Головна  →  Новини  →  10 вересня 2021

Основні напрямки та показники роботи Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації за серпень 2021 року

Основні напрямки та показники роботи Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації за серпень 2021 року

Основні напрямки та показники роботи
Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації
за серпень 2021 року

 

Управління соціального захисту населення
(надалі - Управління)

У звітному періоді основна діяльність Управління здійснювалась в штатному режимі  з дотриманням нових карантинних норм, пов’язаних  з продовженням адаптивного  карантину та встановленням рівня епідемічної небезпеки, спричиненими коронавірусом  SARS-CoV-2О.

Призначення державної соціальної допомоги сім'ям з дітьми

Призначено різні види державної соціальної допомоги 515 сім'ям з дітьми /загальна кількість осіб, які отримали допомогу становила - 17279. 

В Управлінні обліковано 1141 особову справу  багатодітних сімей, які мають право на отримання допомоги у розмірі 1700 гривень за рахунок коштів державного бюджету у вигляді субвенції до місцевих бюджетів/ надається одному з батьків дитини, що постійно проживають разом  з дитиною.

Надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

Спеціалістами Управління у звітному періоді прийнято/опрацьовано 214 заяв стосовно одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”:

- 213 заяв /всього - 1193 заяви, на грошову компенсацію вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”;

-  1 заяву /всього - 698 заяв, на натуральну допомогу “пакунок малюка”.

Комплекс реєстраційних послуг для новонароджених Є-Малятко Відповідно до заяв, які надійшли через електронні засоби комунікації  у звітному періоді опрацьовано 70 звернень(заяв) /всього - 780 звернень щодо призначення допомоги  при народженні дитини. 

Оздоровлення та відпочинок дітей

Відповідно до Порядку направлення дітей на оздоровлення та відпочинок до державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек», державного підприємства «Український дитячий центр» Молода гвардія, ТОВ «Оздоровчо - профілактичний комплекс «Планета здоров’я» та ТОВ «ЛАЯР СІТІ» у звітному періоді скеровано 33 дитини для оздоровлення  та відпочинку  у згаданих  дитячих  закладах. Станом на 27.08.2021 оздоровлення дітей  в державному підприємстві «Український дитячий центр» Молода гвардія призупинено у зв’язку з виявленими захворюваннями на COVID-19 штаму DELTA.

Призначення житлових субсидій

У звітному періоді  спеціалістами Управління орієнтовно розраховано житлові субсидії для  8045 домогосподарств, на загальну суму 6 293 804 грн.

Відшкодування пільг

На обліку в Єдиному державному  автоматизованому реєстрі осіб,  які мають право на пільги за соціальною ознакою, згідно з чинним законодавством України, перебувало18664 пільговиків та здійснено нарахування  пільг  на  загальну суму 10 474 194 грн.

Відшкодування соціальних стипендій

У звітному періоді нараховані соціальні стипендії студентам вищих навчальних закладів  I - IV рівня акредитації, які навчаються на денній формі за державним замовленням на  суму  994 499 грн.

Надання матеріальної допомоги малозабезпеченим особам

В розрізі виконання заходів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки»  з початку року надано матеріальну допомогу  1975 малозабезпеченим особам на суму 4 117 038, 68 грн/середній розмір допомоги складав 2084,58 грн/особу; протягом серпня місяця прийнято/опрацьовано 17 заяв /всього 206 та сформовано відповідні справи   з метою надання матеріальної допомоги на поховання особам, які не досягли пенсійного віку та на момент смерті не працювали, не перебували на службі, не зареєстровані у Центрі зайнятості як безробітні, виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов'язалась поховати померлого.

Станом на 27.08.2021 прийнято 28 заяв /сформовані відповідні рішення про призначення одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби.

Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб

Відповідно до єдиної Web - орієнтованої інформаційної технології формування сегменту  «Облік ВПО» ДП ІОЦ, у визначеному періоді  в   ДП ІОЦ єдиної Web - орієнтованої інформаційної технології формування сегменту  «Облік ВПО» в  Деснянському районі м. Києва обліковано 15652 осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території,  районів проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил,  з них  11173 - сім’ї, працездатних осіб - 7535, пенсіонерів - 3018,   483 -  осіб з інвалідністю,  2958 - діти.

Соціальний захист осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

 На обліку перебувало 18055 осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, з них: 2754 - діти. У звітному періоді призначено первинно 168 компенсаційних  виплат/оздоровлення, відповідно до заяв, які надійшли через скриньку або електронні засоби комунікації. В контексті механізму оплати послуг із санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, станом на 27.08.2021 розроблено та укладено 615 трьохсторонніх договорів з контрагентами стосовно  надання  таких послуг.  

Забезпечення  технічними засобами реабілітації, засобами гігієни та реабілітація дітей з інвалідністю

Відповідно до чинних нормативних актів забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації або виплати компенсації їх вартості, у звітному періоді  прийнято 231 заяву  від громадян та відповідні документи до них встановленого зразка, які передані захищеним каналом зв’язку до Фонду соціального захисту інвалідів для подальшого завантаження їх до електронної особової справи.

В розрізі виконання заходів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки»:

 - 3102 особи забезпечені засобами гігієни (пелюшки, прокладки);

- сформовано 64 особові справи та направлено до Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю для оздоровлення дітей  з інвалідністю в Центрі реабілітації та відпочинку АКВАРЕЛЬ  ТОВ «Скадовськ-Аква».

З  метою надання учасникам антитерористичної операції послуг із психологічної реабілітації за рахунок бюджетних коштів сформовано  перелік суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації, укладено 39 трьохсторонніх договорів для отримання таких послуг.

Забезпечення санаторно - курортного лікування
пільгової категорії громадян

У звітному періоді видано безкоштовно 200 путівок у санаторно-курортні заклади, з них оздоровлено: ветеранів війни - 58 (осіб); осіб з інвалідністю загального захворювання - 99 (осіб); ветеранів праці - 43 (особи).

В контексті механізму оплати послуг із санаторно-курортного лікування учасників антитерористичної операції розроблено та укладено 59 трьохсторонніх договорів з контрагентами стосовно  надання  таких послуг.

У розрізі  виконання міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки», з метою забезпечення санаторно-курортного лікування  визначеної категорії киян видано 247 путівок  (108 - дорослих, 139 - дитячі) для оздоровлення дружин та дітей до 14 років учасників антитерористичної  операції.   

Встановлення статусів пільговим  категоріям  киян

Встановлено статус та видано відповідні посвідчення таким категоріям  киян:

-        особи з інвалідністю внаслідок війни - 93 особам;

-        члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни - 29 особам;

-        реабілітовані особи від політичних репресій - 3 особи;

-        учасника війни - 2 особи;

-        ветерана праці - 115 особам.

Призначення державної соціальної допомоги громадянам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю

 У звітному періоді призначено державну соціальну допомогу 40 особам /всього 781 особі, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю; здійснено призначення  тимчасової соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату - 79 особам /всього 256 осіб.

Здійснення контролю за призначенням (перерахунку) пенсій, органами Пенсійного фонду України, згідно з чинним законодавством

У звітному періоді перевірено 27 пенсійних справ /всього 823, зокрема 21 пенсійна справа призначена вперше та 6 справ, по яких прийняте рішення  про перерахунок пенсій.

Обстеження матеріально - побутових умов проживання громадян

З метою визначення факту проживання, складу  сім’ї,  ступеня нужденності, та можливостей знаходження додаткових джерел для існування осіб, які звертаються за призначенням усіх видів державної соціальної допомоги, проведено обстеження матеріально - побутових умов проживання 53 сімей /всього 378 сімей.

Організація надання соціальних послуг

Відповідно до встановленого Порядку організації надання соціальних послуг, спеціалістами Управління опрацьовано заяви від малозахищених верств населення щодо надання соціальних послуг /прийнято 456 відповідних рішень щодо надання соціальних послуг.

Юридичне забезпечення, встановлення опіки (піклування) та захист прав недієздатних (обмежено дієздатних) осіб

Протягом серпня 2021 року спеціалістами сектору опіки та піклування Управління:

 - представлено інтереси Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації як органу опіки та піклування у 18 судових  засіданнях у справах про визнання фізичних осіб недієздатними або обмежено дієздатними, встановлення опіки або піклування та призначення опікунів або піклувальників.

- проведено прийом громадян, на яких 30 особам надано консультації щодо порядку встановлення опіки (піклування) та захисту прав недієздатних (обмежено дієздатних) осіб.

Проведено 1 засідання опікунської ради при Деснянській районній в місті Києві державній адміністрації, на якому розглянуто 9 питань щодо встановлення опіки (піклування), надання дозволів на вчинення правочинів від імені недієздатних осіб, захисту прав недієздатних (обмежено дієздатних) осіб.

За результатами розгляду питань та пропозицій опікунської ради:

- сформовано та направлено до суду 4 подання про доцільність призначення опікунів, 1 заява про обмеження дієздатності фізичної особи  та призначення піклувальника;

- розроблено 1 проєкт розпоряджень Деснянської районної  в місті Києві державної адміністрації про надання дозволу на зняття коштів з банківського рахунку, які належать недієздатній особі.

Надання соціальних послуг населенню Деснянського району міста Києва

В Територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району міста Києва (надалі - Територіальний центр) 1369 особам, які перебували у складних життєвих обставинах і потребували надання соціальних послуг, надано 12259 соціальних послуг/36617 заходів.

Працівники  відділень постійно та в доступній формі проводять інформаційно - роз’яснювальну роботу серед отримувачів соціальних послуг (осіб похилого віку, осіб з інвалідністю) щодо запобігання захворювання COVID-19, шляхів передачі вірусу SARS-CоV-2", зокрема наголошують щодо гігієни рук та носінні захисних масок в місцях скупчення людей.

Догляд вдома/ представництво інтересів

У відділеннях соціальної допомоги вдома 727 особам похилого віку та особам з інвалідністю надано 5891 соціальна послуга догляду вдома/27617 заходів з придбання і доставки продовольчих, промислових та господарських товарів, медикаментів, допомоги у приготуванні їжі, прибирання житла, організації харчування, догляду за ліжкохворими, зокрема 10 особам на платній основі надано 25 послуг/26 заходів догляду вдома на загальну суму 2,67 тис. грн.

  Відповідно до укладених договорів та на підставі визначених індивідуальних потреб 5 особам похилого віку та особам з інвалідністю надано 116 послуг паліативного догляду /904 заходи, а саме: придбання і доставляння продовольчих, промислових товарів, медикаментів, приготування їжі, прибирання житла, допомога в користуванні туалетом, заміна постільної білизни.

Представництво інтересів / Фізичний супровід осіб з інвалідністю,
які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних

У відділеннях соціальної допомоги вдома 727 особам надано 1073 послуги представництва інтересів/2274 заходи щодо забезпечення супроводу у медичні заклади, відвідування у лікарнях, надання допомоги з оплати комунальних послуг, оформлення документів із соціально-правових питань, питань отримання комунальних, медичних, соціальних послуг,сприяння в отриманні адресної натуральної та грошової допомоги.

Відповідно до укладених договорів та на підставі визначених індивідуальних потреб 5 особам похилого віку та особам з інвалідністю надано 14 послуг фізичного супроводу /18 заходів з фізичного супроводу при переміщенні у громадських місцях і транспорті під час відвідування органів державної  влади та установ.

Соціальна адаптація та консультування людям похилого віку

У відділенні денного перебування 231 особі надано 1183 соціальних  послуг з соціальної адаптації /1387 заходів та 48 особам надано 59 соціальних послуг з консультування /97 заходів. На базі відділення в «Університеті третього віку» працівниками та волонтерами на 7 факультетах проведено 65 дистанційних online/включень  з використанням  Інтернет - ресурсів.

Натуральна допомога /Інформування

У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги  487 особам, які перебували на обслуговуванні у Територіальному центрі надано 3418 соціальних послуг натуральної допомоги за місцем проживання на загальну суму 501,1 тис. грн. та 73 послуги з ремонту одягу, 131 послугу перукаря. За рахунок коштів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019 - 2021 роки» 115 осіб забезпечені засобами особистої гігієни на суму 274,4 тис. грн, 127 осіб - гарячим харчуванням  з доставкою додому  на суму 203,7 тис. грн.

Реабілітація та медичний супровід/ Консультування/Соціальна адаптація дітям з інвалідністю

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю відповідно до індивідуальних програм реабілітації 16 дітям надано 4310 послуг /16189 заходів з соціальної, психологічної, педагогічної, фізичної реабілітації та медичного супроводу. У звітному  періоді 5 дітям надано 1266 соціальних послуг консультування /1372 заходи та 313 послуг соціальної адаптації /983 заходи.

Привітання ювілярів-мешканців Деснянського району

У серпні місяці 2021 року відбулося привітання п’яти ювілярів - мешканців Деснянського району з 90-річчям та 95-річчям, які отримали вітальні листівки від райдержадміністрації.

 

 

Управління освіти

Відповідно до рішення Київської міської ради від 24.12.2020 № 24/24 «Про бюджет міста Києва на 2021 рік» та розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 07.06.2021 № 309 «Про внесення змін до розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 23.02.2021 № 91 «Про капітальний ремонт об’єктів, що фінансуються в 2021 році за рахунок бюджетних коштів по Деснянській районній в місті Києві державній адміністрації» по галузі «Освіта» заплановано виконання робіт з капітального ремонту в закладах освіти Деснянського району на загальну суму 58 637,7 тис. грн. Станом на 27.08.2021 освоєно – 30 360,0 тис. грн (з них на реєстрації в казначействі – 410,8 тис. грн).

По галузі «Освіта» кошти передбачено на:

-                 капітальний ремонт місць загального користування в 12-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 15, 27, 34, 50, 102, 111, 202, 421, 459, 746, 752, 767) та 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО № 278, СНВК «Вікторія») на загальну суму 6 500,0 тис. грн. В усіх  закладах роботи завершено. Станом на 27.08.2021 освоєно 5 433,6 тис. грн.

-                 капітальний ремонт (відновлення груп) в 1-му закладі дошкільної освіти (ЗДО № 758) на суму  2 305,1 тис. грн. Роботи завершуються. Станом на 27.08.2021 освоєно 595,0 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі 117,4 тис. грн.)

-                 капітальний ремонт (відновлення роботи закладу) в ЗДО № 782 на суму 7 600,0 тис. грн.  Роботи тривають. Станом на 27.08.2021 освоєно 715,2 тис. грн.

-                 капітальний ремонт покрівель в 1-му закладі дошкільної освіти (ЗДО №509), та 7-ми закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 192, 276, 282, 283, 293, 313, гімназії «Троєщина») на загальну суму 4 871,5 тис. грн. В усіх закладах роботи завершено. Станом на 27.08.2021 освоєно 4 581,1 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі 4,8 тис. грн.)

-                 капітальний ремонт харчоблоків у 6-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 91, 111, 519, 569, 776, 812) та 5-ти закладах загальної середньої освіти  (ЗЗСО №№ 213, 238, 292, 308, СНВК «Усмішка») на загальну суму 21 395,3 тис. грн.  В усіх закладах роботи на стадії завершення (підписання актів виконаних робіт, виправлення зауважень технагляду). Станом на 27.08.2021 освоєно 10 298,8 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі 278,9 тис. грн.)

-                 капітальний ремонт (заміна вікон) у 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 277, 293) на суму 1 000,0 тис. грн.  В обох закладах роботи завершено. Станом на 27.08.2021 освоєно 976,5 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі 6,2 тис. грн.)

-                 капітальний ремонт стадіонів та спортивних майданчиків у 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 312, 307 (проектні роботи)) на загальну суму 2 200,0 тис. грн. В обох закладах роботи на стадії завершення. Станом на 27.08.2021 освоєно 707,9 тис. грн.

-                 капітальний ремонт їдальні в 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 292) на суму 1 449,6 тис. грн.  Роботи завершено. Станом на 27.08.2021 освоєно 1 424,5 тис. грн.

-                 капітальний ремонт будівель (капітальний ремонт евакуаційного виходу з актової зали) в 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 218) на суму 1 300,0 тис. грн. Роботи на стадії завершення. Станом на 27.08.2021 освоєно 909,7 тис. грн.

-                 безбар’єрне середовище (капітальний ремонт місць загального користування) в 4-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 247, 249, 293,     НВК «Мрія») на суму 1 297,6 тис. грн. У всіх закладах роботи завершено. Станом на 27.08.2021 освоєно 1 176,5 тис. грн.

-                 капітальний ремонт спортивних залів з допоміжними приміщеннями в ЗЗСО № 307  на суму 1 500,0 тис. грн. Роботи тривають.

-                 капітальний ремонт фасаду в ЗЗСО № 307 на суму 1 300,0 тис. грн. Роботи тривають.

Реалізація проєктів-переможців громадського бюджету на загальну суму 5 918,6 тис. грн, а саме:

  • капітальний ремонт стадіонів та спортивних майданчиків (проєкт №376) в СНВК «Лісові дзвіночки» на суму 287,9 тис. грн. Здійснюються організаційно-правові заходи щодо укладення прямої угоди з підрядною організацією.
  • капітальний ремонт спортивних залів та допоміжних приміщень (проєкт №421) в ЗЗСО №283 на суму 1 998,0 тис. грн. Роботи на стадії завершення. Станом на 27.08.2021 освоєно 1 279,3 тис. грн.
  • капітальний ремонт спортивних залів та допоміжних приміщень (проєкт №673)  в ЗЗСО №293 на суму 897,7 тис. грн. Роботи на стадії завершення. Станом на 27.08.2021 освоєно 181,4 тис. грн.
  • капітальний ремонт приміщень (проєкт №722) в ЗЗСО №306 на суму 1 734,8 тис. грн. Роботи завершено. Станом на 27.08.2021 освоєно 1 701,8 тис. грн.
  • Благоустрій території: капітальний ремонт майданчика, встановлення сцени (Проєкт №1119) в ЦДЮТ на суму 1 000,2 тис. грн. Роботи тривають. Станом на 27.08.2021 освоєно 379,1 тис. грн.

 

 

Управління культури

Відповідно до рішення Київської міської ради від 24.12.2020 № 24/24 «Про бюджет міста Києва на 2021 рік» по галузі «Культура» на 2021 рік виділено коштів загального фонду 95396,6 тис. грн. та 830,0 тис. грн. коштів спеціального фонду (бюджету розвитку).

Протягом серпня  поточного року закладами культури, що знаходяться у підпорядкуванні Управління культури Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації було витрачено коштів в сумі загального фонду 3595,9 тис. грн. та  спеціального  фонду 27,5 тис. грн.

Централізованою бібліотечною системою Деснянського району було проведено 35 заходів, а саме: зустрічі з письменниками, екологом, юристом; читання, лекції, виставки та фієрії, літні мандри з книгою, подорожі.

Вихованці шкіл мистецтв району взяли участь у  міжнародних фестивалях мистецтв та творчих заходах міста, отримали нагороди всеукраїнського та міжнародного рівнів.

19 серпня у Галереї мистецтв Централізованої бібліотечної системи Деснянського району  відкрилася унікальна виставка «Сила козацька – в наших душах»  до 30-річчя Незалежності України,  на якій представлені експонати з колекції Музею Гетьманства та відомих українських художників.

23 серпня 2021 року  організовано та проведено  святкування Дня Незалежності України та Дня Прапора у Деснянському районі. Унікальний формат - десант з представників більш ніж 20 національностей презентували власну творчість.  Такого ще не було! Свято відбулось  у форматі Народних гулянь.

 

 

Управління у справах молоді та спорту

Підпорядковані Управлінню установи:

-                 Деснянський районний у місті Києві Центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» ( далі - ДЦФЗН «Спорт для всіх»).

-                 Центр навчання плаванню Деснянського району м. Києва.

- Капітальний ремонт покрівель по вул. Миколи Закревського, 67 А Центру навчання плаванню Деснянського району міста Києва:

- фінансування по спеціальному фонду бюджету заплановано з 01.06.2021 р. Заплановано (спеціальний фонд бюджету) – 293,5 тис. грн. Освоєно 100% коштів спеціального фонду бюджету (фінансування).

Спортивне обладнання - Деснянський районний у місті Києві Центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»:

- фінансування по спеціальному фонду бюджету заплановано з 01.04.2021р.  Заплановано (спеціальний фонд бюджету)– 758,756 тис. грн. Освоєно коштів спеціального фонду бюджету (фінансування) – 650,703 тис. грн. Стан освоєння 85,7 %.

Проведення спортивно-оздоровчих та молодіжних заходів.

Протягом звітного періоду Управлінням та Деснянським районним у Києві Центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»  проведено та взято учать у спортивно-масових та молодіжних - заходів, а саме:

- Відкрите заняття зі стретчінгу (вправи для гнучкості тіла) для всіх бажаючих.

- В рамках соціальної програми «Активні парки-здорові локації України» заняття з йоги.

- Відкрита першість з боротьби Кураш до Дня Незалежності України.

- Похід 1-ї категорії складності в Карпати.

- Півфінал чемпіонату УЛАФ з американського футболу LEAGUE 7 між командами Kyiv Capitals - American football 2 vs DNIPRO SPARTANS.

- Відкритий турнір з футболу «Кубок Незалежності – 2021» серед дитячих команд.

- Спартакіада «А у нас у дворі» (пляжний волейбол) «Кубок Незалежності 2021».

- Товариська зустріч з футболу між командами «Деснянський район» на чолі з головою Деснянської райдержадміністрації Дмитро Ратніков та ФК «Армія».

- Молодіжний лекоатлетичний забіг  на 3 км з нагоди 30-ї річниці  Незалежності України та до Дня Державного Прапора України.

- Фізкультурно-оздоровчі заходи для дітей «Олімпійське літо».

- Підтримка творчої, ініціативної та обдарованої молоді шляхом надання кандидатур на присудження Премії Київської міської ради за внесок молоді у розвиток місцевого самоврядування.

Управлінням у справах молоді та спорту Деснянської районної в Києві державної адміністрації, згідно розподілу путівок, отриманих від Департаменту молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), у  поточному році направлено на оздоровлення та відпочинок 358  дітей пільгових категорій до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а саме:

-                «ЗМІНА» (Київська обл., Бородянський р-н, с. Пилиповичі);

-                «ПРОЛІСОК» (Київська обл., Обухівський район, смт. Козин);

-                «ЗАЧАРОВАНА ДОЛИНА» (Закарпатська обл.,Іршавський р-н с.Осій);

-                «ПРИБРЕЖНИЙ» (Херсонська обл., смт. Лазурне);

-                «ВЕРХОВИНА» (Івано-франківська обл.,Верховинський р-н., смт. Верховина;

-                «СОКОЛЯТА» (Львівська обл., Старосамбірський р-н., с. Хирів);

-                «ПАТРІЯ» (Одеська обл.,смт. Сергіївка);

-                «ЧАЙКА» (Херсонська обл., Скадовський р-н., смт. Лазурне).

 

 

Управління (Центр) надання адміністративних послуг

Майстринею, послом Миру, волонтером Тетяною Володимирівною Коломицькою 06 серпня працівникам ЦНАПу проведено майстер-клас з виготовлення янголяток-мотанок, які передані нашим військовим на Схід України.

13 серпня адміністратори проходили навчання у Департаменті (Центрі) надання адміністративних послуг м. Києва за короткостроковою  програмою на тему «Актуальні питання надання адміністративних послуг», під час якого, зокрема були розглянуті актуальні питання, що виникають у громадян під час реєстрації місця проживання, як вносити зміни до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків та перешкоди які трапляються при реєстрації ФОП у разі невірно зазначеної податкової адреси платника. Також адміністратори ЦНАПу із заступником директора Регіонального центру підвищення кваліфікації Київської області пройшли практичне заняття з використанням методів попередження професійного вигорання.

Територіальні підрозділи ЦНАПу Деснянського району міста Києва, починаючи з 25 серпня, офіційно розпочали приймати документи через застосунок «Дії» нарівні з паперовими оригіналами. Це - додаткова зручність для користувачів смартфонів.

26 серпня здійснено передачу подарунків бійцям в зону АТО, які наразі захищають нашу рідну країну від російських агресорів.

Відновлено адміністративні послуги з оформлення посвідчення водія у ЦНАП, за адресою просп. Лісовий, 39А, а саме:

- обмін старого посвідчення водія на нове;

- відновлення посвідчення водія у зв’язку з втратою чи викраденням;

- обмін посвідчення водія у зв’язку зі зміною особистих даних власника;

- обмін посвідчення водія у зв’язку з закінченням строку його дії.

У звітному періоді зареєстровано 10625 адміністративних послуг. Найпопулярнішими послугами залишаються реєстрація місця проживання, видача довідки з реєстрації місця проживання, оформлення паспортних документів та послуги у сфері діяльності фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб.

 

 

Відділ охорони здоров’я

Продовжується реалізація Урядової програми «Доступні ліки», яка запроваджена у 2017 році.

З 01.04.2019 запрацювала нова система видачі ліків за електронними рецептами.

НСЗУ забезпечено повернення коштів аптечним закладам, які заключили з нею договір і отримали право працювати в програмі «Доступні ліки».

Нова система фінансування дозволяє пацієнту отримати ліки в любій аптеці, з якою підписаний договір, незалежно від того де він проживає.

За 8 місяців поточного року лікарями медичних закладів Деснянського району  м. Києва виписано 40667 електронних рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів 17542 хворим, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу, бронхіальну астму.

Продовжується запровадження медичної реформи: кількість підписаних та внесених до електронної медичної системи декларацій станом на 30.08.2021 – 285197 що становить 77,2%.

З 01.07.2018 запроваджено новий механізм фінансування закладів охорони здоров’я первинної ланки за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» Національною службою здоров’я України. Тарифи на надання медичних послуг, пов’язаних з первинною медичною допомогою, встановлюються як капітаційна ставка за обслуговування одного пацієнта протягом календарного року.

Забезпечено реалізацію глобальної ініціативи стратегії Fast-Trask Cities у м. Києві (90х90х90) з покращення надання медичних послуг у сфері ВІЛ /СНІДу.  Станом на 30.08.2021 протестовано за допомогою швидких тестів 2577 особи, з них виявлено антитіла до ВІЛ у 13 випадках.

Функціонує 4 кабінети надання антиретровірусної допомоги за місцем проживання хворого.

З 01.04.2020 стартував ІІ етап медичної допомоги – надання вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги в закладах охорони здоров’я.

Закладом, фахівці якого надають амбулаторну вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу пацієнтам на території Деснянського району за направленням сімейних лікарів та лікарів-педіатрів, є КНП «Консультативно-діагностичний центр» Деснянського району м. Києва.

Підприємство та його філії зареєстровані в системі е-Health та на 100 % забезпечені комп’ютерною технікою. Укладено договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій з НСЗУ, відповідно до якого включено 7 пакетів надання медичної допомоги.

Впроваджено електронне направлення на консультацію до спеціалістів Підприємства та лабораторні обстеження за направленням сімейних лікарів та лікарів-педіатрів.

З 11.03.2021 розпочалася  вакцинація проти COVID-19, яка проводиться відповідно до Дорожньої карти з впровадження вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24.12.2020 № 3018.

На сьогодні вакцинація у Деснянському районі міста Києва здійснюється у 2-х міні-вакцинальних центрах та в 13 пунктах щеплення, які розташовані на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Працівникам критичних інфраструктур та організованих колективів вакцинацію проводять медичні працівники мобільної бригади КНП «Консультативно-діагностичний центр» Деснянського району м. Києва.

 

 

Управління благоустрою та підприємництва

На виконання доручення Київського міського голови В. Кличка від 02.07.2020 № 23733, щодо недопущення несанкціонованої торгівлі та відповідно до розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 20.05.2016 № 290 «Про утворення робочої групи з питань недопущення здійснення несанкціонованої торгівлі на території Деснянського району міста Києва» представниками робочої групи щоденно здійснюються комісійні обстеження району.

З метою запобігання виникненню несанкціонованої торгівлі працівниками Управління благоустрою та підприємництва Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації на порушників складаються протоколи за ст. 152 КУпАП у зв’язку із самовільним зайняттям частини території об’єкту благоустрою та за ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення (торгівля з рук у невстановлених місцях). Окремо проведена роз’яснювальна робота щодо заборони торгівлі у невизначених місцях. Надаються роз’яснення продавцям-порушникам щодо можливості здійснення ними торговельної діяльності на пільгових умовах та на законних підставах на території ринків Деснянського району. Керівництво ринків та торговельних центрів попереджено про персональну відповідальність за недопущення утворення осередків стихійної торгівлі на прилеглих територіях.

Зокрема, щотижнево проводяться рейди спільно з представниками КП «Київблагоустрій» ВО КМР (КМДА) відповідно до графіків наданих Департаментом міського благоустрою ВО КМР (КМДА).

У межах наданих повноважень, фахівцями Управління благоустрою та підприємництва Деснянською районною в місті Києві державною адміністрацією складаються протоколи про адміністративні правопорушення у зв’язку з самовільним зайняттям частини території об’єкту благоустрою на порушників, які здійснювали несанкціоновану торгівлю за наступними  адресами:

-  вул. Бальзака, 85-87;

- просп. Маяковського, 15-17;

 - просп. Маяковського, 26;

- просп. Маяковського, 75;

- просп. Лісовий, 29;

- вул. Лаврухіна, 4;

- вул. Попудренка/вул. Мурманська.

- перетин вул. Радунської /вул. Лісківської;

 - ст. метро «Лісова»;

- ст. м. «Чернігівська»;

- вул. Шолом-Алейхема, 17;

- вул. Мілютенко, 34.

Крім того, із врахуванням стихійного продажу плодово-овочевих культур по вул. Електротехнічній, станом на теперішній час Управлінням благоустрою та підприємництва Деснянської РДА активізовано роботи з ліквідації стихійної торгівлі на вказаній вулиці.

З метою підтримання належного санітарно-технічного стану території Деснянського району міста Києва керівництвом Деснянської райдержадміністрації спільно з профільними керівниками структурних підрозділів Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації та комунальних підприємств району майже щоденно проводяться обстеження санітарно-технічного стану територій району. За результатами, відповідальним виконавцям надаються доручення щодо проведення відповідної роботи стосовно забезпечення утримання в належному санітарному стані балансових, підвідомчих та прилеглих територій.

Також, спеціалістами Управління благоустрою та підприємництва Деснянської РДА щоденно проводиться обстеження території Деснянського району на предмет дотримання Правил благоустрою міста Києва, зокрема належного санітарно-технічного стану, унеможливлення виникнення несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання піскомету та листя. В разі виявлення порушень, порушникам вносяться приписи та/або складаються протоколи про адміністративні правопорушення, відповідно до ст. 152 КУпАП

 

 

Управлінням житлово-комунального господарства

Відповідно до розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 07.06.2021 № 309 «Про внесення змін до розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 23.02.2020 № 91 «Про капітальний ремонт об’єктів, що фінансуються в 2021 році за рахунок бюджетних коштів по Деснянській районної в місті Києві державної адміністрації» Управлінням житлово-комунального господарства заплановано провести капітальний ремонт житлового фонду Деснянського району на 150 об’єктах на суму 125 410,7 тис.грн.

На сьогоднішній день фактично завершено роботи з капітального ремонту на суму 52 833,9 грн., а саме:

- капітальний ремонт асфальтового покриття прибудинкових територій та міжквартальних проїздів на суму 48 158,9 тис. грн.;

- капітальний ремонт житлового фонду на умовах співфінансування на суму 3 495,0 тис. грн.;

- облаштування ігрових майданчиків на суму 47,3 тис. грн.;

- облаштування спортивних майданчиків на суму 12,9 тис. грн.;

- капітальний ремонт ліфтів (співфінансування) на суму 1 119,8 грн.

 

 

Комунальне підприємство «Керуюча компанія
з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва»

У серпні 2021 року підприємством та підрядними організаціями виконано ремонтні роботи поточного характеру житлового фонду на загальну суму 4 876,17 тис.грн, а саме:

-проведено ремонт внутрішньобудинкових мереж водопостачання, теплопостачання, каналізації (сантехнічні роботи) в 24 будинках на суму 1 820,63 тис. грн.;

-проведено ремонт покрівлі у 27 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 4 344 кв.м на суму 1 190,97 тис. грн.;

-зроблено герметизацію стиків зовнішніх стінових панелей у 21 будинку, загальний обсяг виконаних робіт 2 552 м.пог. на суму 382,21 тис. грн.;

-зроблено фасадні роботи в 4 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 275 кв.м на суму 164,83 тис. грн.;

-проведено ремонт вхідних груп в 7 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 457 кв.м на суму 134,48 тис. грн.;

-проведено електромонтажні роботи в 2 будинках, на суму 122,11 тис.грн.;

-проведено ремонт сходових клітин в 14 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 4 869 кв.м, на суму 893,20 тис. грн.;

-встановлено металевих дверей в 6 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 9 шт. на загальну суму 54,65 тис. грн;

-встановлено 1 майданчик для огорожі контейнерів для сміття на суму 39,71 тис.грн.;

-проведено ремонт об’єктів благоустрою, розташованих на прибудинкових територіях, в 10 будинках на суму 73,38 тис.грн.

Також, за рахунок коштів підприємства:

- відновлено працездатність 27 ліфтів на загальну суму 414,35 тис.грн;

- встановлено 807 енергозберігаючих освітлювальних приладів в 7 житлових будинках.

 

 

Комунальне підприємство по утриманню

зелених насаджень Деснянського району м. Києва         

У серпні 2021 року проведено роботи із висаджування квітів 120,00 тис. шт., проведено формовочну і санітарну обрізку: дерев – 31 шт., кущів – 710 шт., проведено видалення дерев сухостійних та аварійних дерев – 21 шт.

Проведено покос газонів на площі 73,25 га.

Відремонтовано лав – 22 шт.,  елементів: на дитячих майданчиках – 9 шт.; на спортивних – 2 шт.

Встановлено сміттєвих контейнерів – 4 шт.

Підприємство приймало участь у міській виставці квітів у Всесвіті Марії Примаченко.

Завершено роботи з озеленення ІІІ черги парку з водними об’єктами.

 

 

Комунальне підприємство «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району» міста Києва

Протягом серпня місяця 2021 року відремонтовано 12 од. зливоприймачів та 2 од. оглядових колодязів.

Щоденно проводяться роботи по прибиранню балансової вулично-шляхової мережі КП ШЕУ Деснянського району. 

На балансовій вулично-шляховій мережі КП ШЕУ Деснянського району виконано  ямковий ремонт асфальтобетонного покриття аварійно-небезпечних ділянок – 115  м2

Проведено роботи з заливки тріщин асфальтобетонного покриття установкою «Крафко» – 2811 п.м по вул.Драйзера, вул. Братиславська, просп. Маяковського, роботи продовжуються.

Проведено роботи струменево - ін’єкційним методом установкою «Магнум» - 1613 м2 по вул. Закревського, вул. Лісківська, вул. Милославська, роботи продовжуються.

Влаштовано заїзну кишеню вздовж просп. Маяковського – 1 од.

Виконуються роботи по поточному (середньому) ремонту по вул. Оноре де Бальзака.

Продовжуються роботи по поточному (середньому) ремонту на вул. Беретті.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]