миколи Закревського, 85».

На стадії завершення: «Нове приміщення для відділу РАЦС Деснянського району м. Києва»; «Спортивний  ігровий майданчик, Градинська, 9-11» ‒ роботи проводяться, акти виконаних робіт на стадії підписання (узгодження з автором проекту).


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux