КМДА Київська міська державна адміністрація


23 червня 2022

Згадаємо їхні імена, схилимо голову в печалі

 

Такі рядки у вірші, який сьогодні подарував Іван Овсійович Лошкарьов голові Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Дмитру Ратнікову.

Керівник району відвідав Івана Лошкарьова, який має статус «дитина війни» та особи з інвалідністю внаслідок війни. У теплій душевній атмосфері пройшла зустріч, під час якої Іван Овсійович поділився спогадами про страшні воєнні роки дитинства та про те, як йому тяжко бачити, що історія повторюється. Також ветеран для присутніх почитав свої вірші, про сучасність, пронизані щемливими темами, з ноткою трагічності та ностальгії.

Дмитро Геннадійович подякував за гостинність і вручив Івану Овсійовичу подарунки та подяку за активну життєву позицію, вагомий внесок у справу військово-патріотичного виховання молоді та процвітання незалежної України.

Зі спогадів Лошкарьова Івана: народився 21 грудня 1937 року в с. Королівка, Макарівського р-ну, Київської обл., Україна, в сім'ї селянина. Батько Овсій Фролович на початку 1940 року був призваний на радянсько-фінську війну, а потім пішов на фронт на Другу світову війну та загинув у листопаді 1944 року. В листопаді 1943 року, будучи дитиною, Іван Овсійович, підірвався на міні. Через цей випадок він залишився без лівої нижньої кінцівки до коліна.

Але це тільки загартувало хлопчика, відразу, після школи пішов у колгосп, де пропрацював водієм 8 років. В його трудовій діяльності зазначаються наступні посади: водій, автокранівник (20 років) та водій-далекобійник.

З 1994 року вийшов на пенсію, але ще два роки працював на автокрані.

У 1960 році почав писати вірші. Випустив книгу з власними віршами «Час – зв’язуюча нитка».

Лошкарьов Іван Овсійович, перебуває на обліку в Територіальному центрі соціального обслуговування нашого району.

Також, упродовж декількох днів, соціальні працівники відвідають 96 осіб ветеранів війни, та членів сімей загиблих ветеранів війни, які перебувають на обліку в Територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району міста Києва, за адресами їх проживання та передадуть продуктові набори:

- особам з інвалідністю внаслідок війни – 14 осіб;

- учасникам бойових дій – 6 осіб;

- учасникам війни – 46 осіб;

- членам сімей загиблих – 29 осіб.

ФОТОЗВІТ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.