КМДА Київська міська державна адміністрація


18 грудня 2020

Вифлеємський вогонь миру вже у Деснянському районі!

Вифлеємський вогонь миру вже у Деснянському районі!

 

Священнослужителі храмів та церков Деснянського району, деснянці, співробітники Деснянської райдержадміністрації сьогодні отримали Вифлеємський вогонь миру.

Традиційно у фойє адміністрації представники громадської організації «Скаутське об’єднання «ОРІЯНА» у святковій атмосфері передали Благодатний вогонь в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Ірині Алєксєєнко, після чого від вогню запалили свічки всі бажаючі.

«За традицією у грудні, за ініціативи Громадської організації «Скаутське об’єднання «Оріяна», проводиться передача Вифлеємського вогню миру, який запалено на місці народження Ісуса Христа. Із замиранням серця кожного разу очікую на цю подію. Вогонь символізує тепло, мир, злагоду і сподівання. Дуже важливо, аби це світло принесло мир у серце кожного деснянця та дало надію на мир і процвітання», – зазначила Ірина Алєксєєнко.

Віфлеємський вогонь миру – це важливий Різдвяний символ і пластуни вже 20 років поширюють його в школах, церквах, лікарнях, державних установах, громадських організаціях. Зокрема, група пластунів повезе Вифлеємський вогонь миру нашим захисникам у зону ООС. Відтак, до Різдва пластуни передаватимуть вогонь всім українцям, аби на Святвечір символ миру, якого ми так прагнемо, запалав у наших домівках. Першими в Україні Вогонь миру отримали кияни, а потім він вирушить до інших міст.

Вифлеємський вогонь, долаючи безліч кордонів, потрапляє до всіх, хто чекає символ тепла, спокою та віри.

Довідково.

Скаутське об’єднання «Оріяна» було засновано у 1993-му році, сьогодні нараховує близько 200 активних членів організації, тут виховується вже шосте покоління скаутів. «Оріяна» об’єднує дітей, підлітків та молодь усього Києва. Мета організації – сприяння розвитку Скаутського руху молодих людей, як особистостей для досягнення ними високого інтелектуального, громадського, духовного та військово – патріотичного потенціалу. З 2007-го року організаціє є дійсним членом Національної Організації Скаутів України (НОСУ).

Серед реалізованих проектів Скаутського об’єднання «Оріяна» – «Очищення водойм України»; «Діти вулиці»; «Молодь і козацтво України»; «Діти перед усім»; Благодійна акція на підтримку дитячої лікарні «Охматдит».

ФОТОЗВІТ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.