КМДА Київська міська державна адміністрація


15 лютого 2018

Геннадій Заболотний: «На Троєщині буде власне пожежне депо»

Геннадій Заболотний: «На Троєщині буде власне пожежне депо»

Про відновлення та завершення будівництва пожежного депо по вулиці Закревського йшлося під час зустрічі голови Деснянської райдержадміністрації Геннадія Заболотного з першим заступником начальника Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій в місті Києві Валерієм Борисом. За словами надзвичайників, останній раз вони відкривали новозбудоване пожежне депо у столиці більше п’яти років тому, і вражені завзятістю, з якою новий очільник району підійшов до покрокового плану реалізації цього глобального проекту.

«Пожежне депо – нагальна проблема мешканців Деснянського району. На жаль, відкриття окремої пожежної частини по вулиці Пухівській докорінно не змінило ситуацію. Тому сьогодні ми розглядаємо всі можливі варіанти якнайшвидшої добудови депо на Закревського. Життя і добробут деснянців ‒ наше пріоритетне завдання. У найбільшому районі України має бути власне пожежне депо», – зазначив голова Деснянської райдержадміністрації Геннадій Заболотний.

Довідково

На території Деснянського району розпорядженням КМДА від 6 грудня 2005 року № 2245 заплановано будівництво пожежного депо на 6 виїздів по вулиці Закревського. Загальна площа ‒ 4663,72 м². У 2010 році було облаштовано підземну частину будови, а також розпочато підготовчі роботи. Протягом 2011‒2017 років об’єкт не фінансувався.

Втім, рішенням Київради від 8 грудня 2016 року № 540/1544 затверджено Міську цільову програму розвитку територіальної єдиної державної системи цивільного захисту міста Києва на 2017-2019 роки, якою у 2018 році передбачено 30 млн грн на будівництво депо.

Будівництво пожежного депо дозволить створити 162 нових робочих місця.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.