КМДА Київська міська державна адміністрація


9 червня 2021

СБУ попередила постачання засобів ураження до столичного регіону: вибухівку, зброю та боєприпаси збував охоронець одного зі столичних ТРЦ

СБУ попередила постачання засобів ураження до столичного регіону: вибухівку, зброю та боєприпаси збував охоронець одного зі столичних ТРЦ

 

Як повідомили у Головному управлінні СБ України у м. Києві та Київській області ‒співробітники ГУ СБУ у м. Києві та Київській області викрили схему постачання з території проведення ООС та збуту у столичному регіоні засобів ураження.

Досудовим слідством встановлено, що до протиправної діяльності причетний мешканець Києва разом зі спільником. Ділки налагодили канал надходження вогнепальної зброї та вибухівки, що використовувалась на сході України під час АТО/ООС. Через особисті контакти зловмисники підшукували зброю, набої до них та боєприпаси для подальшої їх реалізації безпосередньо у столичному регіоні.

Оперативники задокументували кілька фактів збуту засобів ураження.

Співробітники служби затримали зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час збуту чергової партії «товару». Загалом чоловік продав два бойових пістолети – «ПМ» і «Наган», 70 набоїв до них, пластичну вибухову речовину із запалами та детонуючим шнуром за $1,8 тис.

За оперативною інформацією, потенційних покупців на зброю організатор злочинної схеми підшукував через особисті зв’язки, у тому числі у кримінальному середовищі.

У ході проведених одночасних обшуків у помешканнях та автомобілях зловмисника і його спільника на території Київської та Житомирської областей правоохоронці вилучили понад 100 набоїв різного калібру, у тому числі осколкові боєприпаси до підствольного гранатомета.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України затриманим повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Викриття проводилось спільно зі слідчими Оболонського управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві під процесуальним керівництвом Оболонської окружної прокуратури м. Києва. https://www.facebook.com/1505526149750574/posts/2595040904132421/



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.