КМДА Київська міська державна адміністрація


8 жовтня 2020

Основні напрямки та показники роботи Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації за вересень 2020 року

Основні напрямки та показники роботи Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації за вересень 2020 року

Основні напрямки та показники роботи
Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації
за вересень 2020 року

 

Управління праці та соціального захисту населення

(надалі - Управління)

В межах встановлених правил подовженого періоду адаптивного карантину, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2О, основна діяльність Управління здійснювалась в штатному режимі  з обмеженим  доступом  щодо здійснення особистого прийому громадян, в роботі задіяна модель онлайн/офлайн  діяльності з використанням  Інтернет - ресурсів, формат  a&q, outsideта через скриньку,  працює «гаряча лінія» фіксованого телефонного зв’язку.

В період 01-25.09.2020 до Урядового контактного центру Урядова «гаряча лінія» 1545 та КБУ «Контактний центр міста Києва» надійшло 77 звернень від громадян з питань соціального захисту, всього за період з 01.04.2020 по 25.09.2020 в Управлінні опрацьовано 8186 звернень.

У звітному періоді за напрямами основної діяльності досягнуто таких результатів:

Призначення державної соціальної допомоги сім'ям з дітьми

Протягом вересня 2020 року призначено різні види державної соціальної допомоги 1376 сім'ям з дітьми.  Загальна кількість осіб, які отримали допомогу становила -  17033. З метою посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми, в Управлінні організованаробота по призначенню згаданої допомоги, на обліку перебуває  4 особи.

В Управлінні на обліку перебувало 1118 особових справ  багатодітних сімей, які  мають право на отримання допомоги   у  розмірі 1700 гривень за рахунок коштів державного бюджету  у вигляді субвенції до місцевих бюджетів/ надається одному з батьків дитини, що постійно проживають разом з дитиною.

Призначення житлових субсидій

Розраховано житлових субсидій для 11203 домогосподарств на суму  7 009 532 грн. У січні-вересні 2020 року проведено 9 засідань Комісії з розгляду спірних питань щодо призначення пільг та субсидій.

Відшкодування пільг

На обліку в Єдиному державному  автоматизованому реєстрі осіб,  які мають право на пільги за соціальною ознакою, згідно з чинним законодавством України перебувало20367 пільговиків, здійснено нарахування пільг  на суму 9 426 944 грн.

Відшкодування соціальних стипендій

Управління здійснює виплати соціальних стипендій, призначених студентам вищих навчальних закладів I-IV рівня акредитації, які навчаються за денною формою за державним замовленням, нараховані соціальні стипендії студентам вищих навчальних закладів на суму 435925 грн. 

Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб

Відповідно до єдиної Web - орієнтованої інформаційної технології формування сегменту  «Облік ВПО» ДП ІОЦ, у визначеному періоді в ДП ІОЦ єдиної Web - орієнтованої інформаційної технології формування сегменту  «Облік ВПО» в  Деснянському районі м. Києва обліковано 15140 осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території,  районів проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, з них 10772 - сімей,  працездатних осіб - 6997, пенсіонерів - 2914, 485 - особи  з інвалідністю, 3015 - діти.

Соціальний захист осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

На обліку перебувало 18063 особи, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, з них: 2707 - діти. Протягом серпня місяця 2020 року призначено первинно  419  компенсаційних  виплат, відповідно до заяв, які надійшли через скриньку або електронні засоби комунікації. В контексті механізму оплати послуг із санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, станом на 25.09.2020 розроблено та укладено 278 трьохсторонніх договорів з контрагентами стосовно  надання  таких послуг.  

Забезпечення санаторно-курортного лікування
пільгової категорії громадян

Видано безкоштовно 417 путівка у санаторно-курортні заклади, з них оздоровлено: ветеранів війни - 60 (осіб); осіб  з інвалідністю загального захворювання - 207 (осіб); ветеранів праці - 150 (осіб).

 В контексті механізму оплати послуг із санаторно-курортного лікування учасників антитерористичної операції, станом на 25.09.2020 розроблено та укладено 58 трьохсторонніх договорів з контрагентами стосовно  надання  таких послуг. 

У рамках  виконання міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки», з метою забезпечення санаторно-курортного лікування  визначеної категорії киян видано 37 путівок (15 – дорослі, 22 - дитячі) для оздоровлення дружин та дітей до 14 років учасників антитерористичної  операції.

Забезпечення  технічними засобами реабілітації

Відповідно до постанови Уряду від 14 березня 2018 року № 238 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших осіб протезами верхніх та нижніх кінцівок, ортезами шарнірними на нижні кінцівки та кріслами колісними здійснюється згідно з договорами, укладеними органом соціального захисту населення з підприємством та особою з інвалідністю, дитиною з інвалідністю, іншою особою або їх законними представниками

В Управлінні укладено такі договори:

 

/тристоронній договір:

- 34 договори на забезпечення протезом верхньої/ нижньої кінцівки/ ортезом шарнірним на нижню кінцівку;

- 68 договір про забезпечення кріслом колісним

/двосторонній договір: Про забезпечення технічними  та іншими засобами реабілітації (крім протезів верхніх та нижніх кінцівок)

23 договори щодо малої механізації;

9 договорів на технічні засоби (палиці, милиці);

1 договір на засоби пересування;

23 на ортопедичне взуття;

18 на протезно - ортопедичні вироби;

6 на протези молочної залози;

2/2 на ремонт протезно - ортопедичних виробів /крісел колісних

За період січень - вересень 2020 року в Централізованому банку осіб             з інвалідністю сформовано 2622 електронних направлень на забезпечення технічних та інших засобів реабілітації.

Надання матеріальної допомоги малозабезпеченим особам

В рамках виконання заходів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки»  з початку року надано матеріальну допомогу  905 малозабезпеченим особам на суму 2 437 237, 20 грн /середній розмір допомоги складав 2693,10 грн/особу.

Призначення державної соціальної допомоги громадянам,
які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю

 У звітному періоді призначено державну соціальну допомогу 16 особам /всього 377 осіб, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю; здійснено призначення  тимчасової соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату - 44 особам/всього 183 осіб. 

Здійснення контролю за призначенням (перерахунку) пенсій,
органами Пенсійного фонду України, згідно з чинним законодавством

У звітному періоді перевірено 181 пенсійна справа/всього 2387,  у тому числі, 89 пенсійних справ, по яких прийняте рішення про перерахунок пенсій.

Надання при народженні дитини одноразової
натуральної допомоги «пакунок малюка»

Постановою Уряду від 29.07.2020 № 744 затверджено Порядок та умови реалізації пілотного проєкту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020 - 2021 роках», спеціалістами Управління призначено грошову компенсацію вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» - 81 особі.

 В розрізі виконання завдань основної діяльності Управління організована робота щодо надання послуги з догляду за дитиною до трьох років«муніципальна няня», призначена компенсація такої послуги/ всього оформлено 821 заява.

Комплекс реєстраційних послуг для новонароджених Є-Малятко

Відповідно до заяв, які надійшли через електронні засоби комунікації, опрацьовано 299 звернень/заяв щодо призначення допомоги при народженні дитини.

Оздоровлення та відпочинок дітей

Відповідно до Порядку направлення дітей на оздоровлення та відпочинок до державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» і державного підприємства «Український дитячий центр» Молода гвардія» отримано 51 заяву  на скерування дітей для оздоровлення та відпочинку  у згаданих  дитячих  центрах. 

Надання соціальних послуг населенню
Деснянського району міста Києва

В Територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району міста Києва (надалі - Територіальний центр) 1564 особи, які перебували у складних життєвих обставинах і потребували надання соціальних послуг, отримали 22620 соціальних послуг/61987 заходів, з них виявлено та взято на обслуговування 26 осіб.

З метою створення необхідних умов зворотного зв’язку, надання інформаційних послуг, оперативного реагування на гострі проблеми мешканців району, працює «гаряча лінія» фіксованого телефонного зв’язку.

Догляд вдома/ представництво інтересів

У відділеннях соціальної допомоги вдома 792 особам похилого віку та особам з інвалідністю надано 6326 соціальних послуг догляду вдома/25603 заходи з придбання і доставки продовольчих, промислових та господарських товарів, медикаментів, допомоги у приготуванні їжі, прибирання житла, організації харчування, догляду за ліжкохворими, в тому числі 23 особам на платній основі надано 283 послуги догляду вдома/317 заходів на загальну суму 19,4 тис. грн.

Відповідно до укладених договорів на підставі визначених індивідуальних потреб 759 громадянам надано 1854  послуги представництва інтересів/5801 захід щодо забезпечення супроводу у медичні заклади, відвідування у лікарнях, надання допомоги з оплати комунальних послуг, оформлення документів із соціально-правових питань, сприяння в отриманні адресної натуральної та грошової допомоги.

Соціальна адаптація та консультування людям похилого віку

У відділенні денного перебування 36 громадянам надано 82 послуги консультування /285 заходів  та 232 особам 1047 послуг соціальної адаптації /1089 заходів. На базі відділення в  «Університеті третього віку» працівниками та волонтерами на 5 факультетах проведено 78 дистанційних онлайн/занять з використанням Інтернет - ресурсів.

Натуральна допомога

У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги 414 особам, які перебувають на обслуговуванні у Територіальному центрі та 6800 мешканцям Деснянського району надано 7299 соціальні послуги натуральної допомоги за місцем проживання, а саме:  продукти харчування, гарячі обіди, засоби особистої гігієни, миючі засоби, постіль, промислові товари на загальну суму 1250,1 тис. грн, в тому числі  4 громадянам 88 послуг з доставки гарячого харчування за власні кошти, 67 послуг з ремонту одягу, 178 послуг перукаря, 41 послугу тесляра,  100 продуктових наборів, які були доставлені громадянам за місцем проживання, що перебувають на обслуговуванні.

За рахунок коштів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019 - 2021 роки» 17 малозабезпечених громадянам та особам з інвалідністю надано послуги з натуральної допомоги у вигляді гарячого харчування на загальну суму 19,55 тис. грн.

З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 6800мешканців Деснянського району, розмір пенсії яких не перевищує 2 000,00 грн. забезпечені дезінфікуючими засобами для обробки рук і шкіри та медичними масками (доставлені за місцем проживання),  на загальну суму 1196,8 тис. грн.

Соціальні та реабілітаційні послуги дітям з інвалідністю

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю під час карантину соціальні послуги з психологічної, педагогічної реабілітації, медичного супроводу, а саме: 52 дітям відповідно до індивідуальних програм реабілітації надано 4738 послуг/12555 заходів,27 дітям, які відвідують групи денного перебування повного та неповного дня надано 405 соціальних послуги денного догляду/3 240 заходи,  14 дітей отримали 172 послуги із транспортного перевезення/341 захід.

Привітання ювілярів-мешканців Деснянського району

У вересні місяці 2020 року відбулося привітання одного ювіляра з  95-річчям, двох ювілярів з 90-річчям, трьох ювілярів з 85-річчям та трьох ювілярів з 80-річчям ‒ мешканців Деснянського району, які отримали вітальні листівки.

 

 

Управління освіти

Відповідно до рішення Київської міської ради від 12.12.2019 № 456/8029 «Про бюджет міста Києва на 2020 рік» та розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 14.09.2020 № 476 «Про внесення змін до розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 04.02.2020 № 73 «Про капітальний ремонт об’єктів, що фінансуються в 2020 році за рахунок бюджетних коштів по Деснянській районній в місті Києві державній адміністрації» по галузях «Освіта» та «Фізична культура і спорт» передбачено видатки на виконання робіт з капітального ремонту в закладах освіти Деснянського району в сумі 93 504,44 тис. грн. Станом на 29.09.2020 освоєно 61 098,2 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі  1 31,8 тис. грн.)

По галузі «Освіта» кошти в сумі 91 719,44 тис. грн. передбачено на:

- капітальний ремонт місць загального користування в 16-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 39, 136, 170, 175, 301, 508, 512, 519, 689, 744, 755, 757, 768, 770, 784, 797) та в 16-ти закладах загальної середньої освіти (Гімназія «Троєщина», ЗЗСО №№ 23, 39, 119, 189, 192, 213, 218, 238, 249, 276, 293, 301, 307, 312, Вечірня (змінна) школа №18) на загальну суму 14 076,4 тис. грн. У всіх закладах, крім ЗДО №519, роботи завершено. В ЗДО №519 кошти для проведення робіт передбачено Розпорядженням від 14.09.2020 №476. Станом на 29.09.2020 освоєно 11 438,5 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі 487,2  тис. грн.).

-                 відновлення груп в 2-х закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 745, 758) на суму 3 323,1 тис. грн. В ЗДО № 745 роботи завершено. По ЗДО № 758 кошти будуть направлені на заміну вікон в інших дошкільних закладах. Станом на 29.09.2020 освоєно 987,9 тис. грн.;

-                 відновлення роботи закладу (ДНЗ № 782) на суму 5 000,0 тис. грн. Проведено коригування проектно-кошторисної документації в межах кошторисних призначень. Роботи тривають. Станом на 29.09.2020 освоєно 4 165,9 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі 33,9 тис. грн.);

-                 капітальний ремонт харчоблоків у 6-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 34, 83, 111, 165, 512, 784) та в 22-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 119, 190, 207, 218, 247, 250, 251, 259, 264, 275, 276, 277, 282, 292, 293, 294, 300, 301, 311, 312, 313, 320) на загальну суму 30 423,2 тис. грн. В 5-ти ЗДО (№№ 34, 83, 165, 512, 784) 21-му ЗЗСО (№№ 119, 190, 218, 247, 250, 251, 259, 264, 275, 276, 277, 282, 293, 294, 300, 301, 311, 312, 313, 320) роботи завершено. В ЗЗСО №207 роботи тривають. По ЗДО №111 кошти будуть направлені на ремонт покрівлі в цьому ж закладі і заміну вікон в інших ЗДО. В 6-ти ЗДО (№№ 15, 91, 519, 569, 776, 812) і 3-х ЗЗСО (№№213, 238, 308) кошти для проведення проектних робіт передбачено Розпорядженням від 14.09.2020 № 476. В ЗЗСО № 292 виконано проектні роботи. Станом на 29.09.2020 освоєно 25 275,9 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі 544,3 тис. грн.);

-                 капітальний ремонт покрівель в 9-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 91, 94, 125, 512, 519, 520, 745, 780, 781), в 6-ти закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 277, 213, 218, 292, 300, 312) та в 1-му закладі позашкільної освіти (ЦДЮТ) на загальну суму 6 653,3 тис. грн. У всіх ЗДО, 5-ти ЗЗСО (№№ 213, 218, 277, 300, 312) та ЦДЮТ роботи завершено. В ЗЗСО №292  завершено проектні роботи, кошти для проведення ремонтних робіт передбачено Розпорядженням від 14.09.2020 №476. Станом на 29.09.2020 освоєно 5 594,2 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі 4,7 тис. грн.);

-                 капітальний ремонт спортивних залів з допоміжними приміщеннями в 2-х закладах загальної середньої освіти (СНВК «Київські Каштани», ЗЗСО № 189) на суму 1 769,8 тис. грн. В СНВК «Київські Каштани» роботи завершено, в ЗЗСО №189 роботи на стадії завершення. Станом на 29.09.2020 освоєно 1 009,1 тис. грн;

-                 капітальний ремонт інженерних мереж та МІТП в 2-х закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 111, 776) та в 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 147) на загальну суму 1 400 тис. грн. В усіх закладах роботи завершено. Станом на 29.09.2020 освоєно 1 367,0 тис. грн;

-                 капітальний ремонт фасаду (підсилення основ фундаменту та фасаду) в 1-му закладі дошкільної освіти (ЗДО № 752) на суму 630 тис. грн. Завершується коригування проектно-кошторисної документації та повторне проходження комплексної експертизи;

-                 капітальний ремонт пралень в 5-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 12, 301, 721, 743, 796) на суму 1 755,3  тис. грн. В 4-х ЗДО (№№ 301, 721, 743, 796) роботи завершено. В ЗДО № 12 роботи на стадії завершення. Станом на 29.09.2020 освоєно 1 636,4 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі 143,8 тис. грн);

-                 капітальний ремонт будівель та прибудинкової території в 7-ми закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 165, 170, 491, 742, 753, 771, 796) та в 1-му закладі загальної середньої освіти - проектні роботи (ЗЗСО № 282) на загальну суму 17 850  тис. грн. В ЗЗСО № 282 проектні роботи завершено. По всіх ЗДО здійснюються організаційно-правові заходи щодо передачі функції замовника від КП «Житлоінвестбуд-УКБ» Деснянській РДА. Станом на 29.09.2020 освоєно 349,тис.грн;

-                 капітальний ремонт (заміна вікон) в 4-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 152, 218, 320, Гімназія «Києво-Могилянський колегіум») та в Управлінні освіти на загальну суму 1 615,0 тис. грн. У всіх закладах роботи завершено. Станом на 29.09.2020 освоєно 1 593,4 тис. грн;

-                 капітальний ремонт вхідної групи в 1-му закладі загальної середньої освіти (СНВК «Київські Каштани») на суму 100,0 тис. грн. Кошти будуть направлені на заміну вікон в даному закладі;

-                 капітальний ремонт їдалень в 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 270, 306) на суму 1 578,7 тис. грн. В обох закладах роботи завершено. Станом на 29.09.2020 освоєно 1 575,6 тис. грн.(з них на реєстрації в казначействі 12,9тис. грн);

-                 капітальний ремонт стадіонів та спортивних майданчиків (проектні роботи) в 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 293) на суму 464,0 тис. грн. Роботи завершено. Станом на 29.09.2020 освоєно 402,1 тис. грн;

-                 безбар’єрне середовище (капітальний ремонт вхідних груп зі встановленням пандусів) у 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО № 212, Вечірня (змінна) школа №18) на загальну суму 785,0 тис. грн. В обох закладах роботи завершено. Станом на 29.09.2020 освоєно 782,2 тис. грн;

-                 реалізація проектів-переможців громадського бюджету на загальну суму 4 445,6 тис. грн, а саме:

  • проект громадського бюджету № 41 «Ремонт та облаштування футбольного майданчика гімназії № 283» на суму 2 966,0 тис. грн. Роботи на стадії завершення. Станом на 29.09.2020 освоєно 2 727,9 тис. грн.
  • проект громадського бюджету № 658 «Капітальний ремонт харчоблоку в школі № 306» на суму 1 479,6 тис. грн. Роботи завершено. Станом на 29.09.2020 освоєно 1 364,7 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі 86,0 грн).

По галузі «Фізична культура і спорт» кошти в сумі 1 785 тис. грн. передбачено на:

 - капітальний ремонт фасаду в 1-му закладі позашкільної освіти (ДЮСШ №14) на суму 1 470 тис. грн. Роботи тривають. Станом на 29.09.2020 освоєно 432,5 тис. грн.

- капітальний ремонт асфальтового покриття в 1-му закладі позашкільної освіти (ДЮСШ №14) на суму 315 тис. грн. Роботи завершено. Станом на 29.09.2020 освоєно 298,3 тис. грн.

 

 

Управління культури, туризму

та охорони культурної спадщини

Відповідно до рішення Київської міської ради від 13.12.2018 № 416/6467 «Про бюджет міста Києва на 2020 рік» по галузі «Культура» на 2020 рік виділено коштів загального фонду 7152,76 тис. грн. та 8944,44 тис. грн. коштів спеціального фонду (бюджету розвитку).

Протягом вересня  поточного року закладами культури, що знаходяться у підпорядкуванні Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації було витрачено коштів в сумі загального фонду  645,48 тис. грн. та спеціального фонду (бюджет розвитку) 980,014 тис. грн.

Централізованою бібліотечною системою проведено низку заходів  в онлайн-режимі,  а саме: 8 майстер-класів, 4 консультації психологів та 2 тренінги для саморозвитку, 7 зустрічей з письменниками, 8 віртуальних екскурсій, 7 відеозаписів читання в голос для дітей, 7 інформацій про пам’ятні дати, 3 еко-уроки, взято участь у 5 творчих заходах району.

Вихованці шкіл мистецтв району взяли участь у 12 творчих заходах міста, отримали 15 нагороди всеукраїнського рівня.

19.09.2019 поринути у чарівний світ історії, відчути дух століть, отримати заряд позитивних емоцій від захоплюючих та корисних театралізованих дійств мав змогу кожен деснянець, вихідними відвідавши фестиваль «Легенди та історії Городця Княжого» на території етнографічного центру «Городець княжий». Присутні мали можливість з користю провести час, адже такий спосіб дозвілля став хорошим різновидом сімейного відпочинку. У програмі фестивалю були: дитячий богатирський турнір на безпечній м’якій зброї; середньовічні розваги для дітей та дорослих; метання ножів та стрільба з луків; майстер-класи з середньовічного танцю; майстер-клас з слов’янської письменності; ярмарок майстрів стародавніх ремесел; фотозона із костюмами та реквізитом; фехтування та фаєр-шоу; турнір з дуельного фехтування на шаблях; турнір зі стрільби з луків; конкурс на кращий художній образ, створений костюмом; виступи творчих груп та майстерень з виготовлення історичних і фентезійних костюмів та реквізиту; виступи менестрелів та бардів.

          30 вересні з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек  відбулось  відкриття Бібліохабу бібіліотеки № 115 для дітей  Централізованої бібліотечної системи на якому був  присутній  Київський  міський  голова В. КЛИЧКА

 

 

Управління у справах молоді та спорту

Підпорядковані Управлінню установи:

- Деснянський районний у місті Києві Центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» ( далі - ДЦФЗН «Спорт для всіх»);

- Центр навчання плаванню Деснянського району м. Києва

Відповідно до Програми  економічного і соціального розвитку м. Києва на 2020 рік,  бюджетні асигнування по галузі «Фізична культура і спорт» спеціальний фонд (бюджет розвитку):

- капітальних ремонтів: заплановано (бюджетний запит) – 5660,6 тис. грн. та освоєно коштів (фінансування) – 3427,4 тис. грн.

- спортивне обладнання  в сумі – 400,00 тис. грн. Освоєно коштів (фінансування) – 360,00 тис. грн. Стан освоєння 90 %, економія 40 тис. грн. - планується витрати на велосипеди (5шт. по 8,0 тис. грн.).

Деснянський районний у місті Києві Центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»: заплановано (кошторис) – 4360,6 тис. грн.  Освоєно коштів (фінансування) – 2188,9 тис. грн.

Кап. ремонт спортивного майданчику вул. Мілютенка, 44 - 2800,0 тис. грн. Освоєно коштів (фінансування) – 828,5 тис. грн. Стан освоєння 29,6 %.

Додатково: укладено договір з переможцем ТОВ "ГОРІНВЕСТБУ " на суму  2476,0 тис. грн. Замовлено коштів на суму 914,3 тис. грн. 23.09.2020 р.

Проектні роботи по спортивним клубам на загальну суму 200,0 тис. грн.:

- «Центр східних єдиноборств» вул. Лифаря, 20 - 50,0 тис. грн.

- «Атлетизм» вул. Бальзака, 12 - 100,0 тис. грн.

- «Браво» вул. Радунська, 54-а - 50,0 тис. грн.

Проєктні роботи по спортивному майданчику по вул. Бальзака, 54-а - 200,0 тис. грн. Освоєно коштів (фінансування) – 199,8 тис. грн. Стан освоєння  99,9 %.

Кап. ремонт підвального приміщення пр. Маяковського, 26А – 1160,6 тис. грн. Освоєно коштів (фінансування) – 1160,6 тис. грн. Стан освоєння 100 %.

 

Центр навчання плаванню Деснянського р-ну м. Києва вул. Миколи Закревського, 67 А – 1300,0 тис. грн.,  фінансування заплановано з червня по серпень 2020 року: освоєно коштів (фінансування)  –1238,5 тис. грн. Стан освоєння 95,3%.

Проведення спортивно-оздоровчих та молодіжних заходів.

Протягом звітного періоду Управлінням та  Деснянським районним у місті Києві Центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»  проведено  та взято учать у  4 спортивно-масових та   молодіжних- заходів,

а саме:

З нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту України відбулось нагородження подяками та подарунками кращих тренерів, фахівців з фізичної  культури, спортсменів  та кращих шкільних команд за підсумками участі у змаганнях за програмою Спартакіади учнівської молоді Деснянського району у 2019-2020р.,Кубок Деснянського району з футболу серед команд вікової групи U-19 "ЛІГИ ДВОРОВОГО ФУТБОЛУ", в рамках програми « Школа молодого лідера» тренінг на тему : «Фото та селфі з використанням телефону. Розкрутка сторінки Інстаграм, та турнір з волейболу «TROYA VOLLEBALL CUP». Управлінням у справах молоді та спорту Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, згідно розподілу путівок, отриманих від Департаменту молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), у серпні-вересні поточного року направлено на оздоровлення та відпочинок 110 дітей пільгових категорій до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Управлінням узагальнено від структурних підрозділів райдержадміністрації до компетенції яких відноситься питання організації оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій Деснянського району та подано до Департаменту молоді та спорту Звіт про охоплення у 2020 році дітей  району  оздоровленням та відпочинком за бюджетні кошти (форма 2-ОБК).

 

 

Відділ охорони здоров’я

Продовжується реалізація Урядової  програми «Доступні ліки».

З 01.04.2019 запрацювала нова система видачі ліків за електронними рецептами.

НСЗУ забезпечено повернення коштів аптечним закладам, які заключили з нею договір і отримали право працювати в програмі «Доступні ліки».

Нова система фінансування дозволяє пацієнту отримати ліки в любій аптеці, з якою підписаний договір, незалежно від того де він проживає. З початку поточного року лікарями медичних закладів Деснянського району м. Києва виписано 39500 рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів 21034 хворим, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу, бронхіальну астму.

Продовжується запровадження медичної реформи: кількість підписаних та внесених до електронної медичної системи декларацій станом на 30.09.2020 – 280 тисяч, що становить 76,0%.

 З 01.07.2018 запроваджено новий механізм фінансування закладів охорони здоров’я первинної ланки за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» Національною службою здоров’я України. Тарифи на надання медичних послуг, пов’язаних з первинною медичною допомогою, встановлюються як капітаційна ставка за обслуговування одного пацієнта протягом календарного року.

Забезпечено реалізацію глобальної ініціативи стратегії Fast-Trask Cities у м. Києві (90х90х90) з покращення надання медичних послуг у сфері ВІЛ /СНІДу.  Станом на 30.09.2020 протестовано за допомогою швидких тестів 2513 осіб, з них виявлено антитіла до ВІЛ у 30 випадках.

Функціонує 4 кабінети надання антиретровірусної допомоги за місцем проживання хворого.

З 01.04.2020 стартував ІІ етап медичної допомоги – надання вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги в закладах охорони здоров’я, які зареєстровані в єдиній медичній системі е-Healt та заключили угоду на медичне обслуговування з Національною службою здоров’я України за програмою медичних гарантій.

Закладом, фахівці якого надають амбулаторну вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу пацієнтам на території Деснянського району за направленням сімейних лікарів та лікарів-педіатрів, є КНП «Консультативно-діагностичний центр» Деснянського району м. Києва.

 

 

Відділ контролю за благоустроєм

та збереженням природного середовища

Спеціалістами відділу контролю за благоустроєм та збереженням природного середовища Деснянської РДА щоденно проводиться обстеження території Деснянського району на предмет дотримання Правил благоустрою міста Києва, зокрема належного санітарно-технічного стану, унеможливлення виникнення несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання піскомету та листя. В разі виявлення порушень, порушникам вносяться приписи та/або складаються протоколи про адміністративні правопорушення, відповідно до ст. 152 КУпАП.

Відтак, в вересні, відділом було організовано роботи по прибиранню місць періодичного утворення несанкціонованих навалів сміття по вул. Радистів, 47 (ммпз Биківня), вул. Електротехнічна (біля заправки «WOG») та по вул. Драйзера, 44-А.

Крім того, під контролем спеціалістів відділу, силами КП «Дарницьке лісопаркове господарство» та Білодібровського лісництва на виконання звернень мешканців району було ліквідовано два місця періодичного утворення несанкціонованих навалів сміття на території лісової смуги, а також за допомоги представників Деснянської станції першого підйому ПАТ АК «Київводоканал» було ліквідовано місце періодичного утворення несанкціонованих навалів сміття по вул. Деснянській у селищі Троєщина.

Також, спеціалістами відділу контролю за благоустроєм та збереження природного середовища спільно з відповідальними балансоутримувачами територій періодично проводиться робота по виявленню та ліквідації написів, що пропагують вживання наркотичних речовин, на фасадах будівель. У разі їх виявлення, вживаються оперативні заходи реагування.

Крім того, спеціалістами відділу контролю за благоустроєм та збереженням природного середовища Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації щоденно, з дотриманням індивідуальних санітарних норм безпеки приймається участь у проведенні рейдів по дотриманню карантинного режиму, пов’язаного зі спалахом гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Складаються протоколи про адміністративні правопорушення за  ст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів) та за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).

 

 

Комунальне підприємство «Керуюча компанія
з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва»

У вересні 2020 року підприємством та підрядними організаціями виконано ремонтні роботи поточного характеру житлового фонду на загальну суму 2 143,47 тис.грн, а саме:

- проведено ремонт покрівлі у 2 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 132,70 кв.м на суму 32,35 тис. грн.;

- проведено ремонт внутрішньобудинкових мереж водопостачання, теплопостачання, каналізації (заміна труб та запірної арматури) в 13 будинках на суму 909,10 тис. грн.;

- зроблено герметизацію стиків зовнішніх стінових панелей в 4 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 905,10 м.пог. на суму 123,89 тис. грн.;

- зроблено фасадні роботи в 1 будинку, загальний обсяг виконаних робіт 160,00 кв.м на суму 80,04 тис. грн.;

- проведено ремонт сходових клітин в 10 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 2990,40 кв.м, на суму 571,06 тис. грн.;

- проведено ремонт вхідних груп в 11 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 1874,23 кв.м на суму 351,07 тис. грн.;

- встановлено металевих дверей в 2 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 14 шт. на загальну суму 75,96 тис. грн..

Також, за рахунок коштів підприємства:

- відновлено працездатність 49 ліфтів на загальну суму 418,99 тис.грн;

- встановлено 373 енергозберігаючих освітлювальних прилади в 3 житлових будинках.

 

 

Комунальне підприємство «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району» міста Києва

За вересень місяць 2020 року очищено 217 од. зливоприймачів та 147 од. оглядових колодязів, відремонтовано 23 од. зливоприймачів та 8 од. оглядових колодязів.

Щоденно проводяться роботи по прибиранню балансової вулично-шляхової мережі КП ШЕУ Деснянського району.

На балансовій вулично-шляховій мережі КП ШЕУ Деснянського району виконано поточним (дрібним) ремонтом 4 317,6 м2.

Виконані роботи по поточному (середньому ремонту) вул. М.Цвєтаєвої (від пр. Маяковського до вул. Бальзака) площею 16 766,9 м2 та по вул. Пухівська площею 1 017 м2. Продовжуються роботи по поточному (середньому) ремонту вул. Бальзака та вул. Пухівська.

Облаштовано 11 од. наземних пішохідних переходів пониженими бортовими каменями (безбар’єрне середовище) з використанням тактильної плитки.

Додатково виконано заповнення швів асфальтобетонного покриття гумово-бітумною мастикою за допомогою 9 680 п.м.

 

 

Комунальне підприємство по утриманню

зелених насаджень Деснянського району м. Києва

У вересні 2020 року проведено роботи із висаджування дворічних квітів 10 тис. шт. та багаторічних зимуючих у ґрунті 30 тис. шт.

Проведено роботи із санітарної обрізки дерев – 470 шт., кущів – 7000 шт.

Проведено видалення сухостійних та аварійних дерев – 6 шт.

Проведено покос газонів на площі 65 га.

Ліквідовано сміттєзвалищ – 2 шт.

Встановлено обмежувальні стовпчики 80 шт. з метою унеможливлення заїздів автомобілів на зелену зону, встановлено нові лави – 4 шт., урни – 4 шт. відремонтовано 49 шт. лав, елементів на спортивних майданчиках 1 шт. та 14 шт. елементів на дитячих майданчиках.

Підприємством розпочаті роботи з підготовки до міській виставки квітів на Співочому полі на тему «Світу солодощів».

Під час проведення робіт з капітальних ремонтів, проведено роботу з відновлення та влаштування газонів, скверів та парків: сквер по вул. Братиславська, 38, сквер по   вул. Кіото, 5-9, сквер по вул. Цвєтаєвої, 16, 16-б, 16-в, парк «Фестивальний».

Розпочато роботи з влаштування газонів в сквері між будинками на   просп. Маяковського, 15-б та вул. Бальзака, 14.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.