Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Основні напрямки та показники роботи Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації за серпень 2020 року

Опубліковано 04 вересня 2020 року о 15:24
фото

Основні напрямки та показники роботи
Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації
за серпень 2020 року

 

Управління праці та соціального захисту населення

(надалі - Управління)

В межах встановлених правил подовженого періоду адаптивного карантину, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2О, основна діяльність Управління здійснювалась в штатному режимі  з обмеженим  доступом  щодо здійснення особистого прийому громадян,  в роботі застосована модель онлайн/офлайн діяльності з використанням Інтернет - ресурсів, формат  a&q, outside та через скриньку,  працює «гаряча лінія» фіксованого телефонного зв’язку.

В період 03-28.08.2020 до Урядового контактного центру Урядова «гаряча лінія» 1545 та КБУ «Контактний центр міста Києва» надійшло 69 звернень від громадян з питань соціального захисту, всього за період з 01.04.2020 по  28.08.2020 в Управлінні опрацьовано 8096 звернень.

У звітному періоді за напрямами основної діяльності досягнуто таких результатів:

Соціально-трудові відносини

Згідно з даними Головного управління статистики у м. Києві  середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника в Деснянському районі (за І квартал 2020 року) складала 11265 грн, та зросла порівняно з відповідним періодом 2019 року на 10 %.  

Відповідно до рейтингової оцінки діяльності районних в місті Києві державних адміністрацій, рівень виконання показників: «Заборгованість із виплати заробітної плати, зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та платежів до Пенсійного фонду України в бюджетних установах та організаціях, а також на комунальних підприємствах, які передані до сфери управління районних в місті Києві державних адміністрацій» та «Темп зростання (зменшення) обсягу заборгованості із виплати заробітної плати, зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та платежів до Пенсійного фонду України в бюджетних установах та організаціях, а також на комунальних підприємствах, які передані до сфери управління районних в місті Києві державних адміністрацій, у відсотках до початку року» стабільно  утримується. За результатами виконання показників згаданого розділу Деснянський район міста Києва за січень - липень 2020 року посів загальне рейтингове  1-8 місце.

Призначення державної соціальної допомоги сім'ям з дітьми

Протягом серпня 2020 року призначено різні види державної соціальної допомоги 1835 сім'ям з дітьми. Загальна кількість осіб, які отримали допомогу становила -  19759. З метою посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми, в Управлінні організованаробота по призначенню згаданої допомоги, на обліку перебуває 4 особи.

В Управлінні на обліку перебувало 1180 особових справ багатодітних сімей, які мають право на отримання допомоги   у  розмірі 1700 гривень за рахунок коштів державного бюджету у вигляді субвенції до місцевих бюджетів/ надається одному з батьків дитини, що постійно проживають разом з дитиною.

Призначення житлових субсидій

Розраховано житлових субсидій для 11100 домогосподарств на суму  6 820 058 грн. У січні - серпні 2020 року проведено 8 засідань Комісії з розгляду спірних питань щодо призначення пільг та субсидій.

Відшкодування пільг

На обліку в Єдиному державному  автоматизованому реєстрі осіб,  які мають право на пільги за соціальною ознакою, згідно з чинним законодавством України перебувало 20364 пільговиків, здійснено нарахування пільг  на суму 9 237 951 грн.

Відшкодування соціальних стипендій

Управління здійснює виплати соціальних стипендій, призначених студентам вищих навчальних закладів I - IV рівня акредитації, які навчаються за денною формою за державним замовленням, нараховані соціальні стипендії студентам вищих навчальних закладів на суму 868569 грн. 

Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб

Відповідно до єдиної Web - орієнтованої інформаційної технології формування сегменту  «Облік ВПО» ДП ІОЦ, у визначеному періоді в ДП ІОЦ єдиної Web - орієнтованої інформаційної технології формування сегменту  «Облік ВПО» в  Деснянському районі м. Києва обліковано 15039 осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території,  районів проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил,  з них  10701 - сімей,  працездатних осіб - 6927, пенсіонерів - 2907, 484 -  особи з інвалідністю, 3003 - діти.

Соціальний захист осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

 На обліку перебувало 18063 особи, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, з них: 2707 ‒ діти. Протягом серпня місяця 2020 року призначено первинно  198  компенсаційних  виплат, відповідно до заяв, які надійшли через скриньку або електронні засоби комунікації. В контексті механізму оплати послуг із санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, станом на 28.08.2020 розроблено та укладено 233 трьохсторонніх договорів з контрагентами стосовно  надання  таких послуг.  

Забезпечення санаторно-курортного
лікування пільгової категорії громадян

Видано безкоштовно 221 путівка у санаторно-курортні заклади, з них оздоровлено: ветеранів Другої світової війни - 65 (осіб); осіб  з інвалідністю загального захворювання - 73 (осіб); ветеранів праці - 83 (осіб).

Забезпечення  технічними засобами реабілітації

Відповідно до постанови Уряду від 14 березня 2018 року № 238  «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших осіб протезами верхніх та нижніх кінцівок, ортезами шарнірними на нижні кінцівки та кріслами колісними здійснюється згідно з договорами, укладеними органом соціального захисту населення з підприємством та особою з інвалідністю, дитиною з інвалідністю, іншою особою або їх законними представниками

В Управлінні укладено такі договори:

/тристоронній договір:

- 33 договори на забезпечення протезом верхньої/ нижньої кінцівки/ ортезом шарнірним на нижню кінцівку;

- 67 договір про забезпечення кріслом колісним

/двосторонній договір: Про забезпечення технічними  та іншими засобами реабілітації (крім протезів верхніх та нижніх кінцівок)

31 договір щодо малої механізації;

8 договорів на технічні засоби (палиці, милиці);

1 договір на засоби пересування;

23 на ортопедичне взуття;

18 на протезно-ортопедичні вироби;

6 на протези молочної залози;

2/2 на ремонт протезно-ортопедичних виробів /крісел колісних

За період січень - серпень 2020 року в Централізованому банку осіб з інвалідністю сформовано 2375 електронних направлень на забезпечення технічних та інших засобів реабілітації.

Надання матеріальної допомоги малозабезпеченим особам

В рамках виконання заходів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки»  з початку року надано матеріальну допомогу  804 малозабезпеченим особам на суму 2 159 497, 20 грн /середній розмір допомоги складав 2685,94 грн/особу.

Призначення державної соціальної допомоги громадянам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю

 У звітному періоді призначено державну соціальну допомогу 23 особам /всього 361 осіб, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю; здійснено призначення  тимчасової соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату - 30 особам/всього 139 осіб. 

Здійснення контролю за призначенням (перерахунку) пенсій, органами Пенсійного фонду України, згідно з чинним законодавством

У звітному періоді перевірено 128 пенсійних справ/всього 2206,  у тому числі, 128 пенсійних справ, по яких прийняте рішення про перерахунок пенсій.

Надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

З метою захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства, відповідно до Порядку надання при народженні дитини натуральної допомоги  «пакунок малюка» за рахунок субвенції з державного бюджету, спеціалістами Управління прийнято через засоби електронної комунікації або через скриньку 155 заяв/ видано 51 «пакунків малюка».

В розрізі виконання завдань основної діяльності Управління організована робота щодо надання послуги з догляду за дитиною до трьох років«муніципальна няня», призначена компенсація такої послуги/  всього оформлено  634 заяви.

Комплекс реєстраційних послуг для новонароджених Є-Малятко

Відповідно до заяв, які надійшли через електронні засоби комунікації, опрацьовано 234 звернень/заяв щодо призначення допомоги при народженні дитини.

Оздоровлення та відпочинок дітей

Відповідно до Порядку направлення дітей на оздоровлення та відпочинок до державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» і державного підприємства «Український дитячий центр» Молода гвардія» отримано 27 заяв  на скерування дітей для оздоровлення та відпочинку  у згаданих  дитячих  центрах. 

Організація проходження альтернативної (невійськової)

служби громадянами  Деснянського району міста Києва

Відповідно до чинного законодавства та нормативно-правових актів, здійснюються заходи щодо організації проходження альтернативної (невійськової) служби громадянами  Деснянського району міста Києва.

У звітному періоді отримано та відправлено на розгляд відповідної комісії 3 заяви від  громадян для проходження альтернативної (невійськової) служби .

Надання соціальних послуг населенню Деснянського району міста Києва

В Територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району міста Києва (надалі - Територіальний центр)  1622 особи, які перебували у складних життєвих обставинах і потребували надання соціальних послуг, отримали 13346 соціальних послуг/44438 заходів, з них виявлено та взято на обслуговування 10 осіб.

З метою створення необхідних умов зворотного зв’язку, надання інформаційних послуг, оперативного реагування на гострі проблеми мешканців району, працює «гаряча лінія» фіксованого телефонного зв’язку.

Догляд вдома/ представництво інтересів

У відділеннях соціальної допомоги вдома 792 особам похилого віку та особам з інвалідністю надано 6750 соціальних послуг догляду вдома/34327 заходів з придбання і доставки продовольчих, промислових та господарських товарів, медикаментів, допомоги у приготуванні їжі, прибирання житла, організації харчування, догляду за ліжкохворими, в тому числі 2 1особі на платній основі надано 266 послуг догляду вдома/298 заходів на загальну суму 17,9 тис. грн.

Відповідно до укладених договорів на підставі визначених індивідуальних потреб 1500 громадянам надано 2561  послуг представництва інтересів/3610 заходів щодо забезпечення супроводу у медичні заклади, відвідування у лікарнях, надання допомоги з оплати комунальних послуг, оформлення документів із соціально-правових питань, сприяння в отриманні адресної натуральної та грошової допомоги.

Соціальна адаптація та консультування людям похилого віку

У відділенні денного перебування 22 громадянам надано 28 послуги консультування /72 заходи  та 147 особам 545 послуг соціальної адаптації /589 захід. На базі відділення в  «Університеті третього віку» працівниками та волонтерами на 4 факультетах проведено 49  дистанційних онлайн/занять        з використанням Інтернет - ресурсів.

Натуральна допомога

У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги 1426 особам, які перебувають на обслуговуванні у Територіальному центрі та 708 мешканцям Деснянського району надано 2673 соціальні послуги натуральної допомоги за місцем проживання, а саме:  продукти харчування, гарячі обіди, засоби особистої гігієни, миючі засоби, постіль, промислові товари на загальну суму 351,2 тис. грн, в тому числі 4 громадянам 44 послуги з доставки гарячого харчування за власні кошти, 42 послуги з ремонту одягу, 125 послуг перукаря, 634 продуктових наборів, які були доставлені громадянам за місцем проживання, що перебувають на обслуговуванні.

За рахунок коштів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019 - 2021 роки» 16 малозабезпечених громадянам та особам з інвалідністю надано послуги з натуральної допомоги у вигляді гарячого харчування на загальну суму 17,42 тис. грн.

З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 792 особи що перебувають на обслуговуванні у відділеннях догляду вдома Територіального центру та 708 мешканців Деснянського району, розмір пенсії яких не перевищує 2 000,00 грн. забезпечені дезінфікуючими засобами для обробки рук і шкіри та медичними масками (доставлені за місцем проживання),  на загальну суму 264,0 тис. грн.

Соціальні та реабілітаційні послуги дітям з інвалідністю

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю під час карантину соціальні послуги з психологічної, педагогічної реабілітації, медичного супроводу, а саме: 5 дітям відповідно до індивідуальних програм реабілітації надано 146 послуг/700 заходів.

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю 5 дітям, які відвідують групи короткотривалого перебування надано 190 соціальних послуг консультування /650 заходів та 125 послуг соціальної адаптації/525 заходів.

Привітання ювілярів-мешканців Деснянського району

У серпні місяці 2020 року відбулося привітання трьох ювілярів з 90-річчям та ювілярки з 95-річчям мешканців Деснянського району, які отримали вітальні листівки.

 

Управління освіти

Відповідно до рішення Київської міської ради від 12.12.2019 № 456/8029 «Про бюджет міста Києва на 2020 рік» та розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 01.06.2020 № 301 «Про внесення змін до розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 04.02.2020 № 73 «Про капітальний ремонт об’єктів, що фінансуються в 2020 році за рахунок бюджетних коштів по Деснянській районній в місті Києві державній адміністрації» по галузях «Освіта» та «Фізична культура і спорт» передбачено видатки на виконання робіт з капітального ремонту в закладах освіти Деснянського району в сумі 93 504,4 тис. грн. Станом на 28.08.2020 освоєно 41 367,9 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі  657,6 тис. грн.)

По галузі «Освіта» кошти в сумі 91 719,4 тис. грн. передбачено на:

-                 капітальний ремонт місць загального користування в 15-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 39, 136, 170, 175, 301, 508, 512, 689, 744, 755, 757, 768, 770, 784, 797) та в 16-ти закладах загальної середньої освіти (Гімназія «Троєщина», ЗЗСО №№ 23, 39, 119, 189, 192, 213, 218, 238, 249, 276, 293, 301, 307, 312, Вечірня (змінна) школа №18) на загальну суму 13 155 тис. грн. У 12-ти ЗДО (№№ 39, 136, 170, 175, 301, 508, 689, 755, 757, 768, 784, 797) та всіх 16-ти ЗЗСО (№№ 23, 39, 119, 189, 192, 213, 218, 238, 249, 276, 293, 301, 307, 312, Гімназії «Троєщина», Вечірній (змінній) школі №18) роботи завершено. В 3-х ЗДО (№№512, 744, 770) роботи на стадії завершення. Станом на 28.08.2020 освоєно 8 188,4 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі 136,2  тис. грн.).

-                 відновлення груп в 2-х закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 745, 758) на суму  3 350 тис. грн. В ЗДО № 745 роботи на стадії завершення. В ЗДО № 758 процедуру відкритих торгів призупинено через скаргу в Антимонопольний комітет. Станом на 28.08.2020 освоєно 380,1 тис. грн.

-                 відновлення роботи закладу (ДНЗ № 782) на суму 5 000,0 тис. грн. Проведено коригування проектно-кошторисної документації в межах кошторисних призначень. Роботи тривають. Станом на 28.08.2020 освоєно 3 500,6 тис. грн.

-                 капітальний ремонт харчоблоків у 6-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 34, 83, 111, 165, 512, 784) та в 22-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 119, 190, 207, 218, 247, 250, 251, 259, 264, 275, 276, 277, 282, 292, 293, 294, 300, 301, 311, 312, 313, 320) на загальну суму 30 765,9 тис. грн. В 5-ти ЗДО (№№ 34, 83, 165, 512, 784) 20-ти ЗЗСО (№№ 119, 190, 218, 247, 250, 251, 259, 264, 275, 276, 277, 282, 293, 294, 300, 301, 311, 312, 313, 320) роботи завершено. В ЗЗСО №207 роботи тривають. В ЗДО №111 процедуру відкритих торгів призупинено через скаргу в Антимонопольний комітет. По ЗЗСО № 292 здійснюються організаційно-правові заходи щодо перерозподілу коштів на ремонт покрівлі в даному закладі. Станом на 28.08.2020 освоєно 16 964,4 тис. грн.

-                 капітальний ремонт покрівель в 9-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 91, 94, 125, 512, 519, 520, 745, 780, 781), в 5-ти закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 277, 213, 218, 300, 312) та в 1-му закладі позашкільної освіти (ЦДЮТ) на загальну суму 6 759,4 тис. грн. В 8-ми ЗДО (№№ 91, 94, 512, 519, 520, 745, 780, 781), 3-х ЗЗСО (№№ 218, 277, 300) та ЦДЮТ роботи завершено. В ЗЗСО №292  завершено проектні роботи. В ЗДО №125 та ЗЗСО №213 роботи на стадії завершення. Станом на 28.08.2020 освоєно 3 190,2 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі 200,2 тис. грн.).

-                 капітальний ремонт спортивних залів з допоміжними приміщеннями в 2-х закладах загальної середньої освіти (СНВК «Київські Каштани», ЗЗСО № 189) на суму 1 769,8 тис. грн. В СНВК «Київські Каштани» роботи завершено, в ЗЗСО №189 роботи на стадії завершення. Станом на 28.08.2020 освоєно 1 009,1 тис. грн.

-                 капітальний ремонт інженерних мереж та МІТП в 2-х закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 111, 776) та в 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 147) на загальну суму 1 400 тис. грн. В усіх закладах роботи завершено. Станом на 28.08.2020 освоєно 1 117,0 тис. грн.

-                 капітальний ремонт фасаду (підсилення основ фундаменту та фасаду) в 1-му закладі дошкільної освіти (ЗДО № 752) на  суму 630 тис. грн. Проводиться коригування проектно-кошторисної документації та повторне проходження комплексної експертизи.

-                 капітальний ремонт пралень в 5-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 12, 301, 721, 743, 796) на суму 2 000  тис. грн. В 3-х ЗДО (№№ 721, 743, 796) роботи завершено. В 2-х ЗДО (№№ 12, 301) роботи на стадії завершення. Станом на 28.08.2020 освоєно 423,9 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі 321,2 тис. грн.).

-                 капітальний ремонт будівель та прибудинкової території в 7-ми закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 165, 170, 491, 742, 753, 771, 796) та в 1-му закладі загальної середньої освіти - проектні роботи (ЗЗСО № 282) на загальну суму 17 850  тис. грн. В ЗЗСО № 282 проектні роботи завершено. По всіх ЗДО здійснюються організаційно-правові заходи щодо передачі функції замовника КП «Житлоінвестбуд-УКБ» Деснянській РДА.

-                 капітальний ремонт (заміна вікон) в 4-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 152, 218, 320, Гімназія «Києво-Могилянський колегіум») та в Управлінні освіти на загальну суму 1 615 тис. грн. У всіх закладах роботи завершено. Станом на 28.08.2020 освоєно 1 593,4 тис. грн.

-                 капітальний ремонт вхідної групи в 1-му закладі загальної середньої освіти (СНВК «Київські Каштани») на суму 100,0 тис. грн. Роботи тривають.

-                 капітальний ремонт їдалень в 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 270, 306) на суму 1 578,7 тис. грн. В обох закладах роботи завершено. Станом на 28.08.2020 освоєно 1 200,7 тис. грн.

-                 капітальний ремонт стадіонів та спортивних майданчиків (проектні роботи) в 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 293) на суму 500,0 тис. грн. Роботи завершено. Станом на 28.08.2020 освоєно 402,1 тис. грн.

-                 безбар’єрне середовище (капітальний ремонт вхідних груп зі встановленням пандусів) у 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО № 212, Вечірня (змінна) школа №18) на загальну суму 800 тис. грн. В обох закладах роботи завершено. Станом на 28.08.2020 освоєно 557,5 тис. грн.

Реалізація проектів-переможців громадського бюджету на загальну суму 4 445,6 тис. грн, а саме:

  • проект громадського бюджету № 41 «Ремонт та облаштування футбольного майданчика гімназії № 283» на суму 2 966,0 тис. грн. Роботи на стадії завершення. Станом на 28.08.2020 освоєно 1 792,2 тис. грн.
  • проект громадського бюджету № 658 «Капітальний ремонт харчоблоку в школі № 306» на суму 1 479,6 тис. грн. Роботи завершено. Станом на 28.08.2020 освоєно 750,0 тис. грн.

 

По галузі «Фізична культура і спорт» кошти в сумі 1 785 тис. грн. передбачено на:

-                 капітальний ремонт фасаду в 1-му закладі позашкільної освіти (ДЮСШ №14) на суму 1 470 тис. грн. Роботи тривають.

-                 капітальний ремонт асфальтового покриття в 1-му закладі позашкільної освіти (ДЮСШ №14) на суму 315 тис. грн. Роботи завершено. Станом на 28.08.2020 освоєно 298,3 тис. грн.

 

Управління культури, туризму

та охорони культурної спадщини

Протягом серпня поточного року закладами культури, що знаходяться у підпорядкуванні Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації було витрачено коштів в сумі загального фонду 399,1 тис. грн. та спеціального фонду (бюджет розвитку) 709,0 тис. грн.

Централізованою бібліотечною системою проведено низку онлайн-заходів а саме: зустрічі з письменниками, екологом, юристом; відео лекції, віртуальні виставки та фієрії, літні мандри з книгою, віртуальні подорожі, у тому числі 33 засідань клубів, 2 персональні виставки, інші заходи - 27.

А також закладами культури було організовано та проведено  комплекс медіа заходів з нагоди відзначення   Дня  Державного Прапора України та 29 річниці нeзалeжності України.

23.08.2019 року біля Деснянської районної в місті Києві  державної адміністрації пройшла  урочиста церемонія  підняття Державного Прапора України.

 

 

Управління у справах молоді та спорту

Підпорядковані Управлінню установи:

- Деснянський районний у місті Києві Центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» ( далі - ДЦФЗН «Спорт для всіх»);

- Центр навчання плаванню Деснянського району м. Києва

 

Відповідно до Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2020 рік, бюджетні асигнування по галузі «Фізична культура і спорт» спеціальний фонд (бюджет розвитку):

- капітальних ремонтів (заплановано (бюджетний запит) – 5660,6 тис. грн, освоєно коштів (фінансування) – 1904,1 тис. грн.).

Деснянський районний у місті Києві Центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» (заплановано (кошторис) – 4160,6 тис. грн, освоєно коштів (фінансування) – 1178,5 тис. грн.

Кап. ремонт підвального приміщення пр. Маяковського, 26А – 1160,6 тис. грн. освоєно коштів (фінансування) – 1160,6 тис. грн.

Додатково: укладено договори з переможцем торгів ПП «ДАРБУД» на суму 1 142,674тис. грн., договір на технагляд - на суму 13,768 тис. грн. 4,157 тис. грн.

Кап. ремонт спортивного майданчику вул. Мілютенка, 44 - 2800,0 тис. грн.

Додатково: Період укладання договору з переможцем ТОВ "ГОРІНВЕСТБУ " на суму  2476,0 тис. грн.

Кап. ремонт спортивного майданчику (проектні роботи по об’єкту) вул. Бальзака, 54-а ‒ 200,0 тис. грн.

Спортивне обладнання - на суму 400,0 тис. грн., Освоєно – 360,0  тис. грн. (90%)

Центр навчання плаванню Деснянського р-ну м. Києва вул. Миколи Закревського, 67 А – 1500,0 тис. грн.,  фінансування заплановано з червня по серпень 2020 року.

- капітальний ремонт  фасаду -   700,0 тис. грн. Освоєно – 616,7 тис. грн. (88,1%);

- капітальний ремонт приміщення –  800,0 тис. грн. Освоєно – 108,9 тис. грн. (13,6%).

Проведення спортивно-оздоровчих та молодіжних заходів.

Протягом звітного періоду Управлінням та  Деснянським районним у місті Києві Центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»  проведено  та взято учать у 8 спортивно-оздоровчих та  молодіжно-розважальних заходів, а саме: спартакіада «А у нас у дворі», змагання з боксу «Відкритий ринг», спартакіада «А у нас у дворі» з настільного тенісу, участь у міському заході присвяченому до «Дня молоді», відритий турнір з футболу "Дзвони Чорнобиля", чемпіонат з дворового футболу до Дня Незалежності України, святковий велопробіг (марафон) до Дня Прапора України та до Дня Незалежності України, чемпіонат з волейболу до Дня Незалежності України.

Управлінням у справах молоді та спорту Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, згідно розподілу путівок, отриманих від Департаменту молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), у серпні поточного року направлено на оздоровлення та відпочинок 110 дітей пільгових категорій до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а саме:

-      «ЗМІНА» (Київська обл., Бородянський р-н, с. Пилиповичі);

-      «ПРОЛІСОК» (Київська обл., Конча-Заспа);

-      «ПАТРІЯ» (Одеська обл.,Білгород-Дністровський р-н, смт. Сергіївка);

-      «ФАКЕЛ» (Запорізька обл., м.Бердянськ);

 

 

Відділ охорони здоров’я

Продовжується реалізація Урядової  програми «Доступні ліки».

З 01.04.2019 запрацювала нова система видачі ліків за електронними рецептами.

НСЗУ забезпечено повернення коштів аптечним закладам, які заключили з нею договір і отримали право працювати в програмі «Доступні ліки».

Нова система фінансування дозволяє пацієнту отримати ліки в любій аптеці, з якою підписаний договір, незалежно від того де він проживає. З початку поточного року лікарями медичних закладів Деснянського району м. Києва виписано 34530 рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів 18304 хворим, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу, бронхіальну астму.

Продовжується запровадження медичної реформи: кількість підписаних та внесених до електронної медичної системи декларацій станом на 31.08.2020 – 279977, що становить 75,72%.

 З 01.07.2018 запроваджено новий механізм фінансування закладів охорони здоров’я первинної ланки за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» Національною службою здоров’я України. Тарифи на надання медичних послуг, пов’язаних з первинною медичною допомогою, встановлюються як капітаційна ставка за обслуговування одного пацієнта протягом календарного року.

Забезпечено реалізацію глобальної ініціативи стратегії Fast-Trask Cities у м. Києві (90х90х90) з покращення надання медичних послуг у сфері ВІЛ /СНІДу.  Станом на 31.08.2020 протестовано за допомогою швидких тестів 2174осіб, з них виявлено антитіла до ВІЛ у 28 випадках.

Функціонує 4 кабінети надання антиретровірусної допомоги за місцем проживання хворого.

З 01.04.2020 стартував ІІ етап медичної допомоги – надання вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги в закладах охорони здоров’я, які зареєстровані в єдиній медичній системі е-Healt та заключили угоду на медичне обслуговування з Національною службою здоров’я України за програмою медичних гарантій.

Закладом, фахівці якого надають амбулаторну вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу пацієнтам на території Деснянського району за направленням сімейних лікарів та лікарів-педіатрів, є КНП «Консультативно-діагностичний центр» Деснянського району м. Києва.

 

 

Відділ контролю за благоустроєм

та збереженням природного середовища

Спеціалістами  відділу контролю за благоустроєм та збереженням природного середовища Деснянської РДА щоденно проводиться обстеження території Деснянського району на предмет дотримання Правил благоустрою міста Києва, зокрема належного санітарно-технічного стану, унеможливлення виникнення несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання піскомету та листя. В разі виявлення порушень, порушникам вносяться приписи та/або складаються протоколи про адміністративні правопорушення, відповідно до ст. 152 КУпАП.

Так, в рамках програми «Чисте місто» із залученням соціально-активної громади, відділом організовуються роботи по прибиранню місць періодичного утворення несанкціонованих навалів сміття та в місцях проведення демонтажних робіт. Відтак, в серпні, відповідні роботи було проведено по просп. Маяковського, 26, вул. Матеюка, 15 та по вул. Попудренка (біля ст.м. «Чернігівська»).

Також, спеціалістами відділу контролю за благоустроєм та збереження природного середовища спільно з відповідальними балансоутримувачами територій періодично проводиться робота по виявленню та ліквідації написів, що пропагують вживання наркотичних речовин, на фасадах будівель. У разі їх виявлення, вживаються оперативні заходи реагування.

Крім того, спеціалістами відділу контролю за благоустроєм та збереженням природного середовища Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації щоденно, з дотриманням індивідуальних санітарних норм безпеки приймається участь у проведенні рейдів по дотриманню карантинного режиму, пов’язаного зі спалахом гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Складаються протоколи про адміністративні правопорушення за  ст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів) та за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).

 

Управління житлово-комунального господарства

Відповідно до розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації № 73 від 04.02.2020 «Про капітальний ремонт об’єктів, що фінансуються в 2020 році за рахунок бюджетних коштів по Деснянській районної в місті Києві державної адміністрації» Управлінням житлово-комунального господарства заплановано провести капітальний ремонт житлового фонду Деснянського району на 309 обʼєктах на суму 163,613 млн.грн.

Станом на 01.09.2020 профінансовано робіт на 109 006,7 тис.грн, виконано робіт на 107 625,0 тис. грн., а саме:

-        заміна вікон – 15 065,4/15 065,4 тис. грн.;

-        капітальний ремонт покрівлі – 4 851,0  /4 851,0 тис. грн.;

-        капітальний ремонт сходових клітин – 17 519,0/17 519,0 тис. грн.;

-     капітальний ремонт інженерних мереж ХВП, ГВП, ЦО, каналізація – 3 378,4/3 378,4 тис. грн.;

-        капітальний ремонт фасадів –21 576,6  /21 576,6 тис. грн.;

-       капітальний ремонт асфальтового покриття та внутрішньоквартальних проїздів – 32 232,6 /32 231,7 тис. грн;

-        капітальний ремонт вхідних груп – 1 285,1 /1 285,1 тис. грн.;

-        облаштування ігрових майданчиків – 803,2 /803,2 тис. грн.;

-        облаштування спортивних майданчиків – 1 119,7 /1 119,7 тис. грн.;

-        капітальний ремонт ліфтів – 9 500,3 /9 500,3 тис. грн;

-        громадські проєкти – 1 675,4/294,6 тис. грн.

 

 

Комунальне підприємство «Керуюча компанія
з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва»

В серпні 2020 року підприємством та підрядними організаціями виконано ремонтні роботи поточного характеру житлового фонду на загальну суму 1 986,60 тис.грн, а саме:

- проведено ремонт покрівлі у 9 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 1918 кв.м на суму 511,75 тис. грн.;

- проведено ремонт внутрішньобудинкових мереж водопостачання, теплопостачання, каналізації (заміна труб та запірної арматури) в 13 будинках на суму 695,33 тис. грн.;

- зроблено герметизацію стиків зовнішніх стінових панелей в 9 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 4358,33 м.пог. на суму 557,27 тис. грн.;

- проведено ремонт сходових клітин в 3 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 1487 кв.м, на суму 222,25 тис. грн..

Також, за рахунок коштів підприємства відновлено працездатність 40 ліфтів на загальну суму 337,09 тис.грн.

Робітники з комплексного прибирання ЖЕД№301-319 структурних підрозділів КП «Керуюча Компанія Деснянського району м. Києва» забезпечують утримання прибудинкових територій в належному санітарному стані, а також продовжують проводити вологе прибирання та щоденні заходи щодо санітарної обробки та дезінфекції місць загального користування житлових будинків, особливо кнопок ліфтів, домофонів, дверей, перил, ручок, поштових скриньок спеціальними антисептичними засобами.

 

 

Комунальне підприємство «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району» міста Києва

За серпень місяць 2020 року очищено 200 од. зливоприймачів та 154 од. оглядових колодязів, відремонтовано 5 од. зливоприймачів та 1 од. оглядових колодязів.

Щоденно проводяться роботи по прибиранню балансової вулично-шляхової мережі КП ШЕУ Деснянського району.  

На балансовій вулично-шляховій мережі КП ШЕУ Деснянського району виконано поточним (дрібним) ремонтом 343,2 м2.

Завершені роботи по поточному (середньому ремонту) місцевого проїзду вулиці Братиславська площею 5912,8 м2. Проводяться роботи по поточному (середньому ремонту) вул. Пухівська та вул. М.Цвєтаєвої.

Облаштовано 4 од. наземних пішохідних переходів пониженими бортовими каменями (безбар’єрне середовище) з використанням тактильної плитки.

Додатково виконано заповнення швів асфальтобетонного покриття гумово-бітумною мастикою за допомогою 8 685 п.м.

 

 

Комунальне підприємство по утриманню

зелених насаджень Деснянського району м. Києва

У серпні 2020 року проведено роботи із висаджування дерев – 15 шт., злаків 360 шт., однорічних квітів 91 тис. шт.

Проведено роботи із санітарної обрізки кущів – 210 шт.

Проведено видалення сухостійних дерев – 20 шт. та сухостійних кущів – 210 шт.

Проведено покос газонів на площі 140,8 га.

Ліквідовано сміттєзвалищ – 2 шт.

Встановлено обмежувальні стовпчики 13 шт. з метою унеможливлення заїздів автомобілів на зелену зону, відремонтовано 25 шт. лав, елементів на спортивних майданчиках 3 шт.,та 11 шт. елементів на дитячих майданчиках.

Підприємство приймало участь у підготовці квіткової композиції на міській виставки квітів на тему «Мульт Ленд» на Співочому полі, площа композиції 102 м.кв.  та висаджено 28 тис. квітів.

Проведено роботу з влаштування газону площею 1178 м2 в сквері по вул. Жукова, 27-31, після прокладання автоматичної поливо-зрошувальної системи та влаштувано газон на  площі 4322 м2  під час проведення робіт з капітального ремонту скверу по вул. Курчатова, 3-б.

 

 

Комунальне підприємство «Ватутінськінвестбуд»

По напрямку діяльності «виконання функцій замовника в капітальному будівництві (по об’єктах Програми капітальних вкладень по Деснянському району)» за червень 2020 року  по об’єкту «Реконструкція стадіону зі штучним покриттям на вул. Драйзера, 2-б» завершені роботи по 2-й черзі будівництва, підготовлено для оформлення Акт готовності до експлуатації 2-ї черги , триває процес оформлення підписів .

По об’єкту «Реконструкція з добудовою загальноосвітньої школи №23 на вул. Путивльській, 35 (с. Биківня)» виконуються роботи по влаштуванню покриттів баскетбольно-волейбольних майданчиків, спортивного газону з штучної трави (виконані земляні роботи та влаштування щебеневих шарів основи).

По об’єкту «Реконструкція транспортної розв’язки просп. Генерала Ватутіна – вул. Оноре де Бальзака з організацією додаткових з’їздів на просп. Генерала Ватутіна в Деснянському районі м. Києва» виконуються роботи по захисту електричних кабелів 10 кВ.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux