КМДА Київська міська державна адміністрація


30 липня 2021

«Київводфонд» нагадує про правила перебування біля фонтанів для безпеки відвідувачів, зокрема дітей

«Київводфонд» нагадує про правила перебування біля фонтанів для безпеки відвідувачів, зокрема дітей

 

Увага, деснянці!

У зв’язку із нещасним випадком, що стався у місті Дніпро, коли внаслідок падіння у фонтан загинув чотирирічний хлопчик, СВКП «Київводфонд» наголошує, що купання у фонтанах може призвести до травмування та бути небезпечним.

Фонтан – це складна інженерна споруда, що складається з великої кількості видимих (наземних) та прихованих елементів, що можуть стати джерелом небезпеки і травмування.

Підприємство застерігає громадян бути свідомими, батьків – пильнувати дітей та не забувати про правила безпеки та поведінки у фонтанній зоні.

Не купайтеся у фонтанах.

Не давайте дітям вилазити на слизьку чашу водограю та залазити в неї.

Не пийте воду з фонтану.

Чому ризиковане купання у фонтанах?

Обладнання водограїв під’єднане до електричної напруги.

Швидкість падіння води центральних струменів світло-музичних «Великого» та «Малих» водограїв на Майдані Незалежності сягає 120 км/год, а реактивні зусилля – приблизно 200 кг.

Гранітна чаша фонтану надзвичайно слизька.

У чаші фонтану знаходиться велика кількість зовнішніх елементів (форсунки, світильники та інше), через які можна перечепитися, впасти й травмуватися.

Колектив «Київводфонду» висловлює щирі співчуття родині та близьким з приводу трагічної загибелі хлопчика у місті Дніпро.

За матеріалами: https://kyivcity.gov.ua/news/kivvodfond_nagaduye_pro_pravila_perebuvannya_bilya_fontaniv_dlya_bezpeki_vidviduvachiv_zokrema_ditey/.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.