КМДА Київська міська державна адміністрація


12 січня 2021

Основні напрямки та показники роботи Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації за грудень 2020 року

Основні напрямки та показники роботи Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації за грудень 2020 року

Основні напрямки та показники роботи
Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації
за грудень 2020 року

 

Управління соціального захисту населення

(надалі - Управління)

В межах встановлених правил подовженого періоду адаптивного карантину, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2О та визначених Урядом  карантинних зон та обмежень, основна діяльність Управління у звітному періоді здійснювалась в штатному режимі  в закритому доступі  для громадян, у зв’язку з підтвердженими захворюваннями державних службовців Управління на COVID-19.

В роботі задіяні модель комунікації з населенням online/offline з використанням інтерфейсів прикладного програмування та електронних засобів комунікації, формати  a&q, outside  та через скриньку,  працює «гаряча лінія» фіксованого телефонного зв’язку, надаються консультації в телефонному режимі

В період 01-28.12.2020 до Урядового контактного центру Урядова «гаряча лінія» 1545 та КБУ «Контактний центр міста Києва» надійшло 124 звернення від громадян з питань соціального захисту, всього за період з 01.04.2020  по  28.12.2020 в Управлінні опрацьовано 8636 звернень.

У звітному періоді за напрямами основної діяльності досягнуто таких результатів:

Призначення державної соціальної допомоги сім'ям з дітьми

Призначено різні види державної соціальної допомоги 1041 сім'ям з дітьми.  Загальна кількість осіб, які отримали допомогу становила ‒ 18213. З метою посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми, організованаробота по призначенню згаданої допомоги, на обліку перебувало  4 особи.

В Управлінні обліковано 1181 особова справа  багатодітних сімей, які  мають право на отримання допомоги у розмірі 1700 гривень за рахунок коштів державного бюджету у вигляді субвенції до місцевих бюджетів/ надається одному з батьків дитини, що постійно проживають разом з дитиною.

Призначення житлових субсидій

Розраховано житлових субсидій для 14010 домогосподарств на суму  22 758 647 грн. У січні-грудні 2020 року проведено 12 засідань Комісії  з розгляду спірних питань щодо призначення пільг та субсидій.

Відшкодування пільг

На обліку в Єдиному державному  автоматизованому реєстрі осіб,  які мають право на пільги за соціальною ознакою, згідно з чинним законодавством України перебувало19716 пільговиків, здійснено нарахування пільг  на  загальну суму 22 721 541 грн.

Відшкодування соціальних стипендій

Управління здійснює виплати соціальних стипендій, призначених студентам вищих навчальних закладів I - IV рівня акредитації, які навчаються за денною формою за державним замовленням, нараховані та виплачені соціальні стипендії студентам вищих навчальних закладів на суму  623 261 грн. 

Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб

Відповідно до єдиної Web - орієнтованої інформаційної технології формування сегменту  «Облік ВПО» ДП ІОЦ, у визначеному періоді в ДП ІОЦ єдиної Web - орієнтованої інформаційної технології формування сегменту  «Облік ВПО» в  Деснянському районі м. Києва обліковано 15187 осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території,  районів проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил,  з них  10825 - сімей,  працездатних осіб - 7145, пенсіонерів - 2940, 481 осіб з інвалідністю, 2976 - діти.

Соціальний захист осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

 На обліку перебувало 18073 особи, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, з них: 2697 ‒ діти. У звітному періоді призначено первинно  129 компенсаційних  виплат/оздоровлення, відповідно до заяв, які надійшли через скриньку або електронні засоби комунікації. В контексті механізму оплати послуг із санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, станом на 28.12.2020 розроблено та укладено 322 трьохсторонніх договорів з контрагентами стосовно  надання  таких послуг.  

Забезпечення санаторно-курортного

лікування пільгової категорії громадян

Видано безкоштовно 597 путівок у санаторно-курортні заклади, з них оздоровлено: ветеранів війни - 136 (особи); осіб з інвалідністю загального захворювання - 242; ветеранів праці - 219 (осіб).

В контексті механізму оплати послуг із санаторно-курортного лікування учасників антитерористичної операції, станом на 28.12.2020 розроблено та укладено 75 трьохсторонніх договорів з контрагентами стосовно  надання  таких послуг.

У рамках  виконання міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки», з метою забезпечення санаторно-курортного лікування  визначеної категорії киян видано 169 путівок  (68 - дорослі, 101 ‒ дитячі) для оздоровлення дружин та дітей до 14 років учасників антитерористичної  операції.

Забезпечення  технічними засобами реабілітації

Відповідно до постанови Уряду від 14 березня 2018 року № 238  «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших осіб протезами верхніх та нижніх кінцівок, ортезами шарнірними на нижні кінцівки та кріслами колісними здійснюється згідно з договорами, укладеними органом соціального захисту населення з підприємством та особою з інвалідністю, дитиною з інвалідністю, іншою особою або їх законними представниками

В Управлінні укладено такі договори:

/тристоронній договір:

- 68 договорів на забезпечення протезом верхньої/ нижньої кінцівки/ ортезом шарнірним на нижню кінцівку;

- 137 договорів про забезпечення кріслом колісним

/двосторонній договір: Про забезпечення технічними  та іншими засобами реабілітації (крім протезів верхніх та нижніх кінцівок)

45 договорів щодо малої механізації;

13 договорів на технічні засоби (палиці, милиці);

1 договір на засоби пересування;

48 на ортопедичне взуття;

39 на протезно-ортопедичні вироби;

8 на протези молочної залози;

7/4 на ремонт протезно-ортопедичних виробів /крісел колісних

За період січень - грудень 2020 року в Централізованому банку осіб з інвалідністю сформовано 3549 електронних направлень на забезпечення технічних та інших засобів реабілітації.

Надання матеріальної допомоги малозабезпеченим особам

В рамках виконання заходів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки»  з початку року надано матеріальну допомогу  1252 малозабезпеченим особам на суму 3 188 364,20 грн /середній розмір допомоги складав 2546,62 грн/особу.

Призначення державної соціальної допомоги громадянам,
які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю

У звітному періоді призначено державну соціальну допомогу 79 особам /всього 536 осіб, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю; здійснено призначення  тимчасової соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату ‒ 45 особам/всього 321 особа. 

Здійснення контролю за призначенням (перерахунку) пенсій,

органами Пенсійного фонду України, згідно з чинним законодавством

У звітному періоді перевірено 160 пенсійних справ/всього 2690,  у тому числі, 52 пенсійні справи, по яких прийняте рішення про перерахунок пенсій.

Надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги
 «пакунок малюка»

Спеціалістами Управління призначено грошову компенсацію вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» ‒ 371 особі.

В розрізі виконання завдань основної діяльності Управління організована робота щодо надання послуги з догляду за дитиною до трьох років«муніципальна няня», призначена компенсація такої послуги/ всього оформлено 917 заяв.

Комплекс реєстраційних послуг для новонароджених Є-Малятко

Відповідно до заяв, які надійшли через електронні засоби комунікації, опрацьовано 511 звернень/заяв щодо призначення допомоги при народженні дитини.

Надання соціальних послуг населенню Деснянського району міста Києва

В Територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району міста Києва (надалі - Територіальний центр) 1782 особи, які перебували у складних життєвих обставинах і потребували надання соціальних послуг, отримали 19438 соціальних послуг/62298 заходів, з них виявлено та взято на обслуговування 33 особи.

З метою створення необхідних умов зворотного зв’язку, надання інформаційних послуг, оперативного реагування на гострі проблеми мешканців району, працює «гаряча лінія» фіксованого телефонного зв’язку.

Догляд вдома/ представництво інтересів

У відділеннях соціальної допомоги вдома 790 особам похилого віку та особам з інвалідністю надано 6385 соціальних послуг догляду вдома/30513 заходів з придбання і доставки продовольчих, промислових та господарських товарів, медикаментів, допомоги у приготуванні їжі, прибирання житла, організації харчування, догляду за ліжкохворими, зокрема 25 особам на платній основі надано 376 послуг догляду вдома/416 заходів на загальну суму 26,9 тис. грн.

Відповідно до укладених договорів на підставі визначених індивідуальних потреб 770 особам надано 1003 соціальні послуги представництва інтересів/2627 заходів щодо забезпечення супроводу у медичні заклади, відвідування у лікарнях, надання допомоги з оплати комунальних послуг, оформлення документів із соціально-правових питань, сприяння в отриманні адресної натуральної та грошової допомоги.

Соціальна адаптація та консультування людям похилого віку

У відділенні денного перебування 357 особам надано 1795 соціальних  послуг соціальної адаптації /2177 заходів та 38 особам надано 63 соціальні послуги консультування /126 заходів. На базі відділення в  «Університеті третього віку» працівниками та волонтерами на 5 факультетах проведено 82  дистанційних онлайн/заняття з використанням Інтернет – ресурсів.

Натуральна допомога

У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги 479 осіб, які перебувають на обслуговуванні у Територіальному центрі,  надано 1313 соціальних послуг натуральної допомоги за місцем проживання на загальну суму 70,9 тис. грн, а саме:144 послуги з ремонту одягу, 285 послуг перукаря, 75 послуг тесляра, 4 особам - 88 послуг з доставки гарячого харчування за власні кошти, від благодійників: друковані видання - 400 особам, корм для тварин - 6 особам.

За рахунок коштів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019 - 2021 роки» 15 малозабезпеченим громадянам та особам з інвалідністю надано послуги з натуральної допомоги у вигляді гарячого харчування на загальну суму 16,9 тис. грн.

Продуктові набори до Міжнародного дня людей з інвалідністю отримали 270 громадян з інвалідністю на суму 42,0 тис. грн.

Соціальні та реабілітаційні послуги дітям з інвалідністю

Денний догляд

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю 26 дітям, які відвідують групи денного перебування повного та неповного дня надано 380 соціальних послуг денного догляду /3040 заходів,  а саме: організація денного відпочинку (сну), організація харчування та допомога у прийнятті їжі; допомога при пересуванні у приміщенні відділення (за потреби); спостереження за станом здоров'я, формування та підтримка навичок самообслуговування; надання психологічної підтримки; сприяння в організації денної зайнятості, дозвілля).

Також 20 дітей отримали 298 послуг із транспортного перевезення на спеціалізованому автомобілі.

Реабілітація та медичний супровід

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю 75 дітям відповідно до індивідуальних програм реабілітації надано 5001 послуга /8738 заходів з соціальної, психологічної, педагогічної, фізичної реабілітації та медичного супроводу.

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей  з інвалідністю 17 дітям надано 2972 соціальні послуги консультування /11371 захід та 526 послуг соціальної адаптації /2393 заходи.

Привітання ювілярів-мешканців Деснянського району

У грудні місяці 2020 року відбулося привітання трьох ювілярів з 90-річчям - мешканців Деснянського району, які отримали вітальні листівки.

 

 

Управління освіти

Відповідно до рішення Київської міської ради від 12.12.2019 № 456/8029 «Про бюджет міста Києва на 2020 рік» та розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 16.11.2020 № 600 «Про внесення змін до розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 04.02.2020 № 73 «Про капітальний ремонт об’єктів, що фінансуються в 2020 році за рахунок бюджетних коштів по Деснянській районній в місті Києві державній адміністрації» по галузях «Освіта» та «Фізична культура і спорт» передбачено видатки на виконання робіт з капітального ремонту в закладах освіти Деснянського району в сумі 88 954,4 тис. грн. Станом на 30.12.2020 освоєно 83 156,7 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі  98,4 тис. грн).

 

По галузі «Освіта» кошти в сумі 87 169,4 тис. грн. передбачено на:

- капітальний ремонт місць загального користування в 17-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 34, 39, 136, 170, 175, 301, 508, 512, 519, 689, 744, 755, 757, 768, 770, 784, 797) та в 16-ти закладах загальної середньої освіти (Гімназія «Троєщина», ЗЗСО №№ 23, 39, 119, 189, 192, 213, 218, 238, 249, 276, 293, 301, 307, 312, Вечірня (змінна) школа №18) на загальну суму 13 943,2 тис. грн. У всіх закладах роботи завершено. Станом на 30.12.2020 освоєно 13 641,8 тис. грн.

відновлення груп в 2-х закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 745, 758) на суму  1 006,1 тис. грн. В обох закладах роботи завершено. Станом на 30.12.2020 освоєно 1 005,9 тис. грн;

- відновлення роботи закладу (ДНЗ № 782) на суму 5 700,0 тис. грн. Завершено роботи в межах кошторисних призначень на 2020 р. Станом на 30.12.2020 освоєно 5 696,6 тис. грн;

- капітальний ремонт харчоблоків у 12-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 15, 34, 83, 91, 111, 165, 512, 519, 569, 776, 784, 812) та в 25-ти закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 119, 190, 207, 213, 218, 238, 247, 250, 251, 259, 264, 275, 276, 277, 282, 292, 293, 294, 300, 301, 308, 311, 312, 313, 320) на загальну суму 29 024,0 тис. грн. У всіх закладах роботи завершено. Станом на 30.12.2020 освоєно 28 931,9 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі  36,5 тис. грн);

- капітальний ремонт покрівель в 10-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 91, 94, 111, 125, 512, 519, 520, 745, 780, 781), в 6-ти закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 213, 218, 277, 292, 300, 312) та в 1-му закладі позашкільної освіти (ЦДЮТ) на загальну суму 9 345,8 тис. грн. У всіх закладах роботи завершено. Станом на 30.12.2020 освоєно 9 299,1 тис. грн;

- капітальний ремонт спортивних залів з допоміжними приміщеннями в 2-х закладах загальної середньої освіти (СНВК «Київські Каштани», ЗЗСО № 189) на суму 1 759,7 тис. грн. В обох закладах роботи завершено. Станом на 30.12.2020 освоєно 1 726,7 тис. грн;

- капітальний ремонт інженерних мереж та МІТП в 2-х закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 111, 776) та в 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 147) на загальну суму 1 377,7 тис. грн. У всіх закладах роботи завершено. Станом на 30.12.2020 освоєно 1 373,8 тис. грн;

- капітальний ремонт фасаду (підсилення основ фундаменту та фасаду) в 1-му закладі дошкільної освіти (ЗДО № 752) на  суму 30,3 тис. грн.  Проведено коригування проектно-кошторисної документації та повторне проходження комплексної експертизи. Станом на 30.12.2020 освоєно 30,3 тис. грн;

- капітальний ремонт пралень в 5-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 12, 301, 721, 743, 796) на суму 1 748,1 тис. грн. У всіх закладах роботи завершено. Станом на 30.12.2020 освоєно 1 708,4 тис. грн;

- капітальний ремонт будівель та прибудинкової території в 1-му закладі дошкільної освіти (ЗДО №742) та в 1-му закладі загальної середньої освіти - проектні роботи (ЗЗСО № 282) на загальну суму 4 849,2 тис. грн. В ЗЗСО № 282 проектні роботи завершено. В ЗДО №742 торги відмінено. Станом на 30.12.2020 освоєно 349,2 тис. грн;

- капітальний ремонт (заміна вікон) в 6-ти закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 152, 218, 292, 320, Гімназія «Києво-Могилянський колегіум», СНВК «Київські каштани»), в 7-ми закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 39, 743, 459, 744, 752, 758, 767) та в Управлінні освіти на загальну суму 5 914,7 тис. грн. У всіх закладах роботи завершено. В СНВК «Київські каштани» торги відмінено. Станом на 30.12.2020 освоєно 5 184,9 тис. грн;

- капітальний ремонт їдалень в 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 270, 306) на суму 1 578,7 тис. грн. В обох закладах роботи завершено. Станом на 30.12.2020 освоєно 1 578,7 тис. грн;

- капітальний ремонт стадіонів та спортивних майданчиків у 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 250, 293) на суму 5 664,0 тис. грн. У всіх закладах роботи завершено. Станом на 30.12.2020 освоєно 5 656,3 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі  61,9 тис. грн.);

- безбар’єрне середовище (капітальний ремонт вхідних груп зі встановленням пандусів) у 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО № 212, Вечірня (змінна) школа №18) на загальну суму 782,3 тис. грн. В обох закладах роботи завершено. Станом на 30.12.2020 освоєно 782,2 тис. грн.

 

Реалізація проектів-переможців громадського бюджету на загальну суму 4 445,6 тис. грн, а саме:

- проєкт громадського бюджету № 41 «Ремонт та облаштування футбольного майданчика гімназії № 283» на суму 2 966,1 тис. грн. Роботи завершено. Станом на 30.12.2020 освоєно 2 932,7 тис. грн;

проєкт громадського бюджету № 658 «Капітальний ремонт харчоблоку в школі № 306» на суму 1 479,6 тис. грн. Роботи завершено. Станом на 30.12.2020 освоєно 1 479,6 тис. грн.

 

По галузі «Фізична культура і спорт» кошти в сумі 1 785,0 тис. грн. передбачено на:

- капітальний ремонт фасаду в 1-му закладі позашкільної освіти (ДЮСШ №14) на суму 1 268,5 тис. грн. Роботи завершено. Станом на 30.12.2020 освоєно 1 268,2 тис. грн;

- капітальний ремонт асфальтового покриття в 1-му закладі позашкільної освіти (ДЮСШ №14) на суму 448,3 тис. грн. Роботи завершено. Станом на 30.12.2020 освоєно 444,5 тис. грн;

- капітальний ремонт огорожі в 1-му закладі позашкільної освіти (ДЮСШ №14) на суму 68,2 тис. грн. Роботи завершено. Станом на 30.12.2020 освоєно 65,9 тис. грн.

 

 

Управління у справах молоді та спорту

Підпорядковані Управлінню установи:

- Деснянський районний у місті Києві Центр фізичного здоровʼя населення «Спорт для всіх» ( далі - ДЦФЗН «Спорт для всіх»);

- Центр навчання плаванню Деснянського району м. Києва.

 

Відповідно до Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2020 рік, бюджетні асигнування по галузі «Фізична культура і спорт» спеціальний фонд (бюджет розвитку):

- капітальних ремонтів – заплановано (бюджетний запит) – 5660,6 тис. грн. Освоєно коштів (фінансування) – 5649,4 тис. грн. Стан освоєння 99,8%. Економія 11,2 тис. грн. (2%);

- спортивне обладнання  в сумі – 400,00 тис. грн. Освоєно коштів (фінансування) – 397,0 тис. грн. Стан освоєння 99,3%,

 

Деснянський районний у місті Києві Центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»:

Заплановано (кошторис) – 4360,6 тис. грн. Освоєно коштів (фінансування) – 4350,2 тис. грн. Стан освоєння 92,2 %. Економія 10,4 тис. грн.

- капітальний ремонт спортивного майданчику вул. Мілютенка, 44 - 2800,0 тис. грн. Освоєно коштів (фінансування) – 2789,8 тис. грн. Стан освоєння 99,6 %;

- проєктні роботи по спортивним клубам на загальну суму 200,0 тис. грн. Освоєно коштів (фінансування) – 200,0 тис. грн. Стан освоєння 100 %;

- «Центр східних єдиноборств» вул. Лифаря, 20 - 50,0 тис. грн;

- «Браво» вул. Радунська, 54-а - 50,0 тис. грн;

- «Атлетизм» вул. Бальзака, 12 - 100,0 тис. грн;

- проєктні роботи по спортивному майданчику по вул. Бальзака, 54-а - 200,0 тис. грн. Освоєно коштів (фінансування) – 199,8 тис. грн. Стан освоєння  99,9 %;

- капітальний  ремонт підвального приміщення пр. Маяковського, 26А – 1160,6 тис. грн. Освоєно коштів (фінансування) – 1160,6 тис. грн. Стан освоєння 100 %.

 

Центр навчання плаванню Деснянського району м. Києва вул. Миколи Закревського, 67 А – 1300,0 тис. грн.,  фінансування заплановано з червня по серпень 2020 року. Освоєно коштів (фінансування)  –1299,2 тис. грн. Стан освоєння 99,9%Економія 0,8 тис. грн:

- капітальний ремонт приміщення –609,4 тис. грн. Профінансовано –609,4 тис. грн. (100%);

- капітальний ремонт  фасаду -   690,6 тис. грн. Профінансовано – 689,8 тис. грн. (99,9%).

 

Проведення спортивно-оздоровчих та молодіжних заходів.

Протягом звітного періоду Управлінням та  Деснянським районним у місті Києві Центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»  проведено  та взято учать у спортивно-масових  та молодіжних заходах, а саме:

- Старт Зимової Першості з футболу серед дорослих команд Деснянського району «Ліга дворового футболу»;

- тренінг «Школа молодого лідера» на тему : «Розвиток екологічної свідомості молоді»;

- XIII Відкритий турнір з боксу «Перша рукавичка»;

- Першість Деснянського району з гри у шахи 13 грудня;

- Зимова Першість з футболу серед дорослих команд Деснянського району «Ліга дворового футболу»;

- Відкрита першість з боротьби Кураш;

- Зимова Першість з футболу серед дорослих команд Деснянського району «Ліга дворового футболу»;

- Новорічні показові виступи з спортивної атлетики;

- Зимова Першість з футболу серед дорослих команд Деснянського району «Ліга дворового футболу».

 

 

Управління (Центр) надання адміністративних послуг

У грудні 2020 року в Управлінні (Центрі) надання адміністративних послуг Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації було проведено наступні заходи.

Семінар для працівників ЦНАПу з метою ознайомлення адміністраторів з результатами щорічного оцінювання службової діяльності державних службовців Управління за 2020 рік та консультування щодо формування завдань і ключових показників результативності, ефективності та якості службової діяльності державних службовців Управління на 2021 рік.

Інформаційне забезпечення ЦНАП:

Для забезпечення доступності інформації та зручності відвідувачів розроблено, виготовлено та розміщено на рецепціях (Центральна та на філії масиву «Лісовий») святкові візитки ЦНАП із зазначенням засобів зв’язку для отримання консультацій або допомоги в отриманні послуг.

Просування єдиного бренду ЦНАП:

З метою налагодження співпраці з суб’єктом надання адміністративних послуг та розповсюдження контактної інформації ЦНАП, з нагоди професійного свята органів реєстрації актів цивільного стану, адміністратори Деснянського ЦНАП привітали колектив Деснянського відділу РАЦС та при вході до приміщення РАЦС для громадян розміщено святкові візитки ЦНАП.  

Популяризація роботи ЦНАП та забезпечення комфортного   середовища для отримувачів послуг:

У День Святого Миколая, 19 грудня, солодкі гостинці отримали маленькі відвідувачі Деснянського ЦНАП (просп. Маяковського, 29).

Підвищення кваліфікації працівників:

З метою поглиблення знань адміністраторів ЦНАП, завідувачем сектору громадянства Деснянського районного відділу Центрального міжрегіонального управління ДМС у місті Києві та Київській області Матеящук О.І. проведено семінар, на якому були висвітлені та обговорені теми: набуття та оформлення документів щодо громадянства України та реєстрація місця проживання осіб.

Популяризація послуг ЦНАП:

Задля популяризації адміністративних послуг через засоби масової інформації оприлюднено презентацію про досягнення ЦНАП у 2020 році.

Забезпечення комфортного середовища для отримувачів послуг:

Для створення затишної новорічної атмосфери та комфортного середовища перебування відвідувачів у приміщеннях ЦНАП облаштовано святкові фотозони в залі прийому відвідувачів та біля рецепції.

Заходи щодо зміцнення трудової дисципліни, покращення якості надання адміністративних послуг та прийому відвідувачів:

Підвищення іміджу ЦНАП:

З метою покращення іміджу ЦНАП на сторінці Facebook розміщено відеоролик, відзнятий працівниками ЦНАП на тему: «Поради для здоров’я від Деснянського ЦНАП».

Популяризація роботи ЦНАП:

Між Деснянським ЦНАП та Факультетом права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка було підписано Меморандум, метою якого є спільна діяльність з організації співпраці та обміну інформацією і досвідом, здійснення практичної діяльності у сфері забезпечення верховенства права, що здійснюється у форматі підготовки та реалізації спільних заходів, проєктів і програм.

 

 

Відділ охорони здоров’я

Продовжується реалізація Урядової  програми «Доступні ліки».

З 01.04.2019 запрацювала нова система видачі ліків за електронними рецептами.

НСЗУ забезпечено повернення коштів аптечним закладам, які заключили з нею договір і отримали право працювати в програмі «Доступні ліки».

Нова система фінансування дозволяє пацієнту отримати ліки в любій аптеці, з якою підписаний договір, незалежно від того де він проживає. З початку поточного року лікарями медичних закладів Деснянського району м. Києва виписано 52584 електронних рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів 27732 хворим, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу, бронхіальну астму.

Продовжується запровадження медичної реформи: кількість підписаних та внесених до електронної медичної системи декларацій станом на 30.12.2020 – 280790, що становить 76,3%.

 З 01.07.2018 запроваджено новий механізм фінансування закладів охорони здоров’я первинної ланки за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» Національною службою здоров’я України. Тарифи на надання медичних послуг, пов’язаних з первинною медичною допомогою, встановлюються як капітаційна ставка за обслуговування одного пацієнта протягом календарного року.

Забезпечено реалізацію глобальної ініціативи стратегії Fast-Trask Cities у м. Києві (90х90х90) з покращення надання медичних послуг у сфері ВІЛ /СНІДу.  Станом на 30.12.2020 протестовано за допомогою швидких тестів 3402 особи, з них виявлено антитіла до ВІЛ у 36 випадках.

Функціонує 4 кабінети надання антиретровірусної допомоги за місцем проживання хворого.

З 01.04.2020 стартував ІІ етап медичної допомоги – надання вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги в закладах охорони здоров’я, які зареєстровані в єдиній медичній системі                        е-Healt та заключили угоду на медичне обслуговування з Національною службою здоров’я України за програмою медичних гарантій.

Закладом, фахівці якого надають амбулаторну вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу пацієнтам на території Деснянського району за направленням сімейних лікарів та лікарів-педіатрів, є КНП «Консультативно-діагностичний центр» Деснянського району м. Києва.

 

 

Відділ контролю за благоустроєм

та збереженням природного середовища

Спеціалістами відділу контролю за благоустроєм та збереженням природного середовища Деснянської РДА щоденно проводиться обстеження території Деснянського району на предмет дотримання Правил благоустрою міста Києва, зокрема належного санітарно-технічного стану, унеможливлення виникнення несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання піскомету та листя. В разі виявлення порушень, порушникам вносяться приписи та/або складаються протоколи про адміністративні правопорушення, відповідно до ст. 152 КУпАП.

Відтак, у грудні, Відділом було організовано роботи по прибиранню місць періодичного утворення несанкціонованих навалів сміття, зокрема по просп. Лісовому, 29, вул. Попудренка (біля ст.м. «Чернігівська»), на перетині вул. Лісківської і Милославської, а також здійснено прибирання стихійних навалів сміття вздовж лісу та на земельних ділянках поруч з військовою частиною (напрямок від вул. Київська по вул. Шевченка та інші під’їздні шляхи).

Крім того, спеціалістами відділу контролю за благоустроєм та збереженням природного середовища Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації щоденно, з дотриманням індивідуальних санітарних норм безпеки приймається участь у проведенні рейдів по дотриманню карантинного режиму, пов’язаного зі спалахом гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Складаються протоколи про адміністративні правопорушення за  ст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів) та за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).

 

 

Управління житлово-комунального господарства

Відповідно до розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 16.11.2020 № 600 «Про внесення змін до розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 04.02.2020 № 73 «Про капітальний ремонт об’єктів, що фінансуються в 2020 році за рахунок бюджетних коштів по Деснянській районної в місті Києві державної адміністрації» Управлінням житлово-комунального господарства заплановано провести капітальний ремонт житлового фонду Деснянського району на 329 обʼєктах на суму 163 613,28 тис.грн.

Відповідно до актів виконаних робіт виконано роботи на 323 об’єктах.

Станом на 29.12.2020 профінансовано робіт на 160 166,4 тис.грн, виконано робіт на 160 088,5 тис.грн., а саме:

-     заміна вікон – 15 861,3 тис.грн.;

-     капітальний ремонт покрівлі – 6 848,5 тис.грн.;

-     капітальний ремонт сходових клітин – 18 401,6 тис.грн.;

-     капітальний ремонт інженерних мереж ХВП, ГВП, ЦО, каналізація – 3 451,1 тис.грн.;

-     капітальний ремонт електричних мереж – 152,2 тис.грн.;

-     капітальний ремонт з утеплення фасаду – 22 804,7 тис. грн.;

-     капітальний ремонт асфальтового покриття та внутрішньоквартальних проїздів – 60 319,9 тис.грн;

-     капітальний ремонт вхідних груп – 2 035,1 тис.грн.;

-     облаштування спортивних майданчиків – 6 455,9 тис.грн.;

-     облаштування ігрових майданчиків – 3 026,3 тис.грн.;

-     капітальний ремонт ліфтів – 16 967,7 тис.грн.;

-     громадські проєкти – 3 764,4 тис.грн.

 

 

Комунальне підприємство «Керуюча компанія
з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва»

У грудні 2020 року підприємством та підрядними організаціями виконано ремонтні роботи поточного характеру житлового фонду на загальну суму 1 734,36 тис.грн, а саме:

- проведено ремонт покрівлі в 8 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 1 089,5 кв.м на суму 303,49тис. грн;

- зроблено фасадні роботи в 5 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 312,15 кв.м на суму 220,31 тис. грн;

- проведено ремонт внутрішньобудинкових мереж водопостачання, теплопостачання, каналізації (заміна труб та запірної арматури) в 9 будинках на суму 736,27 тис. грн;

- проведено ремонт електричних мереж та обладнання в 2 будинках, на загальну суму 43,71 тис.грн;

- встановлено металевих дверей в 3 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 11 шт. на загальну суму 104,28 тис. грн;

- проведено ремонт сходових клітин в 5 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 2 528 кв.м, на суму 326,30 тис. грн.

Також, за рахунок коштів підприємства:

- відновлено працездатність 76 ліфтів на загальну суму 614,98 тис.грн;

- встановлено 230 енергозберігаючих освітлювальних приладів в 3 житлових будинках.

 

 

Комунальне підприємство по утриманню

зелених насаджень Деснянського району м. Києва

У грудні 2020 року проведено роботи із видалення сухостійних дерев – 64 шт., сухостійних кущів – 196 шт., санітарної обрізки дерев – 375 шт.

Тривають роботи з вигрібання та вивезення опалого листя обсягом 105,0 т.

Відремонтовано 12шт. лав, елементів на спортивних майданчиках 3 шт. та 5 шт. елементів на дитячих майданчиках.

Проведено роботи з монтажу новорічних ялинок – 2 шт.

Для боротьби з негодою (ожеледицею) використано – 51,3 т піскосоляної суміші.

 

 

Комунальне підприємство «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району» міста Києва

За грудень місяць 2020 року очищено 31 од. зливоприймачів та 8 од. оглядових колодязів, відремонтовано 20 од. зливоприймачів та 8 од. оглядових колодязів.

Щоденно проводяться роботи по прибиранню балансової вулично-шляхової мережі КП ШЕУ Деснянського району.

На балансовій вулично-шляховій мережі КП ШЕУ Деснянського району виконано ямковим ремонтом асфальтобетонного покриття аварійно-небезпечних ділянок – 123 м2.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.