Головна  →  Новини  →  11 серпня 2020

Електронне пенсійне посвідчення – наскільки це зручно?

Електронне пенсійне посвідчення – наскільки це зручно?

 

Електронне пенсійне посвідчення – це пластикова картка, яка поєднує в собі функції пенсійного посвідчення та банківської платіжної картки, на яку надходять щомісячні пенсійні виплати. За допомогою такого посвідчення зручно розраховуватись через термінали в магазинах, аптеках, у багатьох з яких за розрахунок карткою передбачені знижки, а також здійснювати банківські операції. Можна також розрахуватися за комунальні послуги режимі онлайн, не виходячи з дому.

У електронному посвідченні міститься цифровий підпис, тому пенсіонер, не виходячи з дому, може повноцінно користуватися всіма державними електронними сервісами – подавати заяви та отримувати в електронному вигляді необхідні документи від державних органів, у тому числі органів Пенсійного фонду. Авторизувавшись на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду (https://portal.pfu.gov.ua/), пенсіонер може отримувати відомості з власної пенсійної справи, отримувати інформацію про нарахування та перерахунки пенсії, про розмір пенсії та її складові, дані про страховий стаж, заробіток, сплачені внески, направляти запити на формування необхідних довідок.

Кожний охочий пенсіонер може отримати електронне пенсійне посвідчення, звернувшись до відділення Пенсійного фонду за місцем проживання та подати заяву на заміну паперового посвідчення на документ нового зразка, або замовити онлайн. Для цього потрібно зареєструватися на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису, обрати пункт «Заява на виготовлення електронного пенсійного посвідчення», заповнити анкету, прикріпити скан-копії необхідних документів, підписати заяву електронним підписом та відправити заяву.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]