Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Деснянському районі підвищують рівень соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Опубліковано 17 жовтня 2013 року о 15:43
фото

 

Створення належних умов для життєзабезпечення ветеранів війни, збереження пам’яті про тих, хто загинув, і турбота про тих, хто залишився живим, є одним з основних завдань установ сфери соціального захисту населення Деснянського району. Про це йшлося сьогодні під час розширеного засідання Колегії Деснянської райдержадміністрації під головуванням голови Деснянської райдержадміністрації Станіслава Прокопенка.

Начальник районного управління праці та соціального захисту населення Анастасія Філоненко зазначила, що сьогодні ветерани війни постійно отримують разову грошову допомогу, знижки на оплату комунальних послуг, право на першочергове оформлення документів з отримання субсидій, засоби реабілітації, мають право на безкоштовний проїзд на території України та СНД.

Також існує позитивна динаміка у забезпеченні ветеранів путівками для санаторно-курортного оздоровлення. Протягом 2011 року путівки отримали 382 чоловіка, а з початку 2013 року – 325. До кінця року близько 600 чоловік оздоровиться у санаторіях, що майже на 50 відсотків перевищує показники попередніх років. Також в рамках міської програми “Турбота. Назустріч киянам” на 2011–2015 роки ветеранам виділяється матеріальна допомога у розмірі від 200 до 400 гривень. У 2011 році матеріальну допомогу отримали 723 чоловіка, за 9 місяців 2013 року матеріальна допомога вже надана 921 ветерану. До кінця 2013 року таку допомогу отримають ще 200 чоловік.

Також Анастасія Філоненко відзначила, що в управлінні створено Централізований банк даних, що дає можливість вивчати потреби інвалідів. Так відпрацьовано механізм забезпечення ветеранів засобами реабілітації шляхом оформлення та видачі направлень на заводи-виробники. Завдяки проведеній роботі у 2012 році видано 3 тисячі 727 таких направлень. До 1 січня 2014 року направлення отримають понад 4 тисячі чоловік.

В рамках підготовки до відзначення 70-ї річниці визволення міста Києва від фашистських загарбників здійснено обстеження умов проживання 69 ветеранів війни. Двом інвалідам Великої Вітчизняної війни буде проведено безоплатний ремонт квартир на загальну суму 39 тис. 798 грн.

З нагоди відзначення 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні були організовані та проведені два благодійні обіди для 80 одиноких ветеранів Великої Вітчизняної війни (інвалідів ВВВ, УБД), які перебувають на обслуговуванні у територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району. Також 20 лежачим ветеранам благодійні обіди були доставлені додому.

З нагоди відзначення 69-ї річниці визволення України та 70-ї річниці визволення міста Києва від фашистських загарбників буде проведено урочисту церемонію покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам, організовано поїздку ветеранів Великої Вітчизняної війни до Національного музею-заповідника “Битва за Київ у 1943 році” в с. Лютіж, де відбудеться поминальний обід.

За рахунок коштів програми “Соціальне партнерство” 36 визволителів та оборонців міста Києва отримають матеріальну допомогу, 375 ветеранам буде вручено подарункові набори та вітальні листівки від голови Деснянської райдержадміністрації Станіслава  Прокопенка. Ветерани війни та праці Деснянського району майже у повному обсязі забезпечені “Карткою киянина”.

– Сьогодні нова соціальна політика Президента України Віктора Януковича спрямована на системне забезпечення соціального захисту саме інвалідів та ветеранів війни, перехід до адресності надання соціальних послуг. Ми у неоплатному боргу перед ветеранами Великої Вітчизняної війни за їх героїчний вклад у визволення нашого рідного міста, України від німецько-фашистських загарбників, активну громадянську позицію у справах розвитку Деснянського району. Ми і надалі будемо дбати про підвищення рівня життя ветеранів, вирішувати всі питання, пов’язані з покращенням житлових і побутових умов, забезпеченням висококваліфікованою медичною допомогою, – зазначив під час засідання Станіслав Прокопенко.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux