Головна  →  Оголошення  →  14 вересня 2018

У Деснянському районі триває кампанія «Лікар для кожної сім’ї»

 

Увага, деснянці!

У Деснянському районі, як і в усіх районах міста Києва, продовжується кампанія «Лікар для кожної сім’ї», яка розпочалася з 2 квітня 2018 року.

За інформацією Управління охорони здоров`я Деснянського району станом на 13 вересня 2018-го року 148 тисяч мешканців Деснянського району вже обрали лікаря, підписавши декларацію.

«Сімейні лікарі, терапевти та педіатри спостерігатимуть за станом здоров’я пацієнта, ставитимуть діагнози та лікуватимуть найпоширеніші хвороби, травми, отруєння. За потреби сімейний лікар дасть направлення до фахівця вторинної чи третинної допомоги – лора, ендокринолога, хірурга тощо – чи консультуватиметься з ним щодо лікування. Терапевти, педіатри та сімейні лікарі вестимуть пацієнтів із хронічними захворюваннями. Сімейний лікар може вести пацієнтів будь-якого віку, педіатр – дітей від народження і до 18 років, а терапевт – від 18 років і старше», – зазначає начальник районного Управління охорони здоров`я Лариса Коцан.

Довідково.

Вільний вибір лікаря є основою кампанії «Лікар для кожної сім’ї» та принципу змін у моделі фінансування системи охорони здоров’я «Гроші ходять за пацієнтом».

З 1 липня 2018 року відбулася зміна фінансування закладів надання первинної медичної допомоги. Відповідно до постанови КМУ від 25.04.2018 року № 407 «Про затвердження Порядку реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій для первинної медичної допомоги» комунальні та приватні медзаклади, які підписали договори з Національною службою здоров’я, почнуть отримувати фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». Тарифи на надання медичних послуг, пов’язаних з первинною медичною допомогою, встановлюються як капітаційна ставка за обслуговування одного пацієнта протягом календарного року та становлять:

- за одного пацієнта, включеного до зеленого списку – 370 гривень на рік;

- за одного пацієнта, включеного до червоного списку (для комунальних закладів охорони здоров’я) – 240 гривень на рік.

До «зеленого списку» належать особи, які підписали декларації з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром. До «червоного списку» відносяться особи, які не обрали та не підписали декларації з лікарем. Обрати лікаря та підписати з ним декларацію потрібно до кінця 2018 року.

З 2019 року усі комунальні заклади, в яких працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри, будуть отримувати оплати за послуги від Національної служби здоров’я України за тарифами.

Разом з тим, почав діяти новий список послуг первинної медичної допомоги – обов’язковий для виконання всіма закладами первинної медичної допомоги, незалежно від моделі фінансування.

Оберіть свого лікаря та підпишіть декларацію!

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]