Головна  →  Новини  →  17 жовтня 2013

У Деснянському районі обговорили основні аспекти та перспективи розвитку фізичної культури та спорту.

У Деснянському районі обговорили основні аспекти та перспективи розвитку фізичної культури та спорту.

 

Сьогодні під час розширеного засідання Колегії Деснянської райдержадміністрації за участю керівників структурних підрозділів ДРДА під головуванням голови Деснянської райдержадміністрації Станіслава Прокопенка було обговорено основні аспекти розвитку фізичної культури та спорту.

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Деснянської райдержадміністрації Зоряна Смішко відзначила, що фізкультурне-оздоровче виховання та підготовку спортсменів у Деснянському районі проводять дитячо-юнацькі спортивні школи №№ 14, 18, 23, районне управління освіти та ФСТ “Спартак”, Республіканське вище училище фізичної культури, районний Центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, Центр навчання плаванню, “Екстрим-парк” з унікальною водно-канатною системою “Екстремальна тяга” в парку “Дружби народів”, клуби суб’єктів підприємницької діяльності, а також інші установи та заклади, де створені колективи фізкультури. Для задоволення потреб занять фізичною культурою і спортом у Деснянському районі функціонує 500 спортивних споруд – 2 стадіони, 25 майданчиків з тренажерним обладнанням, 8 тенісних кортів, 18 футбольних полів, 72 спортивних зали, 8 плавальних басейнів, 29 стрілецьких тирів, 1 легкоатлетичний манеж та інше.

Загалом у Деснянському районі розвивається більше 100 видів спорту: 31 олімпійський вид спорту, 36 видів спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор, 6 спортивно-технічних і прикладних видів спорту та понад 30 екстремальних вуличних видів спортивних субкультур.

Проводиться робота з будівництва і реконструкції “Екстримпарку” у парку “Дружби народів”, стадіону по вул. Драйзера, 2-б, фізкультурно-спортивного комплексу по пр. Маяковського, 21-г, критої спортивної арени зі штучним льодовим покриттям по вул. Радунській.

З початку року проведено 60 спортивних заходів. Серед найяскравіших – традиційні міжнародний турнір з художньої гімнастики “Золота мрія”, Всеукраїнський турнір з волейболу на Кубок Олімпійського чемпіона Терещука, футбольний турнір “Дзвони Чорнобиля”, відкриті першості Деснянського району з настільного тенісу “Моя Троєщина”, з боксу “Перша рукавичка” та з мотокросу, щорічні Спартакіади учнівської та допризовної молоді. Серед нових проектів набувають популярності акції “За руку з кумиром”, “Я люблю тебе “Динамо”, велопробіги та велоестафети, “Шкільний фан-сектор”, зустрічі з відомими спортсменами, змагання з фехтування “Кубок сталевого клинка” та змагання з водно-моторного спорту. Цього літа стартував новий проект – Спартакіада серед мешканців району “А у нас у дворі”. Видовищним і масовим заходом був і другий фестиваль екстремальних видів спорту “Free Games”, що проходив у парку “Дружби народів”.

Також Зоряна Смішко презентувала пілотний проект комплексної розбудови соціальної інфраструктури галузі “Фізична культура та спорт” у Деснянському районі на 2013–2015 роки, розроблений відділом, та зупинилася на існуючих проблемах спортивної галузі району.

Image000111

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]