Головна  →  Новини  →  19 вересня 2013

У Деснянському районі вшанували пам’ять учасників партизанського руху.

У Деснянському районі вшанували пам’ять учасників партизанського руху.

 

Голова Деснянської райдержадміністрації Станіслав Прокопенко, представники райдержадміністрації, ветерани, учасники партизанського руху, представники громадськості та учні 23-ї школи поклали квіти до могили командира Київського партизанського з’єднання Івана Хитриченка у селищі Биківня. Партизанську діяльність Іван Хитриченко розпочав у грудні 1941 року, організувавши партизанський загін на Житомирщині, пізніше очолив Київське партизанське з'єднання ім. Хрущова.

Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам’ять про партизанського ватажка та тих, хто за перемогу над фашистськими загарбниками віддав своє життя.

– Багато часу минуло з тих пір, як завершилась найстрашніша та найжорстокіша війна за визволення нашої Батьківщини від німецько-фашистських загарбників. Але скільки б років не пройшло, наш святий обов’язок знати і пам’ятати сторінки нашого минулого, пам’ятати якою величезною ціною дісталася українському народу перемога над ворогом, – сказав Станіслав Прокопенко.

Також члени громадської організації колишніх партизанів та підпільників Деснянського району взяли участь в урочистих заходах, які пройшли у парку «Партизанської слави».

Для ветеранів Великої Вітчизняної війни також було організовано поминальний обід у кафе «Відпочинок». 

1

2

3

4

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]