КМДА Київська міська державна адміністрація


15 липня 2020

У пошуках компромісного рішення стосовно паркану та тимчасової споруди біля ТД «Фестивальний»

У пошуках компромісного рішення стосовно паркану та тимчасової споруди біля ТД «Фестивальний»

 

Сьогодні заступник голови Деснянської райдержадміністрації Іван Карасьов провів виїзну нараду з приводу встановлення паркану та тимчасової споруди біля ТД «Фестивальний». Ця подія викликала великий суспільний резонанс і районна влада докладає чимало зусиль, щоб знайти компромісне рішення, яке задовольнить усі сторони.

«Це болюче питання для мешканців району, тому ми зібралися на місці для того, щоб почути чіткі відповіді від відповідальних виконавців. Районна влада робить усе в межах і спосіб, визначений чинним законодавством України. Ми не можемо втручатися у підприємницьку діяльність, проте, для зменшення рівня соціальної напруги, пропонуємо власникам встановити обмежувальні клумби, максимально прибрати паркан та дати можливість усім займатися підприємницькою діяльністю, в межах закону», – зазначив Іван Карасьов.

Відтак, за інформацією представника Департаменту земельних ресурсів, ця територія – державне майно, надане в оренду. Орендар має його зберігати у належному вигляді. За інформацією представника Державної архітектурно-будівельної інспекції України, у 2012 році була зареєстрована декларація на реконструкцію приміщень універсаму. Документи на право власності знаходяться у власника. Представник Департаменту міського благоустрою зазначив, що всі документи для встановлення паркану були подані та вона знаходиться в межах по плану. Паркан може перебувати на місці до завершення реконструкції. Також були заслухані позиції представників ПАТ «ТОДФ», ТОВ «Ромашка», представників Громадської ради при Деснянській райдержадміністрації, небайдужих деснянців.

Під час наради Іван Валерійович доручив підготувати листи для отримання копії документів права власності та законності добудови третього поверху; звернутися до Головного управління ДСНС України в м. Києва стосовно перевірки правил пожежної безпеки; до ПрАТ «АК «Київводоканал», КП «Київтеплоенерго», АТ «Київгаз» стосовно наявності міських комунікацій на території, відгородженій парканом; Громадській раді при Деснянській райдержадміністрації надати запитання до ТОВ «ТОДФ» у письмовому вигляді.

ФОТОЗВІТ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.