Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Основні напрямки та показники роботи Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації за травень 2021 року

Опубліковано 03 червня 2021 року о 16:55
фото

Основні напрямки та показники роботи
Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації
за травень 2021 року

 

Управління соціального захисту населення

(надалі - Управління)

У звітному періоді основна діяльність Управління здійснювалась в  штатному режимі в  обмеженому  доступі  для  громадян у зв’язку  з діючими обмеженнями карантину, спричиненими коронавірусом SARS-CoV-2О. Модель комунікації з населенням у форматах: здійснення прийому громадян в обмеженому доступі, online з використанням інтерфейсів електронних засобів комунікації/offline, a&q, outside та через скриньку; працює «гаряча лінія» фіксованого телефонного зв’язку, надаються консультації  в телефонному режимі.

У звітному періоді за напрямами основної діяльності в Управлінні досягнуто таких результатів:

Соціально - трудові  відносини

Згідно з даними Головного управління статистики у м. Києві  станом на 01.05.2021  в Деснянському районі відсутні підприємства - боржники із виплати заробітної плати.

Деснянською районною в місті Києві державною адміністрацією в повному обсязі забезпечено виплату заробітної плати та сплату відповідних платежів (податків та внесків) з фонду заробітної плати працівникам підприємств, організацій та установ, зокрема бюджетної сфери, які засновані на комунальній власності територіальної громади району.

Призначення державної соціальної допомоги сім'ям з дітьми

Призначено різні види державної соціальної допомоги 509 сім'ям  з дітьми /загальна кількість осіб, які отримали допомогу становила -  17175. З метою посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми, організована робота по призначенню згаданої допомоги, на обліку перебувало  4 особи.

В Управлінні обліковано 1205 особових справ  багатодітних сімей, які  мають право на отримання допомоги у розмірі 1700 гривень за рахунок коштів державного бюджету у вигляді субвенції до місцевих бюджетів/ надається одному з батьків дитини, що постійно проживають разом  з дитиною.

Призначення житлових субсидій

Станом на 25.05.2021 розраховано житлових субсидій для  339 домогосподарств, на загальну суму 824 990 грн. Загальна кількість домогосподарств та сума житлових субсидій значно зменшилась у зв’язку з тим, що у звітному періоді Урядом внесено зміни до порядку нарахувань житлових субсидій. ДП ІОЦ Міністерства соціальної політики України здійснюються заходи із доопрацювання відповідного програмного комплексу.

Відшкодування пільг

На обліку в Єдиному державному  автоматизованому реєстрі осіб,  які мають право на пільги за соціальною ознакою, згідно з чинним законодавством України, перебувало 18384 пільговиків та здійснено нарахування  пільг  на  загальну суму 10 277 704 грн.

Відшкодування соціальних стипендій

Управлінням нараховані та виплачені соціальні стипендії студентам вищих навчальних закладів  I - IV рівня акредитації, які навчаються за денною формою за державним замовленням   на  суму  639 809 грн.

Надання матеріальної допомоги малозабезпеченим особам

В розрізі виконання заходів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки»  з початку року надано матеріальну допомогу  1373 малозабезпеченим особам на суму 2 501406, 00 грн /середній розмір допомоги складав 1821,85 грн/особу;  протягом травня місяця прийнято 123 заяви та сформовано відповідні справи для надання матеріальної допомоги на поховання особам, які не досягли пенсійного віку та на момент смерті не працювали, не перебували на службі, не зареєстровані у Центрі зайнятості як безробітні, виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов'язалась поховати померлого.

Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб

Відповідно до єдиної Web - орієнтованої інформаційної технології формування сегменту  «Облік ВПО» ДП ІОЦ, у визначеному періоді в ДП ІОЦ єдиної Web - орієнтованої інформаційної технології формування сегменту  «Облік ВПО» в  Деснянському районі м. Києва обліковано 15413 осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території,  районів проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил,  з них  11018 - сімей,  працездатних осіб - 7359, пенсіонерів - 2977,   478 -  осіб  з інвалідністю,   2942 - діти.

Соціальний захист осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

 На обліку перебувало 18061 особа, постраждала внаслідок аварії на ЧАЕС, з них: 2766 - діти. У звітному періоді призначено первинно  141 компенсаційну  виплату/оздоровлення, відповідно до заяв, які надійшли через скриньку або електронні засоби комунікації. В контексті механізму оплати послуг із санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, станом на 26.05.2021 розроблено та укладено 101 трьохсторонній договорів з контрагентами стосовно  надання  таких послуг.  

Забезпечення  технічними засобами реабілітації

Відповідно до чинних нормативних актів забезпечення осіб  з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших осіб протезами верхніх та нижніх кінцівок, ортезами шарнірними на нижні кінцівки та кріслами колісними здійснюється згідно з договорами, укладеними органом соціального захисту населення з підприємством та особою з інвалідністю, дитиною з інвалідністю, іншою особою або їх законними представниками в Управлінні станом на 26.05.2021  укладено такі договори:

/тристоронній договір:

- 18 договорів на забезпечення протезом верхньої/ нижньої кінцівки/ ортезом шарнірним на нижню кінцівку;

- 60 договорів про забезпечення кріслом колісним

/двосторонній договір: Про забезпечення технічними  та іншими засобами реабілітації (крім протезів верхніх та нижніх кінцівок)

-         21 договір щодо малої механізації;

-         3 договори на технічні засоби (палиці, милиці);

-         1 договір на засоби пересування;

-         22 на ортопедичне взуття;

-         10 на протезно - ортопедичні вироби;

-         4 на протези молочної залози;

-         2/2 на ремонт протезно - ортопедичних виробів /крісел колісних

За січень - травень 2021 року в Централізованому банку осіб  з інвалідністю сформовано 1403 електронних направлень на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації. В розрізі виконання заходів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки»  1854 особи забезпечені засобами гігієни (памперси, пелюшки, прокладки).

З метою здійснення реабілітації дітей з інвалідністю Управлінням укладено 35  двосторонніх договорів, відповідно до встановленого  Порядку використання коштів, передбачених    у державному бюджеті.

Забезпечення санаторно - курортного лікування

пільгової категорії громадян

Видано безкоштовно 76 путівок у санаторно-курортні заклади, з них оздоровлено: ветеранів війни - 31 (особа); осіб  з інвалідністю загального захворювання - 26 (осіб); ветеранів праці - 19 (осіб).

В контексті механізму оплати послуг із санаторно-курортного лікування учасників антитерористичної операції, станом на 26.05.2021 розроблено та укладено 11 трьохсторонніх договорів з контрагентами стосовно  надання  таких послуг.

У розрізі  виконання міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки», з метою забезпечення санаторно-курортного лікування  визначеної категорії киян видано 16 путівок  (7 - дорослі, 9 - дитячі) для оздоровлення дружин та дітей до 14 років учасників антитерористичної  операції.  

Робота з окремими категоріями киян:

Забезпечуються заходи щодо поліпшення соціального захисту та підвищення ефективності соціальних гарантій окремим категоріям киян. Станом на 28.05.2021  на обліку в  Деснянському районі  перебувало:

1535 киян - учасників антитерористичної операції, членів їх сімей,  членів сімей загиблих (померлих) киян під час проведення антитерористичної операції; 

15 членів сімей осіб, які перебували у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України; 

31 особа, які отримали ушкодження різного ступеня тяжкості під час Революції Гідності; 

 4 особи - члени сімей Героїв Небесної Сотні.

З  метою надання учасникам антитерористичної операції послуг із психологічної реабілітації за рахунок бюджетних коштів сформовано  перелік суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації, 5 осіб отримали такі послуги.

          Укладено договори на професійне навчання учасників антитерористичної операції за напрямком вивчення англійської мови - 3 особи (ПП «Робот-Інтелект»)

Встановлено статус та видано відповідні посвідчення таким категоріям  киян:

-         особи з інвалідністю внаслідок війни - 66 особам;

-         члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни - 15 особам;

-         реабілітовані особи від політичних репресій - 3 особа;

-         учасника війни - 1 особа.

Адресна матеріальна допомога

В межах видатків, передбачених в бюджеті міста Києва на 2021 рік, окремій категорії киян станом на 28.05.2021  призначено:

- щомісячна матеріальна допомога киянам - учасникам антитерористичної операції та члени їх сімей на оплату житлово-комунальних послуг / 8 особам;

- щомісячна матеріальна допомога членам сімей учасників антитерористичної операції, загиблих (померлих) внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час участі у антитерористичній операції, та киян - учасників антитерористичної операції, які перебувають у полоні або зникли безвісти, зокрема яким встановлено та/або які отримали пільгу в розмірі 50-відсоткової знижки плати за житлово-комунальні послуги/32 особам;

- компенсація витрат на оплату житлово-комунальних послуг киянам - постраждалим учасникам Революції Гідності які отримали легкі тілесні ушкодження, побої, мордування/ 17 особам

- компенсація витрат на оплату житлово-комунальних послуг членам сімей киян - Героїв Небесної Сотні / 4 особам;

 - щомісячна матеріальна допомога на оплату житлово-комунальних послуг киянам - членам  сімей учасників бойових дій та військовослужбовців, які загинули (померли) чи пропали безвісти на території Республіки Афганістан, яким встановлено відповідний статус  /3 особам .

Прийнято 15 заяв та сформовано рішення про призначення одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби.

Призначення державної соціальної допомоги громадянам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю

 У звітному періоді призначено державну соціальну допомогу  69 особам /всього 630 осіб, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю; здійснено призначення  тимчасової соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату - 23 особам /всього 147 осіб.

Здійснення контролю за призначенням (перерахунку) пенсій, органами Пенсійного фонду України, згідно з чинним законодавством

У звітному періоді перевірено 79 пенсійних справ /всього 648,  зокрема 54 пенсійних справ призначено вперше та 25 пенсійних справ, по яких прийняте рішення  про перерахунок пенсій.

Надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

Спеціалістами Управління у звітному періоді прийнято/опрацьовано 1015 заяв стосовно одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”:

- прийнято 580 заяв на грошову компенсацію вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”;

- прийнято 435 заяв на натуральну допомогу “пакунок малюка”.

Комплекс реєстраційних послуг для новонароджених Є-Малятко Відповідно до заяв, які надійшли через електронні засоби комунікації/скриньку опрацьовано 477 звернень/заяв щодо призначення допомоги  при народженні дитини. 

Юридичне забезпечення, встановлення опіки (піклування) та захист прав недієздатних (обмежено дієздатних) осіб

У травні 2021 року проведено 1 засідання опікунської ради при Деснянській районній в місті Києві державній адміністрації, на яких розглянуто 8 питань щодо встановлення опіки (піклування), надання дозволів на вчинення правочинів від імені недієздатних осіб, захисту прав недієздатних (обмежено дієздатних) осіб, з додержанням встановлених карантинних правил.

Надання соціальних послуг населенню Деснянського району міста Києва

В Територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району міста Києва (надалі - Територіальний центр) 1680 осіб, які перебували у складних життєвих обставинах і потребували надання соціальних послуг, отримали 20284 соціальних послуг/55926 заходів. В умовах карантинних обмежень, з метою створення необхідних умов зворотного зв’язку, надання інформаційних послуг, оперативного реагування на гострі проблеми мешканців району, працює «гаряча лінія» фіксованого телефонного зв’язку. Територіальний центр продовжує свою діяльність у штатному режимі та забезпечує надання соціальних послуг за місцем проживання одиноким громадян похилого віку та особам з інвалідністю, які залишились без піклування та находяться в групі підвищеного ризику.

Працівники  відділень постійно та в доступній формі проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед отримувачів соціальних послуг (осіб похилого віку, осіб з інвалідністю) щодо запобігання захворювання COVID-19, шляхів передачі вірусу SARS-CоV-2", зокрема наголошують щодо гігієни рук та носінні захисних масок в місцях скупчення людей.

Догляд вдома/ представництво інтересів

У відділеннях соціальної допомоги вдома 748 особам похилого віку та особам з інвалідністю надано 6207 соціальних послуг догляду вдома/30687 заходів з придбання і доставки продовольчих, промислових та господарських товарів, медикаментів, допомоги у приготуванні їжі, прибирання житла, організації харчування, догляду за ліжкохворими, зокрема 12 особам на платній основі надано 121 послугу/122 заходи догляду вдома на загальну суму 12,1 тис. грн.

  Відповідно до укладених договорів та на підставі визначених індивідуальних потреб 5 особам похилого віку та особам з інвалідністю надано 134 послуги паліативного догляду /809 заходів, а саме: придбання і доставляння продовольчих, промислових товарів, медикаментів, приготування їжі, прибирання житла, допомога в користуванні туалетом, заміна постільної білизни.

Представництво інтересів / Фізичний супровід осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних

У відділеннях соціальної допомоги вдома 728 особам надано 1 261 послугу представництва інтересів /2 495 заходів щодо забезпечення супроводу у медичні заклади, відвідування у лікарнях, надання допомоги  з оплати комунальних послуг, оформлення документів із соціально-правових питань, питань отримання комунальних, медичних, соціальних послуг, сприяння в отриманні адресної натуральної та грошової допомоги.

Відповідно до укладених договорів та на підставі визначених індивідуальних потреб 2 особам похилого віку та особам з інвалідністю надано 2 послуги фізичного супроводу /3 заходи з фізичного супроводу при переміщенні у громадських місцях і транспорті під час відвідування органів державної  влади та установ.

Соціальна адаптація та консультування людям похилого віку

У відділенні денного перебування 378 особам надано 1637 соціальних  послуг соціальної адаптації /1708 заходів та 34 особам надано 54 соціальні послуги консультування /108 заходів. На базі відділення в  «Університеті третього віку» працівниками та волонтерами на 7 факультетах проведено 93  дистанційних online/включень з використанням Інтернет - ресурсів.

Натуральна допомога /Інформування

У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги  613 особам, які перебували на обслуговуванні у Територіальному центрі надано 3200 соціальних послуг натуральної допомоги за місцем проживання на загальну суму 685,5 тис. грн, а саме: 83 послуги з ремонту одягу, 192 послуги перукаря, 51 послугу тесляра, 9 особам, які опікуються тваринами - корм для тварин, інше. За рахунок коштів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019 - 2021 роки» 166 осіб забезпечено засобами особистої гігієни на суму 310, 2 тис. грн, 170 осіб - продуктовими наборами до свят на суму 62,1 тис. грн, 200 осіб - щоквартальними продуктовими наборами на суму 114,9 тис. грн, 133 особи - гарячим харчуванням  з доставкою додому  на суму 182, 8 тис. грн..

Денний догляд/ Реабілітація та медичний супровід/

Консультування/Соціальна адаптація дітям з інвалідністю

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю 24 дітям, які відвідують групи денного перебування повного та неповного дня, надано 340 соціальних послуг денного догляду /2720 заходів, а саме: організація денного відпочинку (сну), організація харчування та допомога у прийнятті їжі; допомога при пересуванні у приміщенні відділення (за потреби); спостереження за станом здоров'я, формування та підтримка навичок самообслуговування; надання психологічної підтримки; сприяння в організації денної зайнятості, дозвілля; 12 дітей отримали 268 послуг із транспортного перевезення на спеціалізованому автомобілі.

Відповідно до індивідуальних програм реабілітації 76 дітям надано 5437 послуг /11699 заходів з соціальної, психологічної, педагогічної, фізичної реабілітації та медичного супроводу. За звітний період 16 дітям надано 1589 соціальних послуг консультування /1810 заходів та 155 послуг соціальної адаптації /419 заходів.

Святкові заходи

Дотримуючись карантинних обмежень, до Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Європі 170 ветеранів війни, які перебували на обслуговуванні у Територіальному центрі, забезпечені продуктовими наборами, за рахунок  коштів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки», логістика: доставка до дому  соціальними робітниками.

Реабілітаційні послуги

Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Деснянського району міста Києва (надалі-Центр) надає реабілітаційні послуги  для дітей та молоді з функціональними обмеженнями віком від 7 до 35 років, з метою відновлення та підтримки їх фізичного та психічного стану,  адаптації та інтеграції у суспільство, психологічної підтримки сім’ї, в якій вони виховуються.  

За результатами проведеної роботи протягом травня 2021 року спеціалістами Центру надано 490 індивідуальних послуг, 484 групових послуг, 45 групових заходів.

Проведено  реабілітаційні заходи, застосовані карантинні обмеження, зокрема:

-  5 відвідувань басейну /охоплено 42 дитини з фізичними обмеженнями;

-  5 занять з музикотерапії /охоплено  9  осіб з фізичними обмеженнями;

-  2 заняття «Школа екології»» /охоплено 80 осіб з фізичними обмеженнями;

-  9 занять з фізичної культури для людей з фізичними обмеженнями;

-  9 занять з розвитку навичок самообслуговування;

-  18 занять з психологічного консультування /охоплено 16 осіб.

З 24 травня розпочав роботу інклюзивний відпочинково-оздоровчий табір денного перебування для молоді з порушенням опорно-рухового апарату.

 

 

Управління освіти

Відповідно до рішення Київської міської ради від 24.12.2020 № 24/24 «Про бюджет міста Києва на 2021 рік» та розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 15.04.2021 № 208 «Про внесення змін до розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 23.02.2021 № 91 «Про капітальний ремонт об’єктів, що фінансуються в 2021 році за рахунок бюджетних коштів по Деснянській районній в місті Києві державній адміністрації» по галузі «Освіта» заплановано виконання робіт з капітального ремонту в закладах освіти Деснянського району на загальну суму 54 837,5 тис. грн. Станом на 28.05.2021 освоєно 2 775,4 тис. грн (з них на реєстрації в казначействі  1 892,0 тис. грн).

По галузі «Освіта» кошти передбачено на:

-         капітальний ремонт місць загального користування в 12-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 15, 27, 34, 50, 102, 111, 202, 421, 459, 746, 752, 767) та 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО № 278, СНВК «Вікторія») на загальну суму 6 500,0 тис. грн. В 8-ми ЗДО (№№15, 34, 50, 102, 111, 202, 421, 459) та СНВК «Вікторія» роботи тривають. В 3-х ЗДО (№№ 746, 752, 767) роботи розпочинаються. В ЗДО № 27 та ЗЗСО № 278 тривають процедури укладення договорів. Станом на 28.05.2021 освоєно 157,1 тис. грн (з них на реєстрації в казначействі 102,9 тис. грн.);

-         капітальний ремонт (відновлення груп) в 1-му закладі дошкільної освіти (ЗДО № 758) на суму  2 305,1 тис. грн. Роботи розпочинаються;

-         капітальний ремонт (відновлення роботи закладу) в ЗДО № 782 на суму 7 600,0 тис. грн. Укладено договір з підрядною організацією. Початок робіт заплановано на червень місяць;

-         капітальний ремонт покрівель в 1-му закладі дошкільної освіти (ЗДО №509), та 7-ми закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 192, 276, 282, 283, 293, 313, гімназії «Троєщина») на загальну суму 4 871,5 тис. грн.  В ЗДО №509 та 2-х ЗЗСО (№№192, 282) роботи завершено. В 4-х ЗЗСО (№№ 276, 283, 293, 313) роботи тривають, в гімназії «Троєщина» проходить процедура укладення договору. Станом на 28.05.2021 освоєно 2 269,5 тис. грн (з них на реєстрації в казначействі 1 789,1 тис. грн);

-         капітальний ремонт харчоблоків у 6-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 91, 111, 519, 569, 776, 812) та 5-ти закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 213, 238, 292, 308, СНВК «Усмішка») на загальну суму 21 395,3 тис. грн.  В 2-х ЗДО (№№ 519 та 569) роботи тривають, в 3-х ЗДО (№№ 111, 776, 812) роботи розпочинаються. По ДНЗ №91 процедуру електронних закупівель призупинено через скаргу. В 3-х ЗЗСО (СНВК «Усмішка», №213, №238) тривають процедури електронних закупівель робіт. Для виконання робіт на інших об’єктах (ЗЗСО №292, №308)  укладаються договори з підрядними організаціями;

-         капітальний ремонт (заміна вікон) у 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 277, 293) на суму 1 000,0 тис. грн.  В ЗЗСО № 293 роботи розпочато, в ЗЗСО №277 роботи на стадії завершення;

-         капітальний ремонт стадіонів та спортивних майданчиків у 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 312, 307 (проектні роботи)) на загальну суму 2 200,0 тис. грн. В ЗЗСО №312 триває процедура укладення договору, в ЗЗСО №307 роботи розпочато;

-         капітальний ремонт їдальні в 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 292) на суму 1 449,6 тис. грн.  Триває процедура укладення договору з підрядною організацією;

-         капітальний ремонт будівель і прибудинкової території в 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 218) на суму 1 300,0 тис. грн. Роботи розпочато;

-         безбар’єрне середовище (капітальний ремонт місць загального користування) в 4-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 247, 249, 293, НВК «Мрія») на суму 1 297,6 тис. грн. В НВК «Мрія», ЗЗСО №№249, 293 роботи тривають. В ЗЗСО № 247 роботи завершено. Станом на 28.05.2021 освоєно 348,7 тис. грн;

Реалізація  проєктів-переможців громадського бюджету на загальну суму 4 918,4 тис. грн, а саме:

•         капітальний ремонт стадіонів та спортивних майданчиків (проєкт №376) в СНВК «Лісові дзвіночки» на суму 287,9 тис. грн. Здійснюються організаційно-правові заходи щодо проведення закупівлі;

•         капітальний ремонт спортивних залів та допоміжних приміщень (проєкт №421) в ЗЗСО №283 на суму 1 998,0 тис. грн. Початок робіт заплановано на червень місяць;

•         капітальний ремонт спортивних залів та допоміжних приміщень (проєкт №673)  в ЗЗСО №293 на суму 897,7 тис. грн. Здійснюються організаційно-правові заходи щодо проведення закупівлі. Проходить процедура електронної закупівлі робіт;

•         капітальний ремонт приміщень (проєкт №722) в ЗЗСО№306 на суму 1 734,8 тис. грн. Роботи розпочато.

 

 

Управління культури

Відповідно до рішення Київської міської ради від 24.12.2020 № 24/24 «Про бюджет міста Києва на 2021 рік» по галузі «Культура» на 2021 рік виділено коштів загального фонду 95396,6 тис. грн. та 830,0 тис. грн. коштів спеціального фонду (бюджету розвитку).

Протягом травня поточного року закладами культури, що знаходяться у підпорядкуванні Управління культури Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації було витрачено коштів в сумі загального фонду 

8368,7 тис. грн. та  спеціального  фонду 0,00 тис. грн.

Публічними бібліотеками Централізованої бібліотечної системи Деснянського району в період карантину у форматі онлайн проведено низку заходів у тому числі 58 засідань  клубів, 16 виставок, 15 творчих зустрічей.

Протягом звітного періоду школами естетичного виховання було проведено 24 культурно-мистецьких та 23 навчально-методичних онлайн-заходів.

19 педагогічних працівників отримали сертифікати творчих здобутків всеукраїнського рівня.

Вихованці шкіл мистецтв району взяли участь у міських, всеукраїнських та міжнародних  творчих заходах та  отримали 19 нагород всеукраїнського рівня та 26 нагороди міжнародного рівня.

15 травня 2021 відзначили День Європи у парку вздовж проспекту Шухевича «Я люблю мій парк», під час свята на алеях парку працювали майстер-класи з малювання на плівці та з виготовлення сувенірів, проводилися вікторини «Мандруй Європою» та «Чи знаєш ти Європу?», підготовлені Освітньо-культурним центром «Дивосвіт» та ЦБС Деснянського району.

В Галереї мистецтв 27 травня 2021 відбулось  відкриття мультимедійної виставки "Kyiv Review " італійського фотографа Enzo Dell'Acqua.  За підтримки Генерального Консульства України в Мілані, Управління туризму та промоції КМДА, ЦБР імені Загребельного і культурної асоціації Україна Плюс-Мілан.

29 травня 2021 відсвяткували День столиці та День Києва. Казкову атмосферу та заряд позитивних емоцій отримали великі й маленькі деснянці в парках «Деснянський», «Я люблю мій парк», «Молодіжний» і біля кінотеатру «Кіото». Мешканці району залюбки долучалися до концертно-розважальних програм, майстер-класів, ігротек, спортивних заходів та інших цікавинок.

 

 

Управління у справах молоді та спорту

Підпорядковані Управлінню установи:

- Деснянський районний у місті Києві Центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» ( далі – ДЦФЗН «Спорт для всіх»);

- Центр навчання плаванню Деснянського району м. Києва.

 

Відповідно до Програми  економічного і соціального розвитку  м. Києва  на  2021  рік, бюджетні асигнування по галузі «Фізична культура і спорт» спеціальний фонд (бюджет розвитку):

 

-         капітальний ремонт покрівель по вул. Миколи Закревського, 67 А Центр навчання плаванню Деснянського району міста Києва, фінансування заплановано з 01.06.2021: заплановано (бюджетний запит) – 293,5 тис. грн. Додатково: оголошені торги 29.04.2021, аукціон відбувся 18.05.2021 р.

-         спортивне обладнання - Деснянський районний у місті Києві Центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх», фінансування заплановано з 01.04.2021: заплановано (кошторис) – 758,756 тис. грн. Освоєно коштів (фінансування) – 336,753 тис. грн. Стан освоєння 44,4 %.

Проведення спортивно-оздоровчих та молодіжних заходів.

Протягом звітного періоду Управлінням та  Деснянським районним у місті Києві Центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» проведено та взято учать у спортивно-масових та молодіжних заходів, а саме:

1.       Показові виступи собак, на площадці.

2.       Кваліфікаційні-турніри з шахів.

3.       Турнір з волейболу "Троя Volleyball Cup"до Дня Європи.

4.       Участь вихованців ДЦФЗН у чемпіонаті Києва з пауерліфтингу.

5.       Засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання.

6.       Загальна фізична підготовка у дітей 6-9 років.

7.       Чемпіонат міста Києва з боротьби Кураш серед дорослих, юнаків та дівчат.

8.       Відкритий чемпіонат Деснянського району з художньої гімнастики «Золота мрія дитинства».

Повідомляємо додатково, опрацьовано звернення батьків/законних представників щодо оздоровлення/відпочинку 165 дітей Деснянського району, які потребують  соціальної уваги та підтримки станом на 21.05.2021 зареєстровано 420 дітей пільгових категорій.

 

 

Управління (Центр) надання адміністративних послуг

Протягом квітня-травня працівники Управління (Центру) надання адміністративних послуг Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації пройшли навчання та інформаційні заходи (тренінги, семінари, конференції) щодо покращення якості надання адміністративних послуг, а також роботи центрів надання адміністративних послуг, а саме: на порталі «Дія. Цифрова освіта» базовий курс із цифрової грамотності, курс «Доступ до публічної інформації», «Електронний підпис», «Відкриті дані для державних службовців»; на сайті U-LEAD курс «Навички фахівця сучасного ЦНАП», «Як створити сучасний ЦНАП» та «Як надавати адміністративні послуги»; на порталі PROMETHEUS курс «Державним службовцям про державну службу», «Основи інформаційної безпеки», «Основи інформаційної безпеки», «Основи кібергігієни», «Основи інформаційної безпеки»; на порталі ВУМ ОНЛАЙН курс «Intelligent Listening, або мистецтво слухати».

13.05.2021 двоє працівників ЦНАП взяли участь у семінарі «Актуальні питання надання адміністративних послуг», організованого Департаментом (Центром) надання адміністративних послуг м. Києва.

Два адміністратора на заочній формі навчаються в Національній академії державного управління при Президентові України за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

У період з 24 травня 2021 року по 18 червня 2021 року у ЦНАП проходять практику 2 студента Київського національного торговельно-економічного університету (КНТЕУ) за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» факультету економіки, менеджменту та психології.

В роботі Колл-центру ЦНАП у постійному консультуванні заявників задіяні 2 адміністратора.

У травні місяці зареєстровано 11170 адміністративних справ та 11101 швидку послугу.

Найбільш затребуваними послугами залишаються: з питань реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб – 6277 справ; оформлення і видача паспорта громадянина України та паспорта для виїзду за кордон – 3231 справу; послуги у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців – прийнято у травні 495 справ.

 

 

Відділ охорони здоров’я

Продовжується реалізація Урядової  програми «Доступні ліки», яка запроваджена у 2017 році.

З 01.04.2019 запрацювала нова система видачі ліків за електронними рецептами.

НСЗУ забезпечено повернення коштів аптечним закладам, які заключили з нею договір і отримали право працювати в програмі «Доступні ліки».

Нова система фінансування дозволяє пацієнту отримати ліки в любій аптеці, з якою підписаний договір, незалежно від того де він проживає. У травні поточного року лікарями медичних закладів Деснянського району м. Києва виписано 29535 електронних рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів 12334 хворим, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу, бронхіальну астму.

Продовжується запровадження медичної реформи: кількість підписаних та внесених до електронної медичної системи декларацій станом на 29.05.2021 – 284522, що становить 76,0%.

 З 01.07.2018 запроваджено новий механізм фінансування закладів охорони здоров’я первинної ланки за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» Національною службою здоров’я України. Тарифи на надання медичних послуг, пов’язаних з первинною медичною допомогою, встановлюються як капітаційна ставка за обслуговування одного пацієнта протягом календарного року.

Забезпечено реалізацію глобальної ініціативи стратегії Fast-Trask Cities у м. Києві (90х90х90) з покращення надання медичних послуг у сфері ВІЛ /СНІДу.  Станом на 29.05.2021 протестовано за допомогою швидких тестів 1329 осіб, з них виявлено антитіла до ВІЛ у 8 випадках.

Функціонує 4 кабінети надання антиретровірусної допомоги за місцем проживання хворого.

З 01.04.2020 стартував ІІ етап медичної допомоги – надання вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги в закладах охорони здоров’я.

Закладом, фахівці якого надають амбулаторну вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу пацієнтам на території Деснянського району за направленням сімейних лікарів та лікарів-педіатрів, є КНП «Консультативно-діагностичний центр» Деснянського району м. Києва.

Підприємство та його філії  зареєстровані в системі е-Health та на 100 % забезпечені комп’ютерною технікою. Укладено договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій з НСЗУ, відповідно до якого включено 7 пакетів надання медичної допомоги.

Впроваджено електронне направлення на консультацію до спеціалістів Підприємства та лабораторні обстеження за направленням сімейних лікарів та лікарів-педіатрів.

З 11.03.2021 розпочалася  вакцинація проти COVID-19, яка проводиться відповідно до Дорожньої карти з впровадження вакцинації від гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24.12.2020 № 3018.

На сьогодні вакцинація у Деснянському районі міста Києва здійснюється в 13 пунктах щеплення, які розташовані на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Працівникам критичних інфраструктур та організованих колективів вакцинацію проводять медичні працівники мобільної бригади КНП «Консультативно-діагностичний центр» Деснянського району м. Києва.

 

 

Управління благоустрою та підприємництва Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації

Відповідно до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 31.03.2021 № 742 «Про проведення весняного місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста Києва у 2021 році» та розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 01.04.2021 № 176 «Про проведення весняного місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану Деснянського району міста Києва у 2021 році» з метою пропаганди екологічних знань серед широких верств населення, підвищення рівня екологічної культури, а також санітарного очищення території Деснянського району міста Києва після зимового періоду, відновлення благоустрою та озеленення, на території Деснянського району в період з 01.04.2021 по 30.04.2021 року було проведено місячник з благоустрою.

На сьогодні відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» передбачено, що на території України на період дії карантину забороняється проведення масових (культурних, у тому числі концертів, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних тощо) заходів за участю більш як 20 осіб (у разі проведення заходів з кількістю учасників до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менш як 1,5 метра). Враховуючи вищевикладене, Деснянською райдержадміністрацією було проведено 3 весняні толоки силами комунальних підприємств Деснянського району міста Києва 10.04.2021, 17.04.2021 та 24.04.2021 з залученням активної громадськості.

За вказаний період було:

-         ліквідовано стихійних сміттєзвалищ – 18;

-         очищено зелених зон, схилів – 138;

-         очищено та впорядковано прибудинкових територій – 780 та 124 – заклади освіти;

-         відремонтовано дитячих майданчиків – 252 шт.;

-         відремонтовано спортивних майданчиків – 16 шт.;

-         відроемонтовано ігрових майданчиків на території закладів освіти – 482 шт.;

-         розміщено антипаркувальних засобів у межах пішохідних зон та тротуарів, в тому числі замість застарілих елементів – 650.

 

Крім того, Деснянською районною в місті Києві державною адміністрацією 22.05.2021 на території Деснянського району міста Києва було проведено загальнорайонну толоку на 4-х локаціях, а саме:

-         Територія між вул. Братиславською та вул. Миропільською (від ресторану «Робін Гуд»);

-         Територіях між вул. Меліоративною та вул. Закревського;

-         Територія на межі з м. Бровари;

-         Посадка дерев між місто Бровари та с. Калинівка.

Ліквідація стихійної торгівлі

На виконання доручення Київського міського голови В. Кличка від 02.07.2020 № 23733, щодо недопущення несанкціонованої торгівлі та відповідно до розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 20.05.2016 № 290 «Про утворення робочої групи з питань недопущення здійснення несанкціонованої торгівлі на території Деснянського району міста Києва» представниками робочої групи щоденно здійснюються комісійні обстеження району.

З метою запобігання виникненню несанкціонованої торгівлі працівниками Управління благоустрою та підприємництва Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації на порушників складаються протоколи за ст. 152 КУпАП у зв’язку із самовільним зайняттям частини території об’єкту благоустрою та за ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення (торгівля з рук у невстановлених місцях). Окремо проведена роз’яснювальна робота щодо заборони торгівлі у невизначених місцях. Надаються роз’яснення продавцям-порушникам щодо можливості здійснення ними торговельної діяльності на пільгових умовах та на законних підставах на території ринків Деснянського району. Керівництво ринків та торговельних центрів попереджено про персональну відповідальність за недопущення утворення осередків стихійної торгівлі на прилеглих територіях.

Зокрема, щотижнево проводяться рейди спільно з представниками КП «Київблагоустрій» ВО КМР (КМДА) відповідно до графіків наданих Департаментом міського благоустрою ВО КМР (КМДА).

Рейди щодо дотримання правил карантину

З метою контролю за дотриманням правил карантину людей, санітарно-гігієнічних санітарно-протиепідемічних правил і норм у Деснянському районі створено робочу групу з контролю за дотриманням підприємствами торгівлі, закладами громадського харчування та суб’єктами побутового обслуговування населення вимог розпорядчих документів щодо проведення профілактичних і протиепідемічних заходів на території Деснянського району міста Києва в період карантину. З метою запобігання поширенню на території Деснянського району гострої респіраторної хвороби COVID-19, забезпечено контроль за дотриманням суб’єктами господарювання обмежувальних протиепідемічних заходів. До складу робочої групи долучені представники структурних підрозділів Деснянської райдержадміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві, представники комунального підприємства «Муніципальна охорона» та Деснянського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві на період дії карантину.

Рейди проводяться щоденно.

З метою підтримання належного санітарно-технічного стану території Деснянського району міста Києва керівництвом Деснянської райдержадміністрації спільно з профільними керівниками структурних підрозділів Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації та комунальних підприємств району майже щоденно проводяться обстеження санітарно-технічного стану територій району. За результатами, відповідальним виконавцям надаються доручення щодо проведення відповідної роботи стосовно забезпечення утримання в належному санітарному стані балансових, підвідомчих та прилеглих територій.

Також, спеціалістами Управління благоустрою та підприємництва Деснянської РДА (далі – Відділ) щоденно проводиться обстеження території Деснянського району на предмет дотримання Правил благоустрою міста Києва, зокрема належного санітарно-технічного стану, унеможливлення виникнення несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання піскомету та листя. В разі виявлення порушень, порушникам вносяться приписи та/або складаються протоколи про адміністративні правопорушення, відповідно до ст. 152 КУпАП.

 

 

Управлінням житлово-комунального господарства

Відповідно до розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 15.04.2021 № 208 «Про внесення змін до розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 23.02.2020 № 91 «Про капітальний ремонт об’єктів, що фінансуються в 2019 році за рахунок бюджетних коштів по Деснянській районної в місті Києві державної адміністрації» Управлінням житлово-комунального господарства заплановано провести капітальний ремонт житлового фонду Деснянського району на 150 обʼєктах на суму 125 410,7 тис.грн.

На сьогоднішній день фактично завершено роботи з капітального ремонту асфальтового покриття прибудинкових територій та міжквартальних проїздів на 19 об’єктах із 93 та роботи з облаштування 1 ігрового майданчика з 11.

 

 

Комунальне підприємство «Керуюча компанія
з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва»

У травні 2021 року підприємством та підрядними організаціями виконано ремонтні роботи поточного характеру житлового фонду на загальну суму 977,46 тис.грн, а саме:

- проведено ремонт внутрішньобудинкових мереж водопостачання, теплопостачання, каналізації (сантехнічні роботи) в 4 будинках на суму 263,12 тис. грн.;

- проведено ремонт сходових клітин в 6 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 2 071,45 кв.м, на суму 384,00 тис. грн.;

- проведено ремонт покрівлі у 4 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 872,94 кв.м на суму 247,93 тис. грн.;

- проведено електромонтажні роботи в 1 будинку, на суму 28,12 тис.грн.;

- зроблено герметизацію стиків зовнішніх стінових панелей у 2 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 370 м.пог. на суму 54,29 тис. грн..

Також, за рахунок коштів підприємства:

- відновлено працездатність 23 ліфтів на загальну суму 226,98 тис.грн;

- встановлено 400 енергозберігаючих освітлювальних приладів в 2 житлових будинках.

Окрім цього, працівники комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва» продовжують щоденно забезпечувати чистоту та порядок на балансових територіях підприємства.

Зокрема, робітники з комплексного прибирання ЖЕДів №№ 301-319 постійно прибирають сходові клітини з дезінфікуючими засобами.

Також проводиться щоденне прибирання прибудинкових територій від сміття, їх утримання в належному санітарному стані, навантаження та вивезення великогабаритних відходів, яке здійснює КП «Київкомунсервіс».

 

 

Комунальне підприємство по утриманню

зелених насаджень Деснянського району м. Києва         

У травні 2021 року проведено роботи із висаджування квітів 298 тис. шт., роботи з ремонту газонів – 1,6492 га, проведено формовочну і санітарну обрізку кущів – 250 шт.

Проведено покос газонів на площі 128,03 га.

Відремонтовано лав – 47 шт.,  елементів: на дитячих майданчиках – 4 шт.;

на спортивних – 2 шт.,

Ліквідовано сміттєзвалищ –3 шт.

 

 

Комунальне підприємство «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району» міста Києва

За травень місяць 2021 року відремонтовано 24 од. зливоприймачів та 12 од. оглядових колодязів.

Щоденно проводяться роботи по прибиранню балансової вулично-шляхової мережі КП ШЕУ Деснянського району.

На балансовій вулично-шляховій мережі КП ШЕУ Деснянського району виконано поточним (дрібним) ремонтом 3260 м2, ямковим ремонтом асфальтобетонного покриття аварійно-небезпечних ділянок – 72 м2

Облаштовано 7 од. наземних пішохідних переходів пониженими бортовими каменями (безбар’єрне середовище) з використанням тактильної плитки.

Встановлено 1 острівець безпеки.

Встановлено 10 велосипедних парковок.

Проводяться роботи по поточному (середньому ремонту) просп. Шухевича.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux