КМДА Київська міська державна адміністрація


30 листопада 2021

До уваги мешканців Деснянського району!

До уваги мешканців Деснянського району!

 

Урядом внесено зміни до умов надання житлових субсидій, що  посилить рівень соціальної підтримки населення. З метою надання допомоги на оплату житлово-комунальних послуг найбільш незахищеним категоріям громадян, змінено окремі положення Порядку надання житлових субсидій.

 

Визначено про те, що для мешканців населених пунктів на лінії зіткнення, які внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, залишилися без тепло- або газопостачання та використовують побутові електроприлади для обігріву своїх житлових приміщень, розмір субсидії в опалювальний сезон буде обчислюватись з урахуванням соціальних нормативів споживання електричної енергії, які передбачені для електроопалення.

 

Відповідні зміни спростять доступ до програми житлових субсидій громадян, які проживають у населених пунктах на лінії зіткнення, а сам розмір субсидії для них суттєво збільшиться, що забезпечить надання допомоги на оплату послуг, у тому числі електроенергії, у достатньому розмірі. Для цього потрібен буде лише акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства та підтвердження органу місцевого самоврядування про відсутність тепло- або газопостачання.

 

Також набудуть право на отримання субсидії особи у таких випадках:

- якщо у власності є саморобний транспортний засіб або мотоцикл вартістю менше чотирьох мінімальних заробітних плат, яким менше 5 років;

- якщо відсутні доходи у зв’язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку (за висновком лікаря);

- у разі придбання житла за рахунок коштів, виділених з державного чи місцевого бюджету.

 

Встановленим Порядком врегульовано питання призначення житлової субсидії домогосподарству без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих, які не проживають за місцем реєстрації і мають у власності нові транспортні засоби, депозитні рахунки, здійснили дорогі покупки тощо. Окремі аспекти майнового і матеріального стану цих осіб не є перешкодою для виключення їх зі складу домогосподарства і вони не впливають на право домогосподарства отримувати житлову субсидію.

 

Крім того, при визначенні права осіб на отримання житлової субсидії не враховуватимуться житлові приміщення, які розташовані у селищах міського типу, а також ті, на які оформлено заповіт.

 

Управління соціального захисту населення Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації (надалі  Управління) звертає увагу на те, що громадянам, які звернуться за оформленням житлової субсидії протягом двох місяців від початку опалювального періоду, субсидія призначається з початку такого опалювального сезону.

У випадку відсутності документів, що  підтверджують не проживання особи за місцем реєстрації, склад домогосподарства встановлюється на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

 

Водночас, з листопада 2021-го  року житлова субсидія не призначається особам, у яких є облігації внутрішньої державної позики на суму більше  100 тис. гривень.

 

Крім того, збільшено  з  20  до  40  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян розмір простроченої понад три місяці заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги, не перевищення якого дає право на отримання житлової субсидії.

 

Довідково:

 

Документи, які подаються  можна отримати у електронному посиланні:  https://www.msp.gov.ua/news/16214.html на офіційному сайті Міністерства Соціальної політики України  розділ: Субсидії https://www.msp.gov.ua/timeline/subsidii.html

 

Важливо.

Враховуючи встановлені правила та карантинні обмеження, спричинені коронавірусом SARS-CoV-2О, в Управлінні обмежено  доступ  щодо здійснення особистого прийому громадян, в роботі застосовується  модель online/offline діяльності, формат  a&q, outside, через скриньку та обмежений доступ громадян при наявності Covid – сертифікату про вакцинацію.         

Телефони для довідок: 545-14-14, 545-37-20, 515-25-97.

 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.