КМДА Київська міська державна адміністрація


12 листопада 2021

«Місяць цифрової грамотності» триває…

«Місяць цифрової грамотності» триває…

 

Увага, деснянці!

Міністерство цифрової трансформації нагадує про одне з пріоритетних завдань Уряду України – навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки та про необхідність виконання Указу Президента України № 447/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2021 року «Про Стратегію кібербезпеки України» від 26 серпня 2021 року, зокрема цілей:

  1. проведення командно-штабних кібернавчань стратегічного рівня, а також математичних кібернавчань та тренінгів за участю представників державного та приватного секторів;
  2. розроблення Загальнонаціональної програми кіберграмотності, спрямованої на підвищення рівня цифрової грамотності населення України, зокрема, шляхом включення питань стосовно цифрових навичок, кіберобізнаності щодо сучасних кіберзагроз та протидії ним до навчальних програм загальної середньої, професійної (професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти);
  3. запровадження практики проведення загальнонаціональної інформаційної роз’яснювальної кампанії щодо дій громадян у випадку, коли вони стикаються із кібершахрайством та іншими кіберзлочинами, а також роз’яснення процедур звернення до правоохоронних органів.

Для виконання цих цілей з 1 до 30 листопада 2021 року триматиме масштабна інформаційна кампанія «Місяць цифрової грамотності». Проєкт охоплює національний портал з розвитку цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта» з понад 65 безоплатними освітніми серіалами та текстами на цифрову грамотність, а також розгалужену мережу з 6000 партнерських офлайн-хабів цифрової освіти.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.